Weer prijs voor Nederlandse LHBT-film

22-06-2018 | Wederom heeft een korte film van Nederlandse bodem een prestigieuze prijs gewonnen op een internationaal filmfestival. Dit keer won 'Turn it Around' van regisseur Niels Bourgonje de prijs voor beste korte film op het San Diego LGBT Film Festival FilmOut. In de film trekt de 15-jarige Bram de aandacht van veel mooie meiden, maar Bram heeft geen oog voor hen. Wel voor de mooie, iets oudere Florian op de dansvloer. Het is liefde op het eerste gezicht, maar niemand weet dat Bram homo is (foto). De korte film ging vorig jaar in première op het Nederlands Film Festival en werd ter gelegenheid van Coming Out Dag op 11 oktober 2017 uitgezonden op NPO3Lab. Je kunt de film bekijken via deze link.

Eerder deze week werd ook de korte film 'Anders' van regisseur Reinout Hellenthal uitgeroepen tot beste internationale korte film op hetzelfde FilmOut LHBT Film Festival. 'Anders' heeft al zes prijzen gewonnen en werd vier keer uitgeroepen tot Beste film, onder andere tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam. Het verhaal gaat over een jongen die worstelt met zijn identiteit op het platteland van Drenthe. De film onderstreept het belang van sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders wereldwijd. 'Anders werd gemaakt in het kader van de Culturele Regenboogweek in Drenthe.'

Ander internationaal succes was er voor de telefilm 'Gewoon Vrienden' van regisseurs Annemarie van de Mond en Ellen Smit. Deze coming of age-film ging op 20 juni j.l. in première in de Verenigde Staten en vertelt het verhaal van student medicijnen Yad en de stoere Joris. Tussen de jongens bloeit iets moois op, maar hun moeders vinden dat ze niet bij elkaar passen. De film werd ook in de VS enthousiast ontvangen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cultuur! | 01-07-2018

Met het draagvlak van de machtige Atlas die de wereld draagt. Maar dan met anorexia. Dus best dubbel knap dan, al die prijzen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven