Zeeland is de tiende regenboogprovincie

11-06-2018 | De provincie Zeeland is de tiende regenboogprovincie van Nederland. Het voorstel van GroenLinks om regenboogprovincie te worden leidde de afgelopen tijd tot veel discussie maar uiteindelijk ging een ruime meerderheid van Provinciale Staten akkoord. Door regenboogprovincie te worden, geven provinciale overheden een duidelijk signaal af dat ze de veiligheid en sociale acceptatie van de LHBT-gemeenschap actief willen stimuleren. Ook zetten regenboogprovincies actief in op samenwerking met maatschappelijke organisaties zoals het COC. Uit onderzoek van het ministerie van OCW blijkt dat regenbooggemeenten en –provincies vaker speciaal beleid ontwikkelen voor de LHBT-gemeenschap dan overheden zie zich niet hebben aangesloten bij het Regenboogproject.

De provincie Drenthe was in 2016 de eerste die zich regenboogprovincie mocht noemen. De jaren erna volgden bijna alle andere provincies, behalve Friesland. Provinciale Staten van deze provincie stemde in 2016 tegen het voorstel om regenboogprovincie te worden, een unicum tot nu toe. De provincie Friesland telt wel twee regenbooggemeenten, Leeuwarden en Súdwest-Fryslân. De provincie Utrecht is ook officieel nog geen regenboogprovincie maar dat komt omdat de plaatselijke Provinciale Staten er nog een besluit over moeten nemen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Vuurtoren | 12-06-2018

Oh ja, een regenboogje is de oplossing. Hoeven we ons verder nérgens nog zorgen over te maken of met échte oplossingen te komen. Het is godverdomme net zo achterlijk en beledigend en krom als te zeggen: geef de neger een banaan, dan is er ook geen rassisme meer. Ik moet zo kotsen van dat domme vlaggetjesgedoe. Da’s nou pas écht met oogkleppen door het leven gaan.


GemeenteIdee | 12-06-2018

Casual Friday: Alle ambtenaren en politici op een casual friday op het werk verschijnen in korte broek. Geschoren benen, extra punten. En op pumps helemaal extra punten. Eén keertje per jaar is genoeg.


Willem | 12-06-2018

Zeeland, regenboogprovincie! Yesss! Deze zomer ga ik nu zeker in Zeeland op vakantie Overal daar zal ik daar nu immers als gay met open armen worden ontvangen !


Willem | 12-06-2018

zie boven, moet zijn: Overal daar zal ik nu immers als gay met open armen worden ontvangen !


Peter | 12-06-2018

Een flink deel van deze provincie maakt deel uit van de biblebelt en dan zou men opeens homovriendelijk zijn?
Dit is allemaal symbool gezwets.
Hou op met die geitenwollensokkenoplossingen. Zolang geweld tegen homo's geen homo-gerelateerd geweld wordt genoteerd door politie (ik geef een voorbeeld) dan kun je zebra-paden leuke kleurtjes geven wat je wilt, maar lost het geen ene malle moer op.


Marc | 13-06-2018

Van die regenboog nichten krijg ik spontaan kots neigingen, net of door dat soort infantiele optochten de homohaat welke zelfs door Groen Links is geďmporteerd zal stoppen.
Dankzij die rooie troep/gays, hebben we 1 miljoen nieuwe homo haters binnen ons land gekregen welke een jaar geleden in hun eigen land de homo's van de hoge flats afgooide of homo's gingen afslachten door doods eskaders in Irak.

Sommige nichten hun hersenen zijn aangetast door teveel poppers, en dan zien ze alles roze, wat de echte waarheid is lees ik dagelijks in Engelse kranten die doen niet aan secuur. De Nederlandse kranten zijn tegenwoordig roddelbladen geworden waarin de tieten van Barbie belangrijker zijn dan Is strijders welke reeds met honderden in ons land zijn binnen gekomen.

dansen maar kinderen des kleurenboog je einde tegemoet, de homo haters brengen inmiddels alles in kaart voor de aanval.


mark | 13-06-2018

een kinderhand is gauw gevuld.......ik zit hier niet op te wachten.
Zebrapaden, regenboogvlaggen, nepprides waar voornamelijk hetero's komen etc.......ik zit er niet op te wachten....prima hoor...ik heb er niets op tegen...maar doe niet alsof je iets wezenlijks doet voor de gaycommunity.


waar gays wel wat aan hebben zijn:
wel op openlucht cruiseplaatsen waar douche, bokspringen, hokjes, schermdoeken, slings geplaatst worden...en bewaking. hebben gays meer aan dan dit soort onzin.


Joop | 13-06-2018

Natuurlijk een prima initiatief, maar ik heb dan meteen de vraag, worden die provincies nu alleen regenboogprovincies genoemd zodat ze zelf een good feeling hebben of gaat er meer dan dat gebeuren. Veiligheid en sociale acceptatie stimuleren. Huh? Gaan we dat nu per provincie doen? En de provincie die niet mee doet hoeft niet? Volgens mij is dit een landelijke aangelegenheid en moet de overheid voor heel Nederland zorg dragen voor veiligheid en acceptatie.
Waar ik als homo meer behoefte aan heb is dat jongeren goede voorlichting krijgen, en dan alle jongeren, christelijke en moslimsscholen niet uitgezonderd, want daar ontbreekt het vaak aan goede voorlichting en wordt het veroordeeld op basis van hun geloof. Daarnaast juiste straffen en geen laks optreden van politie. Niet zoals vaak bagatelliseren maar benoemen dat een betonschaar is gebruikt om iemand zijn smoel te verbouwen en niet om de heg mee te knippen.


Peter @ Joop | 14-06-2018

Helemaal eens !


Serge | 15-06-2018

Ook hier verwijderde gaysite 5 reacties zonder wettelijke grond.
In strijd met de Vrijheid van meningsuiting.
Een duidelijker voorbeeld van een website die de Grondwet aan zijn laars lapt, bestaat niet.


@Serge | 15-06-2018

Het is nog erger. Als je domme dingen blijft posten, kunnen ze zelfs administratiekosten bij je in rekening brengen! En ehm, schijnt volgens de Grondwet ook gewoon mogelijk te zijn. Tenzij je aan de Grond zit. Want van een kale kip kun je niet plukken. Ook de Wet. Verder mist je betoog elke WetsGrond. Zelfs als je de GrondWet erbij haalt. Wanmt wist je dat gewone burgers als jij helemaal geen Beroep op de Grondwet kunnen doen? Staat in die zelfde Grondwet! (Als je hem gelezen had dan.)


Hubert | 22-08-2018

Discriminatie in welke vorm dan ook, is sinds jaren (zogenaamd) verboden in Nederland. Maar wat heb je aan zo'n wet, als deze niet wordt opgevolgd? Men kan wel een regenboogsticker plakken op een provincie of stad, maar waar is dat op gebaseerd? Er moet veel.meer voorlichting worden gegeven op scholen en niet alleen op basisscholen en ook de ouders moeten uitgenodigd worden op die scholen om presentaties bij te wonen. Maar is daar budget voor gereserveerd in kas van iedere gemeente? Ik betwijfel het ten zeerste.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven