Podcastserie over homo-ontmoetingsplekken

25-07-2018 | Voor de eerste podcastserie van Omroep Gelderland dook onderzoeksjournalist Maarten Dallinga in de verborgen wereld van de mannenontmoetingsplekken. De zogenoemde HOP's, (homo-ontmoetingsplaats) zijn de laatsten tijd in opspraak geraakt omdat cruisende mannen er voor overlast zorgen. Dallinga ontdekte dat de plekken vaak langs drukke wegen liggen en zijn omgeven door geheimzinnigheid. Gelderland telt er zeker tien en de meeste zijn gesitueerd op en rond de Biblebelt. Vanuit zijn eigen verwondering deed journalist Maarten Dallinga maandenlang onderzoek. Hij zocht onder meer contact met bezoekers en uiteindelijk wilden drie mannen uitgebreid hun verhaal doen.

Een van hen is Wessel (61). Al zo'n dertig jaar gaat hij wekelijks naar de mannenontmoetingsplek bij parkeerplaats 't Ginkelse Zand langs de A12 nabij Ede, terwijl hij getrouwd is met een vrouw. "Ik ben weleens kotsend de bosjes uitgekomen, omdat ik mij zo schuldig voelde." Meerdere keren probeerde hij een einde aan zijn leven te maken. Hij groeide op in een omgeving waar homoseksualiteit niet werd geaccepteerd. "Thuis werd altijd gezegd: als een van mijn kinderen zo is, dan komt die er nooit meer in."

Johan (58) bezoekt al sinds zijn 25ste seksplekken. Hij heeft een relatie met een man, maar komt seksueel te kort. "Dan kun je zeggen: we gaan uit elkaar. Maar als andere dingen in de relatie wel mooi zijn, waarom zou je dat dan doen? Dan zoek je de seks ergens anders. Dat zouden meer mensen moeten doen."

Voor de podcastserie 'Anoniem Intiem' sprak Maarten Dallinga ook met omwonenden van mannenontmoetingsplekken, ging hij op pad met een toezichthouder van de gemeente Ede – waar zeker vijf seksplekken voor mannen zijn – en interviewde hij verschillende deskundigen.  

Anoniem Intiem is vanaf zondag 29 juli te vinden in populaire podcastapps als Apple Podcasts/iTunes, Stitcher en Player FM. Het laatste deel wordt op vrijdag 3 augustus gepubliceerd. Luisteren is ook mogelijk via de Omroep Gelderland-app en via de website. Ook wordt Anoniem Intiem tussen maandag 30 juli en vrijdag 3 augustus om 23.00 uur uitgezonden op Radio Gelderland.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Huichelaars | 25-07-2018

Het meeste gedoe is dus, hoe verrassend, rond de bijbelgordelroos... Waar al die mensen wonen die de naastenliefde prediken zoals de bevolking van nazareth. Dat hebben zij ook nodig. Eerst juichend de messias kruisigen en dan de erfzonde belijden. Het is waarschijnlijk daarom, dat àls ik bid, het nooit voor gelovigen is. Want dat is verloren moeite.


Yo Homo | 25-07-2018

Als ik verder ga dan komen ze waarschijnlijk de spijkers en de hamer ook nog brengen.


RWSGuilty | 25-07-2018

Tot voor kort lagen HOP's overal, maar of afgesloten, of kaalgeschoren en gesnoeid, of vol met Schotse Hooglanders. Beleid van Rijkswaterstaat. Die paar in de Bijbelgordel sneuvelen ook. Moeten ze met kinderzitje achterin ergens anders aan hun gerief komen. Wordt moeilijk. Tijd dat de oude tijd terugkomt.


@Huichelaars | 25-07-2018

Ieder mens is uniek en iedere gelovige gelooft (en twijfelt!) op zijn eigen wijze en bepaald dus zelf wat hij zij wel of niet doet.... En echt waar, het zijn gewone mensen!! Misschien heb jij het beeld dat gelovig Nederland een éénheidsworst is en automatisch een heel ander leven of denkwijze heeft dan niet-gelovigen? No way dus...


Joop | 25-07-2018

Tja, zoals er HOP zijn voor mannen die wat met mannen doen zijn er ook al eeuwen hoeren voor de mannen die het liever met vrouwen doen. Tot zover niks nieuws onder de zon. Ook niet verwonderlijk dat juist op de Bible Belt de grootste drukte is. Want immers, als je maar met de paplepel wordt ingegoten dat homo zijn slecht is dan geloof je daar in, ook al ben je 80 en valt op mannen.
Maar ik zou wel willen voorstellen dat we het geen HOP meer noemen. Niet zo goed voor de homo die gewoon zijn leven leidt. Een HOP is eigenlijk een MOP, Mannen Ontmoetings Plaats, want er komen voornamelijk mannen die zich in het dagelijks leven voordoen als hetero en veel christelijke mannen die het in het geniep moeten doen. Afgezien van die enkele die de seks ergens anders zoeken dan bij hun partner. Als ik zijn advies lees dat meer mensen dat zouden moeten doen zeg ik tegen diegene: Joh, ga lekker bij elkaar weg als je alleen voor de centen bij hem blijft. Want dat is vaak de hoofdreden.


JAN2 | 26-07-2018

Iemand die @Huichelaars aanspreekt op zijn respons, maak eens bekend wie je bent. Ook homosexuelen willen zelf bepalen waar zij gaan of staan of doen wat ze doen, maar worden wel iedere keer tegengewerkt door gelovigen die een zeer twijfelachtige religie er op na houden. Of dat nu de bijbelbelt of gelovigen die menen ons een niet bestaande wet op te leggen uit een achterhaald boekje. En neen, sommigen zijn geen mensen maar kuddedieren die achter een priester, kapelaan of haat imam aanlopen anno 2018. Ik persoonlijk schijt op al die zogenaamde gelovigen die 3x per dag naar de kerk cq moskee gaan, tussendoor even een HOP bezoeken en daarna weer braaf naar de vrouw en kinderen. Vind ik allemaal best, moeten ze allemaal zelf weten maar kom niet met dat vingertje dat Huichelaar het niet goed heeft.


JAN2 | 26-07-2018

Al was de moslim of een moslima de laatste persoon op aarde, ik ga me niet tot hen verlagen door met hen te gaan daten.


JAN2 | 26-07-2018

@ Joop...Die naam is inmiddels al gewijzigd in MOP maar zoals met alles, heeft even tijd nodig voordat het doorgedrongen is.


opmerking | 26-07-2018

wat een debiele reacties alsof iedereen die rond de veluwe woont een streng christelijk zou zijn........

buiten amsterdam zijn er niet zoveel darkrooms in nederland. Natuurlijk heeft de gay gemeenschap daar behoefte aan HOP plaatsen!


opmerking | 26-07-2018

wel eens van Gerard Reve gehoord...................die was gelovig.


@opmerking | 26-07-2018

Briljant en getikt wonen vaak in het zelfde huis. Ik ben de katholieke uitvaart van Pim nog niet vergeten. Waarbij niemand wat mocht zeggen. Wat een contradictie met wat die man ooit allemaal heeft uitgekraamd. Wat een wrange realiteit van een ontploft ego was dat niet.


@opmerking | 26-07-2018

De getiktheid van de Veluwe blijkt vooral uit hun daden.


@JAN2 | 26-07-2018

Jij blijft iedere gelovige over één kam scheren, echt heel bijzonder! Informeer jezelf eens ihoe divers (christelijk, moslim of wat dan ook) gelovig Nederland is. Ik bezoek regelmatig verschillende kerken en heb ook sex met kerels, ja inderdaad niet met één kerel en daar zit zelfs een moslim bij!! Gek he!!


Ezelsproces | 26-07-2018

Reve was niet gelovig in traditionele zin, of je moet masturberen op 'n kruisbeeld 'n gelovige daad noemen. Van de H. Maagd Maria kreeg ie erecties samen met Woelratje. Een kaars gebruikte ie voor andere doeleinden dan bidden. Van wierook werd ie high en vervolgens geil: soort poppers effect. In de kerk kwam ie klaar.


qw | 26-07-2018

In Reve brevier ik elke dag. Onevenaardbaar. Maarten Dallinga zou "Tearoom Trade: Impersonal Sex in Public Places" van Laud Hymphreys (1970) moeten lezen. Sinds 1970 is heus niets veranderd. Nog altijd is de meerderheid op mannenontmoetingsplaatsen hetero. De redenen bleven dezelfde.

PS: Van Humphreys boek zijn alleen al in het Engels 300,000 exemplaren verkocht, dus het best verkochte boek van een socioloog ooit. Het boek is vertaald in verschillende talen en vreemd genoeg ook elders in grotere oplage dan andere sociologische geschriften verkocht. Ik vind het allervreemdste aan dit hele verhaal dat een dergelijk boek zo'n oplagen haalt.


@qw | 28-07-2018

Het zal op een verplichte boekenlijst hebben gestaan waarvan de studenten toen al wirsten hoe ze de samenvatting konden vinden via ftp of gopher. Maar het nooit gelezen hebben.

Daarmee zou het best wel eens de briljante generatie van gediplomeerde bestuurders die we tegenwoordig hebben kunnen verklaren.


opmerking | 28-07-2018

sex kan ook iets diep religieus hebben.....


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven