Pride Amsterdam scoort internationaal

08-06-2018 | Airbnb heeft de afgelopen maand honderd steden onderzocht op homovriendelijkheid om zo uiteindelijk een stad aan te kunnen wijzen waar men het best heen kan om Gay Pride te vieren. Als winnaar kwam New York uit de bus. Volgens de online marktplaats voor verhuur van privé-accommodaties scoort The Big Apple in alle categorieën zeer goed. De runners up zijn Londen, Madrid, San Francisco, Parijs, Berlijn, Toronto, Chicago, Los Angeles en de top tien wordt gecomplementeerd met Amsterdam.

Airbnb heeft de honderd steden in de wereld, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, in een aantal categorieën langs de meetlat gelegd. In de categorie datingmogelijkheden wint Londen en eindigt Amsterdam wederom op de tiende plek. De stad met de beste homohoreca is volgens Airbnb New York, gevolgd door Los Angeles en Tokyo. In deze categorie geen Nederlandse steden in de top tien evenals in de volgende categorie. Op de lijst drukst bezochte Gay Prides staat het Braziliaanse São Paulo op de eerste plek. Hier worden komende Gay Pride maar liefst drie miljoen bezoekers verwacht. Toronto en New York vinden we ook terug in de top drie.

In de lijst meest opkomende Gay Prides vinden we wel een Nederlandse stad terug in de top tien. De Gay Pride van Amsterdam heeft volgens Airbnb goede potentie en groeimogelijkheden. Van de honderd onderzocht steden eindigt onze hoofdstad op de achtste plek. De meeste belovende Gay Prides van de wereld zijn Los Angeles en New York en op de eerste plek staat Londen. De enige categorie waar Nederland wel goed scoort is in het rijtje steden dat de rechten en plichten rond de openstelling van het huwelijk goed heeft geregeld. De top drie bestaat geheel uit Nederlandse steden (Amsterdam, Rotterdam en Utrecht); onze hoofdstad eindigde hier op de eerste plaats.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Jacques | 08-06-2018

Tja, volgens hun (wetenschappelijk? Dacht het niet!) onderzoek staat Amsterdam tóch nog op de slechtste plaats in die Top 10. Alsof het iets te bieden heeft. Blowen kun je ook heel makkelijk elders. En of Air B&B nou wel een authoriteit is die weet heeft van dingen, valt wel te betwijfelen. Ze moeten gewoon hun smoel houdne en zich bezig houden met wat ze het beste doen: steden en de hotel-branche kapot maken, dan is het al erg genoeg. Nu gaan ze meningen peilen en er op na houden. Poeh. Laat maar.


Cees | 08-06-2018

Inderdaad, laat AIRBNB zich hier niet mee bezighouden. Ze zijn zelf immers verantwoordelijk voor het naar de knoppen helpen van het leefklimaat in grote steden, zeker ook in Amsterdam. Dit soort onderzoeken moeten ze maar aan anderen overlaten. Daar hebben we dit bureau helemaal niet voor nodig!


mal | 08-06-2018

staande ovatie voor Jacques en Cees


Bullen | 08-06-2018

Net als bagger als Badoo of Uber, groot gemaakt door Google en Facebook. Plastic hamburgers. En dan onderzoekjes publiceren over gewoontes en culturen waar ze zelf geen centimeter verstand van hebben, maar zich ook geen nanometer voor interesseren. AirBNB. Ook allemaal lucht. Lullos in een cubicle met een laptop van de zaak. En een electrische fiets. En een groot kleurrijk heel groot logo van de zaak. Maar kleurenblinder bestaat bijna niet. Domme nerds. Rukkers, eigenlijk. Niks mis mee, maar ruk lekker thuis.


@Bullen | 11-06-2018

De mensen van Airbnb hebben in 10 jaar tijd een bedrijf van 30 miljard dollar uit de grond gestampt. En wat heb jij gepresteerd?


@@ | 13-06-2018

Hoogstwaarschijnlijk meer dan jij. Maar vergissen blijft menselijk.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven