Tilburg klaar voor Roze Maandag

21-07-2018 | Maandag 23 juli wordt op de Tilburgse kermis weer Roze Maandag gevierd. Het jaarlijkse evenement trekt enkele honderdduizenden belangstellenden uit Nederland maar ook uit het buitenland. Roze Maandag is inmiddels een begrip in heel Europa en het homo-evenement verwacht dan ook LHBT's uit heel de EU. Volgens traditie begint Roze Maandag met de Roze Karavaan, dit jaar omgedoopt tot de Pride Walk. De roze bezoekers stromen vanuit het hele land naar Centraal Station in Tilburg. Vanaf daar loopt de roze stoet dwars door de binnenstad naar het Piusplein. Hier zijn enkele optredens gepland, van onder meer Berget Lewis, en wordt het officiële startschot gegeven voor de 28ste editie van Roze Maandag.

De organisatie zal op Roze Maandag drieduizend exemplaren uitdelen van de eenmalige uitgave van het 'Gayformatorisch Dagblad' (foto). Een speciale kranteneditie waarin verschillen worden gevierd en geloof en geaardheid hand in hand gaan. Het idee voor het Gayformatorisch Dagblad ontstond na een publicatie van het Reformatorisch Dagblad. Daarin stond begin dit jaar een pamflet van actiegroep 'Gezin in Gevaar' waarin werd geprotesteerd tegen de 'zedenloze' posters van SuitSupply. Daarop waren twee zoenende mannen te zien. "De stichting zegt dat traditionele gezinnen het enige juiste soort gezin is en dat homo's een gevaar vormen. Daar zijn we het niet mee eens", zegt Rona van der Heijden tegen Omroep Brabant. Zij is voorzitter van Roze Maandag en wil met de uitgave "een dialoog op gang brengen". Voor de publicatie is ook contact geweest met de naamgever, het Reformatorisch Dagblad. Sterker nog, de krant mocht een artikel insturen dat ook is gepubliceerd. "We hebben gesproken met mensen van de redactie. Die namen het heel sportief op. Het is geen artikel waarin staat dat ze homo's haten. Maar ze leggen hun standpunt uit," aldus Van der Heijden. Klik hier voor de online versie van het Gayformatorisch Dagblad. Klik hier voor een overzicht van alle evenementen tijdens Roze Maandag.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kruikezeikers | 21-07-2018

Prima actie en doop 't Pius plein ook maar om; teveel herinnering aan de papen die homoseksualiteit verketteren maar zelf de katers in 't donker knijpen (en daarna penetreren ad fundum). Geloof: de wortel van alle kwaad.


qw | 21-07-2018

Leggen ze ook uit waarom zoenende mannen als zedenloos zouden kunnen worden beschouwd of het gezin in gevaar zouden kunnen brengen?


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven