Gratis testen op hiv deze zomer

13-07-2018 | Soa Aids Nederland biedt, in samenwerking met GGD Amsterdam en Aids Healthcare Foundation Europe (AHFE), gratis hiv-testen aan van 14 tot 28 juli 2018 in Amsterdam. Je kunt je laten testen in die periode op diverse locaties in Amsterdam, waaronder het AMC, op het Kwaku Summer Festival en bij zes huisartsenposten.

Het Kwaku Summer Festival, het populaire festival in Amsterdam Zuidoost, begint op 14 juli en dat is ook de start van de hiv-testweek. Op zaterdag 14, zondag 15 en zondag 22 juli staat Soa Aids Nederland met AHFE op het festival met een bus, waar mensen zich gratis kunnen laten testen op hiv. Gratis, vertrouwelijk en direct de uitslag.

Je kunt tot 28 juli ook terecht bij 6 huisartsen in Zuidoost en bij het AMC. Check soaaids.nl/testweek voor de exacte locaties. Na die datum kunnen mensen voor een gratis test nog steeds terecht bij de GGD en bij AHF Checkpoint Amsterdam, onderdeel van de AIDS Healthcare Foundation Europe, op de Jodenbreestraat.

Jaarlijks krijgen honderdduizenden Nederlanders een soa en komen er ruim 800 nieuwe hiv-infecties bij. In Nederland werkt Soa Aids Nederland aan een vermindering van hiv en andere soa's. Het is belangrijk dat je weet of je hiv hebt, want met een snelle behandeling wordt je gezondheid niet aangetast en kan je hiv ook niet overdragen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Zo! | 13-07-2018

Er doen maar liefst 6 van de paar honderd huisartsen mee. ZES! Zit dat beroep ook al in de kast met liefst zo min mogelijk gezeik?


Theo | 13-07-2018

Maar 6 huisartsen? mag ik je er even op wijzen dat je buiten Amsterdam weinig tot geen mogelijkheden hebt om je te laten testen. Wees blij dat er buiten de GGD ook nog huisartsen meedoen.


Pet | 13-07-2018

Je kunt je toch bij elke huisarts je bloed laten testen op soa?

Of klopt dat niet?!


Emiel | 13-07-2018

dat klopt @pet je kan je bij elke huisarts testen op soa en HIV. maar dan is het niet gratis. en betaal je er voor. als LHBTer mag je gratis laten testen op soa en HIV bij de GGD


Peter | 13-07-2018

Hou eens op met dat gezeik. Alles moet gratis enzovoort.
Als je wilt weten of je een soa hebt? Ga gewoon naar je eigen huisarts.
En nee, dat is misschien niet gratis. Jammer dan.
Stelletje zeiknichten.


@Allen | 13-07-2018

Dus als je mogelijk, zonder het te weten, de volksgezondheid in gevaar brengt, homo, hetero, wat dan ook, je twijfelt, maar je wilt je laten testen. En je hebt al weinig te makken. Wijst heel huisarts Nederland je dan de deur als je niet eerst geld op tafel legt?
Vroeger was het nog een nobel beroep. En ik ben toch minstens benieuwd naar een verklaring van de Amsterdamse Vereniging van Huisartsen. En daarna van de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging). Geldt dit ook als je mogelijk ebola onder de leden zou kunnen hebben, of gevaarlijke tbc, enge muggenbeten hebt die rare babies veroorzaken, of andere gevaren? Dat als je de test niet kunt betalen de rest maar voor de minister van Volksgezondheid is om uit te leggen?

Me dunkt dat hier iets ernstig misgaat in de regie dan. En in maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef! Nog los van gebrek aan respect voor de mensen die zich in elk geval willen laten testen. Dat laatste is nog het schandaligste. Want zet eerst maar die stap om met je pik naar de dokter te gaan. En dan eerst een offerte krijgen?


Ziek | 14-07-2018

Je kunt ziek worden van iemand die hoest.
Je kunt ziek worden van een deurknop.
Je kunt ziek worden van het aannemen van munten.
Je kunt ziek worden van iemand die je de hand schudt.
Je kunt ziek worden van iemand die voor jou op de bril heeft gezeten.
Je kunt ziek worden van iemand die voor jou op de bel van de tram heeft gedrukt.
Je kunt ziek worden van de broek die iemand voor jou heeft geruild.
Je kunt ziek worden van een beet van een teek in de duinen.
Je kunt luizen krijgen van iemand die enkel naast je zat in de klas.
Je kunt ook ziek worden van sexueel contact. Een normale bezigheid van volwassen mensen. Net als eten, drinken, slapen en werken. Een belangrijke bezigheid, want dan heb je tenminste even een moment om alles om je heen te vergeten. En de volgende morgen lekker te zingen onder de douche, ook als je helemaal niet kunt zingen.

Zegt de dokter nu echt, u mag niet meer drinken, niet meer roken en neuken, enkel binnen het heilig roomse huwelijk? Maar pas nadat de creditcard getrokken is, want anders zoekt u maar een GGD? Zijn er dan nog die de eerste steen durven te werpen?

Er zijn nog maar zes echte huisartsen in Amsterdam. Dat is mijn voorlopige conclusie.


vrije volk | 14-07-2018

@peter we zijn niet allemaal miljonair zo als jij . heb het naar gevraagd bij mijn huisarts hoeveel het kost om je goed te laten testen. 300 euro dat is geen kattenpis en het word helemaal niet vergoed. dus 300 euro + 150 euro zorgtoeslag bijna 500 euro. waar moet ik dat vandaan halen. de salarissen stellen tegenwoordig door de euro niks meer voor. het word allemaal onbetaalbaar.heel veel mensen hebben het niet breed of zitten aan een voedselpakket dankzij die klote VVD. dus jij hebt liever dat arme mensen hun eigen niet kunnen testen. jij vind geld belangrijker dan gezondheid. zo dat iedereen nog steeds HIV of andere soa`s oplopen.je klinkt als een echte VVD er die geef ook niks om zijn volk. alleen maar om geld.


KuraiAnck | 14-07-2018

@Ziek: geen enkele (goede) huisarts zou zeggen dat iemand niet meer mag drinken, roken of neuken. Wel kunnen ze het afraden wanneer dit de eigen gezondheid in gevaar brengt. Ook zullen ze je, wanneer je dat wilt, op de hoogte stellen hoe risico's te minimaliseren of uit te sluiten.

Het lijkt me overigens een goed iets om verantwoordelijk met besmettelijke ziektes om te gaan. Waarom zou men een ander willens en wetens willen besmetten, wanneer dit makkelijk te voorkomen kan zijn.


@Kurai | 14-07-2018

Er bestaat nog veel naiviteit bij artsen. Met de eerste aids onderzoeken werd met grote verbazing geluisterd naar het sexleven van enkele (grachtengordelroos-)nichten. Terwijl twintig ramen verderop Tante Neel op de wallen er al jaren nog veel meer doorheen duwde, zowel van boven, van voor als van achter.
Artsen kunnen knap kinds zijn. Soms zelfs gewoon als pubers. En daarna een beetje blijven steken.


Hetero | 14-07-2018

Bij heterosex kunnen net zo goed gevaarlijke ziektes worden verspreid. Of dacht er nog iemand dat er in de damesvoorbips een ecologische bleekmiddelsproeier zit? En dat die het verder enkel doen om kindjes te maken?


Sprookjes | 14-07-2018

Voordat er kindjes komen hebben ze allemaal al minstens één keer die ooievaar van achteren gepakt. Én die boerenkool.

Leest u even mee, dokter van der Ploeg?


Peter | 14-07-2018

Ik een miljonair? was het maar waar? maar vrije volk.... je kunt een klaagzang over jouw inkomen neerzetten enzovoort.... maar wat heeft dat te maken met eigen verantwoording als je sex hebt? je zit gewoon te zeuren. Ik ben geen VVDer.. maar wel iemand die vindt dat je verantwoordelijk bent voor jezelf. Niet een ander of een overheid. En verder zit je maar te zeuren. Ik heb ruim 50 jaar gewerkt. JIJ?


@Peter | 14-07-2018

Artsen werken niet voor de overheid. Het zijn wel, in het slechtste geval, luxe steuntrekkers via de zorgverzekering omdat ze hebben mogen studeren aan een universiteit waaraan wij allemaal hebben meebetaald. In het beste geval zijn het artsen. In Amsterdam nog zes.

En even 500 euro neertellen voor je eigen maatschappelijk of sociaal gevoel is wel wat veel, vind je niet?

Ik heb ook 50 jaar gewerkt, ouwe. Maar met de oogjes open. Ik heb ook al 50 jaar sex. En ik ga voor de 100.


Zes.... | 15-07-2018

Bij het afnemen van een eed, is het de bedoeling dat men ook begrijpt waar die eed over gaat. Want anders moet je niet zweren. Dan kan het de volgende dag nog worden overgedaan. Als je er nog een nachtje over geslapen hebt.

Bij politici is het al bar en boos. Uit onderzoek blijkt dat maar een kwart het echt meent. Dus stem nog maar eens lekker. Tóch is het de moeite, want echt, een kwart meent het nog steeds. Al blijft het moeilijk de eerlijken te onderscheiden. En soms verleidelijk om dan maar te stemmen op iemand waar je het helemaal niet mee eens bent, maar die in elk geval wel eerlijk is.

Met artsen is het blijkbaar nog slechter gesteld. Maar zes van de enkele honderden in Amsterdam, in het land waarschijnlijk nog erger. Jonge transgenders uit Limburg moeten uren in de trein zitten. Omdat er enkel in het UMC nog wijze mensen zitten. Een paar nog. Die er verstand van hebben. Of menen te hebben.

Wat een arremoe. Als ik me morgen niet helemaal lekker voel, dan denk ik dat ik beter een afspraak maak met een politicus. Slechts 25% kans dat dat helpt. Het blijft gokken. Maar alles beter dan een arts zoeken. Dan moet ik naar Amsterdam. En zelfs daar zijn er maar zes van de honderden waar ik echt iets aan heb.

Ik vind het ineens niet meer zo heel raar dat mensen poeierpotjes gaan bestellen op internet, als ze ouder worden. Maar wel steeds erger. Ik kan daar zelfs heel boos om worden.

Maar goed. Er zijn er nog maar zes. Die kunnen ook niet al het leed van de wereld op zich nemen. Gelukkig zijn ze er nog.


Marc | 15-07-2018

Fijn dat alles om geld draait en de schuld v d VVD is.


@Marc | 17-07-2018

Dat is het ook!


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven