Gaycafé ontvangt haatbrieven

21-07-2018 | Queers Café aan de Amstel in Amsterdam heeft afgelopen week voor de tweede keer een haatbrief ontvangen. Drie maanden geleden werd ook al een haatbrief met hetzelfde handschrift bezorgd. In de brief schrijft de afzender onder meer dat de 'straten moeten (worden) schoongeveegd' en 'travestieten moeten uitgeroeid worden'. In de eerste brief stelde de schrijver dat travestieten er voor zorgen dat er grappen over homo's worden gemaakt. "Jullie vertegenwoordigen niet de homogemeenschap. Daarom blijven veel mannelijke homo's in de kast, door de clowns als jullie." (foto 1)

In de handgeschreven brief die afgelopen week bij Queers Café op de deurmat viel verwijst de schrijver naar een incident een maand geleden (foto 2). Toen werd dragqueen Monique de la Fressange geslagen en bedreigd. "Er is weer een clown op straat aangevallen. Ik word er zo blij van," aldus de briefschrijver. Hij besluit zijn brief dit maal met enkele ernstige bedreigingen. "Ik hoop dat er een bom in Queers wordt gegooid. Dan heb je 'vliegende clowns'. Hahaha."

Volgens de Facebookpagina van Queers Café heeft de politie laten weten dat er geen onderzoek wordt gedaan naar de twee haatbrieven. De eigenaar heeft contact opgenomen met Roze in Blauw van de politie. Zij hebben een dossier aangemaakt, maar verder kunnen ze niets doen. "Omdat er niet staat 'ik ga een bom bij je naar binnen gooien' maar 'ik hoop', kunnen ze er niks aan doen," aldus de eigenaar. De Amsterdamse homohorecagelegenheid Queers Café bestaat nu zo'n drie jaar en staat mede bekend om de uitbundige feesten met drag queens. Ondanks de haatbrieven is de sfeer volgens de eigenaar niet veranderd en staan er de komende weken diverse feesten gepland in het café.


Deel dit artikel:  

Reacties:

Pride | 21-07-2018

Voor de mannelijke onzichtbare homo, die trots is op zijn ‘straight acting’, zijn er meer dan 1000 andere cafés in de stad.
Gevalletje van ernstig onderdrukte vrouwelijkheid, of een grap.


Gaweg | 21-07-2018

Tja dat heb je met die uit Amerika overgewaaide gender-, trans- en gekwetsten cultuur. Enorm slecht voor de homo-emancipatie en acceptatie. Actie=tegenreactie. Grow up and get used to it zou ik zeggen. Waar is de tijd van "Tedje en de flikkers"? Dat waren helden. Niet dit soort om aandacht gillende gender/trans/trafo-gekwetsten.


Peter | 21-07-2018

De politie doet niets, maar de baas van de driehoek (mw halsema) riep toch iets dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn?
Ik had niets anders verwacht, holle woorden, geen enkele daad.


LompenKoningin | 21-07-2018

Femke kan a/d slag met haar diversiteit. Drag queens op zelfverdediging want politie doet niets en Femke lult. Maar ze gaan op foto sessie. Wat 'n sof! Spelen dit soort schrijvers alleen maar in de kaart. May Day naar de Weight Watchers.


Joop | 21-07-2018

Wat voor onderzoek moet de politie doen? Er wonen zo ontiegelijk veel malloten in Amsterdam, en er staat natuurlijk geen afzender op.
De reactie van Gaweg bekijkende, staat hij wel achter deze brief. Wellicht is dat een onderzoekje waard voor de politie. Ook transgenders hebben recht op een leven zoals zij willen.


Marc | 21-07-2018

Beetje sneu allemaal.


qw | 21-07-2018

Ik ging ooit naar een travesti-party met een verkleede hetero, omdat hij alleen gaan sneu vond en zich onzeker voelde. De meeste travestieten zijn hetero,. Dat ligt in de aard van het beestje. Travestieten stoten homo's per definitie af. Het is typisch hetero om op travesti te geilen.


Peter @ qw | 21-07-2018

Ik snap je punt niet in het kader van het verhaal.


Pieter | 22-07-2018

Vraag: waarom (schijnt het zo te zijn) dat travestieten homo's per definitie afstoten? Is dat wel zo? Waarom kunnen die twee groepen niet vredig naast elkaar bestaan? Ik heb namelijk nog nooit van enige wansmaak gehoord tussen homo's en travestieten! Stoten homo's per definitie ook travestieten af? Denk het toch echt niet! Of denken homo's dat travestieten aandachttrekkers zijn, juist vanwege het uitbundige? Dan denk ik: nou en, verschil (diversiteit) mag/moet er zijn. Wie ben jij om over een ander te oordelen? Ik ben een mannelijke homo en stoot travestieten niet af. In tegendeel: ik zie ze juist als verrijking van de homogemeenschap.

Laat de homogemeenschap asjeblieft in al haar facetten kleurrijk, divers en bont blijven, wat zij al van oudsher is. Ik weiger mij stellig door een handvol hetero/homo/bi/travestie/genderneutraal/interseksueel en alles daar tussen in, in een bepaald hokje te moeten worden gestopt, met de blijkbaar bijbehorende hardnekkige stigma's! Heb eens wat meer RESPECT voor elkaar, in plaats van alleen maar te kijken naar uiterlijkheden en/of vrouwelijk gedrag. Doe je oogkleppen af, en zie hoe divers wij mensen zijn, want DAT zijn we tenslotte allemaal: MENSEN...


Pieter | 22-07-2018

'Wie een ander niet accepteert, heeft van de essentie van het leven niets begrepen'


Richard | 22-07-2018

Dat gaat wel erg ver zeg met die haat brieven.


Str8actingcocksu | 22-07-2018

Zoals mijn, tevens ook gay, broer altijd zegt: “Try saying STR8-acting with a cock in your mouth”. Ik heb zo de schijt van die angstvallige machas die zichzelf dusdanig verachten en haten, dat ze bij ook maar het aanzien van een paar high heels een totale paniekaanval krijgen. Wil er even op wijzen dat degene die tijdens de Stonewall Rellen in NYC fel op de barricades gingen tegen de mensenverachtende akties van de politie en wetgeving in the 60-er jaren wel trans-mensen en travos waren en niet de leernichten. Daarmee waren zij voorvechters van het zgn. Gay Rights Movement. En nog steeds zorgen veel transmensen en tv’/cd’s/en menselijke varianten op dit thema, voor zichtbaarheid en zijn strijdbaarder dan menig “nette, onopvallend, zichzelf verachtende homosexueel”.
Wie ík vreselijk vind, zijn die genieperds wie altijd zeuren dan anderen het voor hun “verpesten”.


qw | 22-07-2018

Peter.

Het punt is dat de briefschrijver duidelijk de verkeerde groep bedoelt. Wie het over travestis heeft, heeft het over hetero's en en slechts marginaal over homo's.


qw | 22-07-2018

Ik ben het roerend eens met Pieter en met straightactingcocksucker (Stonewall, enz, enz, enz,...………), maar dat neemt niet weg dat er, door de aard van het beestje, proportioneel meer travesti bij heteros dan bij homos is.


Tolerantie.. | 22-07-2018

Hoe tolerant is de homogemeenschap onderling eigenlijk !?? Nog veel werk te verrichten denk ik...


Brief | 22-07-2018

Ik ben geneigd te denken: Een meneer of mevrouw die behoefte heeft aan, misschien ziekelijke, aandacht. Openheid en publicatie wel verstandig overigens!


Pieter | 23-07-2018

Aan de tolerantie binnen de eigen gelederen (de homogemeenschap zelf) schort het denk ik ook nog het een of ander. Te vaak zien we elkaar als concurrenten en kijken we niet verder dan onze eigen visvijver. Maar er zwemmen meer verschillende vissen in de oceaan, dus ook onder de homogemeenschap. Ook is het zo, als je hier in NL je kop boven het maaiveld uitsteekt, je direct door anderen erop wordt aangesproken. Motto hier is nog steeds: doe gewoon, dan doe je al gek genoeg. En sommigen hebben dan een ultra-kort lontje. Maar dat heb je in de heterowereld ook. Uitwassen heb je altijd. We moeten leren meer respect voor elkaar te hebben. Met al onze verschillen, eigenaardigheden, uiterlijke kenmerken en noem maar op. Dat maakt ons uniek. En daarom moet de homogemeenschap kleurrijk blijven. Het is onze identiteit.


@Pieter | 26-07-2018

Volledig met je eens. Al is je verwijzing naar verschillende vissen in de oceaan natuurlijk wel racistisch. Ten opzichte van oceaanvissen in het algemeen dan. Het is gewoon niet leuk voor oceaanvissen in het algemeen om gelijk weer juist op die verschillen te wijzen. ;-))))))


Oceaanvis | 26-07-2018

Mee eens. Er zwemmen er onder ons best een paar hele gevaarlijke flikkers rond. Maar die zijn gewoon zo. Kunnen ze ook niks aan doen. Dus die mogen er ook zijn.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Hij is een Zij

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

20:30 | Will & Grace

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven