Hong Kong erkent homoparen

05-07-2018 | Het Hooggerechtshof van Hong Kong heeft woensdag besloten dat homostellen evenveel rechten hebben als getrouwde heterostellen als het gaat om inreisvisa. Een lesbienne uit Groot-Brittannië vroeg in 2014 een visum aan om in Hong Kong te kunnen verblijven bij haar partner, die al enige tijd in Hong Kong werkte. Maar de plaatselijke overheid weigerde het visum omdat geregistreerde partners van hetzelfde geslacht niet als paar worden erkend. De lesbienne beschuldigde de overheid in Hong Kong, dat onderdeel (een speciale administratieve regio) is van China, van discriminatie en begon een rechtszaak. Het Hof oordeelde deze week dat homo- en heteroparen gelijke rechten hebben. Plaatselijke homo-organisaties hebben de uitspraak met veel gejuich ontvangen en spreken van een "historische dag".

“Homoseksualiteit is sinds 1991 gelegaliseerd maar homoparen worden nog altijd niet erkend. Deze uitspraak zou wel eens bepalend kunnen zijn in onze strijd voor de legalisering van het homohuwelijk," aldus een homoactivist in de plaatselijke media. Ook de kranten in Hong Kong schrijven uitvoerig over de uitspraak. Veel bedrijven die gevestigd zijn in Hong Kong spreken eveneens van een doorbraak in de strijd voor meer homorechten, maar ondanks dat een meerderheid in Hong Kong inmiddels voor de openstelling van het huwelijk is zal het volgens ingewijden nog wel enkele jaren kunnen duren voordat ook in Hong Kong homostellen in het huwelijk kunnen treden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Holein1 | 05-07-2018

Doorbraak in 't V-O. Genoeg te doen daar, bijv. in de vm NL kolonie Indonesië. Veel sekstoerisme van Westerse pedo's op zoek naar Aziatische holletjes.


qw | 06-07-2018

Wacht totdat China daar alles doodknijpt. Dan verdwijnt het weer als sneeuw voor de zon.


@qw | 09-07-2018

De eigenaar van Grindr is een Chinees. Daarnaast is er voor China zelf een andere gay dating app. Geen enkel probleem daar. China is wel heel bang voor "losbandig gedrag" in het openbaar en in het algemeen. Ik denk een beetje tè. Maar anti homo zijn ze naar mijn indruk niet. Onder het vroeg communisme daar is er wel een periode geweest dat men dat probeerde. Naar voorbeeld van de westerse geïndustrialiseerde en koloniale wereld. Maar in de cultuur zelf, mijn indruk, zat het veel dieper. Niet het "oh dat kan ook, homo". Waar "onze westerse wereld nog aan het ontwaken is. Maar meer "ja logisch, homo". Wat je in veel Aziatische culturen nog vindt. Er zit heel veel kilometer Rusland tussen ons en China. Maar het zijn wel even hele andere culturen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven