Restaurant in opspraak na 'ja flikker'

24-07-2018 | Een restaurant in het centrum van Rome is de afgelopen dagen in opspraak geraakt omdat de ober van dienst een homostel beledigde. De 21-jarige jongens vroegen na afloop van een romantisch etentje de rekening en troffen op de kassa-uitdraai 'si frocio' aan, wat vrij vertaald 'ja flikker' betekent. De homofobe opmerking werd er door de ober bijgeplaatst nadat één van de jongens om een kleine aanpassing in zijn bestelling had gevraagd. Deze aanpassing stond op de bon vermeld maar met de toevoeging 'ja flikker'.

De jongens wezen de ober op de toevoeging en lieten weten zeer beledigd te zijn. De ober vond de kritiek onterecht en bagatelliseerde de grieven van het stel. Hierop werd de eigenaar naar de tafel geroepen en ook hij nam de klacht van het homostel niet serieus. Hij deed de toevoeging op de rekening af met "een foutje van de computer". Toen het stel boos restaurant Locanda Rigatoni verliet kregen ze ook nog eens het verwijt dat ze de goede naam van de eetgelegenheid hadden geschaad.

De homo's meldden het voorval aan de plaatselijke homo-organisatie in Rome die de zaak hoog op nam. "Wij krijgen elk jaar meer klachten van homoseksuelen die zich gediscrimineerd voelen. Ook dit voorval is onacceptabel en wij hebben de homofobe actie van restaurant Locanda Rigatoni gemeld bij de plaatselijke autoriteiten. Wij hopen dat de gemeente actie onderneemt en wij roepen tot dan toe op niet meer naar deze eetgelegenheid te gaan," aldus een woordvoerder van de homo-organisatie in de plaatselijke media. Omdat het incident breed is uitgemeten in de Italiaanse media is inmiddels ruim gehoorgegeven aan deze oproep. Het restaurant heeft inmiddels eieren voor zijn geld gekozen en heeft de homofobe ober ontslagen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN | 24-07-2018

Prima.


Melvin Lammers | 24-07-2018

Waarom "een restaurant in Rome" en niet gewoon naam en toenaam bekend maken zodat "wij vieze homo's" deze tent voortaan mijden als de tyfus?


Joop | 24-07-2018

Goede zaak dat ze dit bekend gemaakt hebben. En wat een loser van een eigenaar. Eerst meedoen met de ober en als er kritiek komt de man snel ontslaan? Hoop dat ie niks meer verkoopt!


Hmmmm | 24-07-2018

Ik heb eens een tijdje horeca gehad. Niet om dat fanculo restaurant goed te praten hoor. Maar in de horeca zijn er van die momenten dat je.... tja. Geen gemakkelijk vak. Laat ik het daar maar bij houden.


Peter | 25-07-2018

Het is niet goed te praten hoor, maar dat we ons hier druk gaan maken om 1 voorval in 1 restaurant in een land op honderden kilometers hier vandaan?
Mij dunkt dat er zat te melden valt over zaken in ons eigen land.
Maar het zal wel courgette-tijd zijn. Ow nee, komkommers.


DolceVita | 25-07-2018

Gezeur dit. Mijdt ItaliŽ. Land is niet homo vriendelijk en kijkt bij al die pedo uitspattingen v/d R-K Kerk de andere kant op. Hypocriet ten top. Zie D&G.


@ Dolce Vita | 25-07-2018

@ Dolce Vita: jij bent geen haar beter. Pedos met homos vergelijken, dat verwachten we van heteros, zo een houding.
Immers zijn er meer heteros dna homos die pedosexueel zijn. Ratio hetero tov homos: 95%-5%.
De meeste pedos zijn vaders die hun kleine dochtertjes misbruiken, ook al is dit vaak niet openlijk en duidelijk aggressief of gewelddadig. En, wat dacht je van de moeders die hun zoontjes nog vaak tot erg lang na de normale bortsvoedingsperiode de tieten in hun mond blijven steken? Ik ken jongetjes die zo tot hun 8e levensjaar misbruikt werden.


Achterbaks. | 25-07-2018

Laffe sukkels. Eerst iemand haten, maar dan wel achterbaks geld van ze plukken. Typisch heteros. Allemaal niet te vertrouwen. Stick to your own kind. Doen zij ook.


Nellie | 25-07-2018

Ach laten we niet met het beroemde Nederlandse vingertje wijzen, de discriminatie in ons eigen lang is met een ruk omhoog gestegen, en dit soort voorvallen gebeurt hier in ons land dagelijks. Vooral in restaurant welke in handen zijn van eigenaren welke juist afkomstig zijn uit homofobe landen, ben je wel eens in een echt Marokkaanse restaurant geweest. Doen kun je ook hier gelijk een stuk over schrijven, mijn ervaring in de Schilderswijk.


Vandaag11:16 | 25-07-2018

"Pedo" verwijst naar al die R-K geestelijken die misdienaars, acolieten, seminaristen en koorknapen misbruikt hebben. Er is geen vergelijking homo-pedo.Zit er 'n draadje bij je los?


cliff | 25-07-2018

Dit zal in de nabije toekomst veel meer en vaker gaan gebeuren in een land met twee achterlijke populistische partijen aan de macht.


Morgenavond | 26-07-2018

@gisteren 11.16 een duidelijk gevalletje van kortsluiting. Vorige week schreef je nog een zin over 'afrikanen' en 'dom". En beweerde je even later dat je verwees naar je grote teen.


@Morgenavond | 26-07-2018

Probeer eens de woorden op hun woorden te pakken in plaats van de mensen. Dan blijft het ook leuker leesbaar hiero.


wereldnieuws | 29-07-2018

dit haalt het wereldnieuws. Een opmerking over ja flikker.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven