Weer prijs voor Nederlandse LHBT-film

22-06-2018 | Wederom heeft een korte film van Nederlandse bodem een prestigieuze prijs gewonnen op een internationaal filmfestival. Dit keer won 'Turn it Around' van regisseur Niels Bourgonje de prijs voor beste korte film op het San Diego LGBT Film Festival FilmOut. In de film trekt de 15-jarige Bram de aandacht van veel mooie meiden, maar Bram heeft geen oog voor hen. Wel voor de mooie, iets oudere Florian op de dansvloer. Het is liefde op het eerste gezicht, maar niemand weet dat Bram homo is (foto). De korte film ging vorig jaar in première op het Nederlands Film Festival en werd ter gelegenheid van Coming Out Dag op 11 oktober 2017 uitgezonden op NPO3Lab. Je kunt de film bekijken via deze link.

Eerder deze week werd ook de korte film 'Anders' van regisseur Reinout Hellenthal uitgeroepen tot beste internationale korte film op hetzelfde FilmOut LHBT Film Festival. 'Anders' heeft al zes prijzen gewonnen en werd vier keer uitgeroepen tot Beste film, onder andere tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam. Het verhaal gaat over een jongen die worstelt met zijn identiteit op het platteland van Drenthe. De film onderstreept het belang van sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders wereldwijd. 'Anders werd gemaakt in het kader van de Culturele Regenboogweek in Drenthe.'

Ander internationaal succes was er voor de telefilm 'Gewoon Vrienden' van regisseurs Annemarie van de Mond en Ellen Smit. Deze coming of age-film ging op 20 juni j.l. in première in de Verenigde Staten en vertelt het verhaal van student medicijnen Yad en de stoere Joris. Tussen de jongens bloeit iets moois op, maar hun moeders vinden dat ze niet bij elkaar passen. De film werd ook in de VS enthousiast ontvangen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cultuur! | 01-07-2018

Met het draagvlak van de machtige Atlas die de wereld draagt. Maar dan met anorexia. Dus best dubbel knap dan, al die prijzen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

00:00 | MVS

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven