Parijs vreest incidenten tijdens Pride

27-06-2018 | De organisatie van de 41ste editie van de Marche des Fiertés LGBT, voorheen Gay Pride, die komend weekend in Parijs op het programma staat is zeer ongerust over de recente ontwikkelingen. In de Franse hoofdstad zijn de afgelopen tijd een groeiend aantal homofobe incidenten gemeld. Dinsdagnacht nog werd het officiële regenboogzebrapad door vandalen geheel overgeschilderd en op hetzelfde kruispunt stond 'LGBT hors de France' (LHBT hoort niet thuis in Frankrijk - red.) op het asfalt te lezen (foto). De organisatie van de Pride in Parijs heeft het gemeentebestuur om extra beveiliging gevraagd.

Ook in diverse andere Franse steden werden incidenten gemeld. In Nantes en Metz werden LHBT-symbolen vernield en op diverse andere plekken neemt het geweld tegen de LHBT-gemeenschap toe. Burgemeester Anne Hidalgo van Parijs is geschokt door de gebeurtenissen en heeft een onderzoek ingesteld. Het regenboogzebrapad zal nog voor het weekend hersteld worden en er worden enkele nieuwe veelkleurige zebrapaden in de lichtstad aangebracht, aldus de burgemeester. "De recente incidenten tonen nog maar eens aan dat het vieren van onze vrijheid en het houden van een Gay Pride in Parijs nog altijd nodig is," aldus Hidalgo in de Franse media.

De burgemeester van Parijs heeft precies een jaar geleden, vlak voor de Pride van 2017, een rapport in ontvangst genomen met daarin een groot aantal aanbevelingen om van Parijs een homovriendelijke stad te maken, niet alleen voor de bewoners maar ook voor LHBT-toeristen. De burgemeester heeft er sinds haar aantreden in 2014 geen geheim van gemaakt dat de Franse hoofdstad weer een trekpleister moet worden voor LHBT's. In het rapport stonden maar liefst 52 aanbevelingen. Zo moesten er meer grote homo-evenementen georganiseerd worden. Ook ontbreekt het de Lichtstad volgens de aanbevelingen in 2017 aan vaste locaties waar de homogemeenschap elkaar kan ontmoeten. "Er moet meer veilige homohoreca komen en ook een cultureel centrum en een homomonument zijn plekken die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de beleving van Parijs door LHBT-toeristen," aldus de rapportage een jaar geleden. Het is onbekend of deze doelstellingen zijn gehaald. Tijdens de Marche des Fiertés LGBT dit weekend worden meer dan 700.000 bezoekers in Prijs verwacht.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Maghreb | 27-06-2018

Toeval? Als je in die Franse steden verblijft, waan je je in N-Afrika. Het straatbeeld wordt gedomineerd door bontkraagjes, de gaybrapaden kennelijk ook. Men is nu weer geschokt, maar leert 't nooit. Minderheid wordt meerderheid. 7 miljoen N-Afrikanen op 67 miljoen Fransen. Fokken als konijnen;reken 't omslagpunt maar uit. Ga 'ns 'n week end naar St-Denis of dichterbij huis, Schaarbeek (Brussel). U staat versteld. Bontkraagjes in trainingspakken met jengelmuziek en 'n voetbal. Noemt men multi culti. Met de uitkeringen hier en met 't hart daar!


rof | 27-06-2018

De gay pride em LHBT is wel over hoor. In de VS worden lesbiennes aangevallen door transgender/queers. Het is echt ongelooflijk. Lesbiennes, maar ook homo's worden gediscrimineerd door de transgender beweging omdat we aangetrokken zijn tot mensen van onze eigen sekse, Transgenders wijzen sekse af en ook mensen die homoseksueel zijn. Ik heb nog nooit zoveel haat gehad: Lesbians Attacked By Trans Activists At San Francisco Dyke March https://gendertrender.wordpress.com/2018/06/24/lesbians-attacked-by-trans-activists-at-san-francisco-dyke-march/


Uhmmm | 27-06-2018

Nog even en dan gaan we nog juichend ServiŽ toelaten tot de EU omdat ze de beste toekomst visie voor Europa hadden. In Sebrenica.

Dat zal dan wel een feestje zijn waar ik niet meer bij wil zijn. Vammeleeveniet.


rof | 27-06-2018

In de VS en VK praten veel homo's en lesbiennes over een nieuwe L en G only beweging. De LGBT organisaties hebben homo's en lesbiennes bij de vuilnis gezet en hebben homoseksualiteit geherdefinieerd naar gender/identiteit . En dit: Gay Pride parades used to mean protests. Now they're an excuse for straight kids to party https://eu.usatoday.com/story/news/LGBT-issues/2018/06/22/pride-parades-excuse-straight-kids-party/712068002/


Oppassen | 27-06-2018

Weer haalt iemand Amerika bij daar hebben ze gelukkig een verstandige president die de grenzen sluit , we zijn hier in Europa en we geven onze vrijheden weg aan moslimtuig


rof | 27-06-2018

Ik hoop dat de Parijse gay pride goed verloopt. Bijna bang voor een aanslag ook nog.


@rof | 27-06-2018

Ik hoop van niet, want dan gaan alle Amerikaanse republikeinen op Fox nieuws weer roepen dus "hun" steden worden aangevallen. Toch in elk geval voor de zekerheid, als een fundi met wilde plannen dit leest, dat zijn dan niet mijn woorden! Dat je dat in elk geval weet voordat je trekkers over gaat halen. Of een busje gaat huren.


mal | 27-06-2018

@rof: zou een zeer trieste ontwikkeling zijn, maar wel helemaal in lijn met het huidige beleid. Persoonlijk zou ik veel liever een "Niet-Vanille" beweging zien, waarin gewoon iedereen welkom is die seksualiteit wil beleven op een wijze die niet binnen de grootste gemene veelvoud hoort. Waarin je geen 'J' op je jas hoeft te dragen of te bewijzen dat je echt wel een 'X' bent, en niet per ongeluk toch een 'Z' of - getver - een 'B'.

Weg met dat eeuwige geneuzel over nooit passende ideaalbeelden. Terug naar de essentie graag.


Joop | 27-06-2018

2x in Parijs geweest. In een paar achterbuurten waar hordes afrikanen en arabieren rondsjokten. Lange gewaden en boze blikken. Toen zei ik al dat het in dat land wel eens mis kon gaan. Niet veel later volgde de eerste grote aanslag. Velen volgden. En velen zullen nog komen. We hebben te maken met een toenemende haat jegens aller wat westers is. Wel uitkeringen trekken, wel alcohol drinken en profiteren van de westerse goedheid (lees misbruik maken), maar diep van binnen een enorme haat. De goeden ten spijt, want die zijn er ook genoeg, het paard van Troje is binnen. Ooit hebben ze het geprobeerd en knikkerden de Spanjaarden de Moren er weer uit. Dit keer met onze democratie zullen ze uiteindelijk een walk over maken.


JAN | 27-06-2018

Ach in Nederland het zelfde laken en pak, hier zijn ook veel no go areas voor gays, maar ja de gays dansen door in hun roze tutu op de optochten door de Grachten tot ze er bij neervallen omdat ze denken dat dat helpt.

hahahahaha om te gillen van het lachen, oudere generatie homo's hebben de emancipatie naar ongekende hoogte gebracht, en de jongere generatie hebben zitten slapen omdat ze dachten dank je wel en we komen er wel. Niet dus !
Dit met 1 miljoen homo haters uit islamitische landen waar homo's van de flats worden/werden gegooid, welke ze zelf hebben binnen gehaald.


Wim | 27-06-2018

Ach God je meent het, nu vast zitten slapen al die jaren, 58 procent van Europa heeft het aan zien komen, alleen de rooie halen ze nog steeds met tienduizenden binnen, wedden dat ze de gays gaan op offeren.


@Joop | 27-06-2018

Natuurlijk man.....weer flink te keer gaan tegen alles wat anders is dan jezelf... Vooroordelen heb jij helemaaaaaaal niet!


cliff | 27-06-2018

Extreemrechtse populisten kunnen hier ook een rol in hebben, zoals Front National en natuurlijk ook de de extreem-conservatieve zombie-katholieken, beiden in invloed nog steeds invloedrijk en nooit echt weggeweest uit Frankrijk, dat bleek in 2013 maar al te goed. Toen het huwelijk in Frankrijk destijds geopend werd voor LHBT'ers/LGBT'ers bleek uit de hevige en dagenlange tegenstand en verzet tegen de openstelling dat Frankrijk zelf van oudsher helemaal niet liberaal is, en zelfs heel extreem conservatief. Toen demonstreerden zowel extreemrechtse populisten van Front National en extreem conservatieve fanatieke katholieken en moslims in Parijs samen met elkaar tegen de openstelling van het huwelijk. Dus Frankrijk is zelf helemaal niet en zelfs verre van liberaal en ook helemaal niet tolerant. Hier en daar is er zelfs nog antisemitisme. En het was bovendien de oprichter van Front National zelf die in het Europees parlement beweerde dat de gaskamers en concentratiekampen "slechts een voetnoot in de geschiedenis" waren. Niet waar??
Frankrijk is dus historisch gezien van oudsher zelf LHBT-foob!


Joop | 27-06-2018

@Joop | 1 uur geleden
Je bent er blijkbaar nooit geweest. En al zeker niet in bepaalde buurten waar ik toen liep. Nee, het waren niet eens de beruchte banlieues. Reageer maar liever niet als je geen ervaring hebt of weet wat er speelt in bepaalde delen van Europa.


Marc | 28-06-2018

Ik kom er 2 keer per jaar omdat mijn ex partner Fransman is en ik bij hem logeer.
Joop heeft gelijk Parijs is een nachtmerrie geworden, maar helaas voor Joop Nederland is hetzelfde aan het worden, hier in Rotterdam zie je wijk na wijk verloederen in moslim wijken. Overal verschijnen schotel antennes aan de flats zelf aan de duurder flats hangen ze, Frankrijk is veel eerder begonnen met de verloedering door de Algerijnen welke in Frankrijk mochten komen wonen.

Maar eerlijk is eerlijk Parijs is vreselijk geworden, dus kom er nog maar twee keer
per jaar zeer kort en dan weer gauw weg.


Kees | 28-06-2018

De ISLAM hoort niet thuis in Parijs !


Hallo Kees | 28-06-2018

OOK NIET IN EUROPA BESTE KEES


Aar(t)sLeLijk | 28-06-2018

Van 7de tot 12de eeuw was er in ZW-Europa 't Kalifaat van Cordoba; toen stonden ze in de 15de eeuw tot a/d poorten van Wenen en beheersten ZO-Europa. Nu herhaalt de geschiedenis zich voor de 3de x. Wanneer vallen de schellen v/d ogen? EU omarmt Moslim staten BosniŽ-H., AlbaniŽ en Kosovo, waar bloedwraak en Sharia recht heersen. Homo's worden, in elkaar geramd en de anus dicht geplamuurd, op de stoep afgeleverd. Komt geen EU Gerechtshof aan te pas.


Nouhou | 28-06-2018

Over dat Kalifaat van Cordoba gesproken. Daar waren alle geloven welkom hoor. Er zijn destijds ook veel Joden naartoe gevlucht. (Waarvan een groot deel verovering van de katholieken naar Tanger, Marlokko zijn gevlucht om daar nog een beetje veilig te zijn. Dat is Tanger in, nu, Marokko, ja!). Ik dat oude kalifaat hadden ze alles beter opgelost, qua "buitenlanders" en "migranten" dan menig EU land nu in deze tijd.
(En nee, ik ben gťťn moslim, maar ik ken de geschiedenis een beetje. Maar ere wie ere toekomt.!) Vergeet niet dat in de 12e eeuw de "christelijke wereld" een totaal zooitje ongeletterde simpelen sukkels waren terwijl die kalifaten toen al veel verder waren. Want waarom hadden wij anders bijvoorbeeld het alfabet waarmee ik dit zit te tikken niet zelf uitgevonden? Want dat komt van hun. En nog wat zaken.


Moren | 29-06-2018

@Nouhou: Van 1ste tot 7de eeuw was 't gehele M-O Christelijk. Mohamed, de Benjamin, kwam pas in 632 om de hoek kijken. Moest 't opnemen tegen 2 oudere broers,Joden en Christenen. Nmm ligt daar 't probleem. Het alfabet is in 't M-O tot leven gekomen ver voordat er 1 Moslim rondliep. Het Romeinse Rijk was ingestort (o.a. door de opkomst v/d Christenen die 1 God vereren itt de polytheÔstische Romeinen). De donkere M-E waren begonnen. Zo kon 't Kalifaat van Cordoba bloeien met Alhambra, Alcazar, irrigatie, tuinbouw, litteratuur etc. Het droeg bij tot "beschaving". Gebeurt dat nu ook?


@Moren | 29-06-2018

Men kan zich na een paar eeuwen inderdaad wel afvragen of, en wanneer dan, de Moren die draad weer gaan oppakken. Ook in het Ottomaanse rijk zijn tijden geweest dat wetenschap en kunsten bloeiden. Maar het eindigde toch in hakken. En cultureel de leukere dingen vergeten. Ik moet het eerste Moren-echtpaar nog tegenkomen dat zegt, "joh, wij zijn dÚl op swingersclubs, we gaan samen welk weekend!". Om maar een voorbeeld te noemen.


Naar leven.... | 30-06-2018

Nou alle klagers hierboven... jullie persoonlijke situatie ken ik niet, maar.....hebben jullie echt zo'n naar leven omdat in Nederland moslims (met zeer verschillende manieren van geloven!) leven? PAS DUS OP: DE moslim bestaat niet, net zoals DE gay niet bestaat!!!


Willem | 30-06-2018

Eťn PRIDE van alle geaardheden en vormen van geloven lijkt me wel wat!


HET GROTE GEVAAR | 30-06-2018

ZUCHT NAAR GELD, ZUCHT NAAR MATERIE, ZUCHT NAAR MACHT !!!


qw | 30-06-2018

Voor wie hierboven uit het niets staat te zwaaien dat Al-Andalus en Cordoba zo tolerant en groots zouden zijn geweest, dat is pure fictie uit het romantisme (LA QUIMERA DE AL-ANDALUS van SERAFIN FANJUL) net als de andere verhalen die de romantici en andere ongeleerden voor en na hun over de oudheid de wereld hebben ingestuurd.


Ruud | 01-07-2018

Moeten ze ook niet ongediscrimineerd met regenboog vlaggen voor diversiteit lopen zwaaien. De LGBT organisatoren representeren mij niet als ze de invasie van niet Europeanen blijven goedkeuren. Heb meer op met Victor Orban.


Heer Joris | 01-07-2018

De Joodsche gemeenschap van Nederland en Amsterdam heeft keer op keer weer geld aan de regering gegegeven om meer islam immigratie in Nederland aan te sturen, doen ze al sinds ze in 1480 in verbannen waren uit Spanje. Wilder het vriendje van Israel, speelt ook hun spelletje: het Westen cvernietigen. Gaysite is ook doodsbang om voor enati semitisch te worden uitgeaakt en censureert elke boodschap waarin deze waarheid wordt uitgesproken,


Woord | 03-07-2018

Ik vind het hele woord antisemitisch zo antisemitisch!


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

00:00 | MVS

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven