Amsterdam start campagne tegen LHBT-geweld

20-07-2018 | Aan de vooravond van Pride Amsterdam is de gemeente een postercampagne begonnen tegen (seksuele) straatintimidatie. De campagne is tegen diverse vormen van intimidatie en ook wordt aandacht gevraagd voor het toenemend respectloos behandelen van de Amsterdamse LHBT-gemeenschap.

Door de hele stad zijn de afgelopen week posters geplaatst van naakte, beschilderde Amsterdammers (foto en video). Woorden zoals homo, faggot en flikker staan op hun lichaam geverfd. Straatintimidatie zorgt voor onveilige straten, angst en algeheel nare sfeer in de stad, schrijft de gemeente. Met de campagne hoopt Amsterdam de toenemende intimidatie van onder meer homoseksuele terug te dringen.

"Amsterdam trekt een grens," laat de gemeente in een persbericht weten. "Bepaalde vormen van straatintimidatie - zoals uitschelden, oneerbare voorstellen en spugen in het gezicht - zijn nu opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Dat betekent dat handhavers kunnen optreden tegen dit soort ongewenst gedrag. Sommige vormen van straatintimidatie zijn strafbaar op grond van het Wetboek van Strafrecht. Denk aan belediging, bedreiging, mishandeling en aanranding. Van deze gedragingen kunt u aangifte doen bij de politie."

Geïntimideerd op straat? Meld dit via www.amsterdam.nl/overlast of telefonisch via 14 020. Meldingen worden ook gebruikt om te weten waar straatintimidatie plaatsvindt. Op basis van deze informatie kan Amsterdam handhaving gerichter inzetten. Bel bij acute dreiging altijd de politie op 112.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Marc | 20-07-2018

Hebben de LBTH groepen te danken aan hun eigen rooie broeders en zusters die grootschalig op links en rood hebben gestemd, en die halen het soort binnen welke deze onveilige situatie gecreŽerd hebben. De nieuwe burgemeester haalde haar eigen kinderen van een gemende school af omdat ze ook al met een mes op school waren bedreigd door ....................... precies ! dat soort waarvan 58 procent niet naast een gay buurman willen wonen maken gebruik van deze scheld woorden.
Trouwens wat laag van Halsema op in de openings toespraak ook nog een over de ruggen van deze groepen een goed schouderklopje te halen. Misselijkmakend.


Kees | 20-07-2018

Groen links trekt helemaal geen grens. Ja met hun mond ! Maar vervolgens halen ze hordes met Moslim homohaters, ook wel vluchtelingen genoemd, binnen!


Nico | 20-07-2018

Jammer dat we weer de afkomst van het overgrote deel van de plegers niet durven/willen benoemen.


Oh ja | 20-07-2018

Links onderneemt actie, hahaha . Ze doen niets kijken de andere kant op . Symboolpolitiek en de grenzen staan open voor nog meer islam in NL . Met islam importeer je haat . Dit mag natuurlijk niet gezegd worden en past niet in hun linkse straatje . Links is de hoofdoorzaak van dit geweld


Joop | 20-07-2018

Toch triest dat dat soort regels in een apv gezet moeten worden. Het ooit zo vrije Amsterdam, hippiestad van de 60er jaren, verworden tot een grote grijze getto waar je altijd achter je moet kijken. Blij dat ik er ver weg van woon.


Tijd voor Thierr | 20-07-2018

Net of dit gaat werken . Eerst de grenzen dicht , het tuig de Nederlandse waarden opleggen dat zal misschien helpen . Maar dit gaat niet helpen , dat weet links ook maar interesseert ze niets . Trap er niet in


Hypocriet wijf | 21-07-2018

Die Halsema ging toch nooit meer de politiek in, of was/is ze ook niet vies van nog meer geld .


Pride @Marc en O | 21-07-2018

Jullie hebben gelijk, dit zijn inderdaad feiten die uit de vele onderzoeken komen, nog eens aangedikt door Blok onlangs. Maar we kopen er niks mee. We moeten vooruit. We nemen ook veel gay-vluchtelingen op, dat is een goede zaak. Nu moeten we nog leren deze te beschermen tegen diegenen waarvoor zij zijn gevlucht! Ik heb zelf meer vertrouwen in deze regering dan in de gemeentepolitiek, ook al ben ik zelf links.
Rechts is maar sinds Pim Fortuyn homovriendelijk. Links glijdr af maar moeten we op het rechte pad zien te brengen. Halsema heeft in haar toespraak vast wenkbrouwen doen fronsen binnen haar eigen partij. Daarmee heeft ze wel wat bereikt want zij geniet hoger aanzien dan die snotneus.


K(anaal) | 21-07-2018

GL is fervent voorstander van open grenzen en steunt de Islam import waar mogelijk. Niet zo vreemd met Jesse Klaver en diens Marokkaanse pa. Femke helpt A'dam naar de verdoemenis. Eigen schuld wanneer men op GL stemt. Mag lijen dat er flinke rellen uitbreken tussen bontkraagjes en homo grachtengordel. AmsterDAMNED!


Pieter | 22-07-2018

Het is mede door het rechtse kabinet dat de intolerantie in NL toeneemt. Dit kabinet heeft niks bijgedragen aan homoemancipatie. Pas als het kalf verdronken is, dempt men de put. En achteraf 'geschokt' reageren. Daarna doorgaan met mooi weer spelen, want wat doen we het toch goed hŤ. Met koning lachebekje aan het hoofd! Mag ik even een teiltje?! Blok met zijn racistische uitspraken slaat ook alles. Uiteraard weer VVD, wie anders?? Het ene politieke schandaal volgt de andere op, daar is de VVD meester in. Ook dit zal weer met een sisser aflopen. Wordt snel onder het tapijt geveegd om imagoschade te voorkomen. Je moet toch wel lef hebben met maar 1 zetel meerderheid in de Kamer!


Pieter | 22-07-2018

Het is mede aan het VVD-beleid van de stad te danken de afgelopen jaren dat de intolerantie naar de homogemeenschap is toegenomen. Ook is het door haar beleid dat er veel dingen voor de homogemeenschap zijn verdwenen. Maar wel met de roze pluimen zwaaien op een overvolle boot tijdens de pride. Ik steek liever een middenvinger naar ze op! (en heb daar alle recht toe)


Pieter | 22-07-2018

Oh ja, en iedereen die denkt dat je met Thierry Baudet beter af bent, komt geheid van een koude kermis thuis. Die gek speelt mensen en groepen alleen maar tegen elkaar op. Is nog erger en rechtser dan Wilders. Van de regen in de drup dus. Dat moet je toch niet willen!!!


Joop | 22-07-2018

Nou Beste Pieter laten we nu echt meer hebben aan Baudet dan aan Halsema en die hele Groene Linkse kliek die de reet likken van de Islam, want heel duidelijk heeft Groen Links al gezegd dat de islam een Wereld goddienst kan worden.
ja die idioot van een klaver weet wat de Islam is, want hij is er half ťťntje.


Tom | 24-07-2018

Als men zo die opmerkingen leest komt het mij voor dat velen het beter weten en dus vooral op de persoon afgeven.
Femke Halsema is net burgemeester en ligt nog in de schaduw van onze vorige burgemeester Eberhardt van der Laan maar het oordeel is reeds geveld.
Jesse Klaver wordt gemakshalve met zijn familie gekoppeld aan de islam
de gemeentelijke politiek wordt even gekoppeld aan de landelijke politiek
dat komt even goed uit.
Hoe zou men er overdenken om het gezegde te nemen verbeter de wereld en begin bij je zelf en overweeg eens hoe je het zou vinden als je zelf persoonlijk wordt aangevallen


Socrates | 24-07-2018

Rechts, heeft als eerste dat rot volk hier naar toe gehaald, Links heeft ze daarna in de watten gelegd. Laat je niet dom afleiden door het links - rechts poppenkastspelletje.


IJDorp | 26-07-2018

Je kunt niet enerzijds diversiteit roemen en anderzijds hen die deze torpederen, binnenhalen. Da's vragen om moeilijkheden. Zal Femke gaan ondervinden. Snap niet dat A'dam op GL heeft gestemd. GL mist grootsteedse visie en pleit voor A'dam als groot dorp in tuinbroek op bakfiets. Daarmee redt je 't niet. Ja, als openluchtmuseum. Heeft 't nakijken vergeleken met LDN, PRS, FKF en BAR.


@IJDorp | 27-07-2018

Als Amsterdam geen kutstad was, dan was natuurlijk gelijk alle charme weg.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven