Leeuwarden organiseert Roze Zaterdag 2020

23-06-2018 | Roze Zaterdag/Roze Stad zal in 2020 voor de eerste keer plaatsvinden in Leeuwarden. Het organisatiecomité van de stad Leeuwarden presenteerde volgens Stichting Roze Zaterdagen Nederland het beste bidbook.

Het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland laat in een persbericht weten dat de keuze dit jaar erg moeilijk was. "Er was duidelijk wat te kiezen en de kandidaten wisten hun stad duidelijk neer te zetten als d√© plaats om over twee jaar de nationale Pride te houden. Het is verheugend te constateren dat de veranderingen die na de verkiezingen in het bestuur van de gemeenten zijn opgetreden, niet hebben geleid tot een verminderde betrokkenheid van het gemeentebestuur bij de mogelijke organisatie van dit landelijke evenement." Het bestuur was getroffen door de inzet en deskundigheid van het breed samengestelde team dat de Roze Zaterdag wilde organiseren. Het gemeentebestuur van Leeuwarden heeft een ruime financi√ęle toezegging gedaan waarmee een solide basis kan worden gelegd onder de organisatie. De plannen hebben sterke punten, zoals de indeling van de stad in thematische zones.

Het gekozen thema is 'City of Love'. De invulling van de rest van het Roze Jaar is nog niet helemaal rond, maar gelet op de samenwerking die in de stad bestaat en zich in het huidige Europese jaar bewijst, moet het ontwikkelen van voldoende aansprekende activiteiten buiten de Roze Zaterdag geen problemen opleveren, aldus het bestuur van Stichting Roze Zaterdagen Nederland. Na de Roze Zaterdag in 2019 in Venlo verhuist dit unieke evenement dus in 2020 naar Leeuwarden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pieter | 24-06-2018

Net terug van Roze Zaterdag in Gouda. Geen vuiltje aan de lucht! Topdag gehad en sfeer zat er goed in. Uitstekend georganiseerd en druk bezocht. Bedankt Gouda!!!


WillenJ@Rick | 24-06-2018

Helemaal mee eens, ik denk dat jouw link ook el weer weggehaald zal worden, men hoort namelijk niet graag de werkelijkheid. Dansen of dellen zal de gays niet helpen de agressie neemt toe omdat de nieuwe emigranten homo's niet moeten.En daar zal geen gay pride iets aan veranderen .
Maak je er maar niet druk over, wanneer er iets gebeurt zeggen wij altijd eigen schuld dikke bult, hadden ze maar wakker moeten worden.
Triest voor de oudere generatie welke de emancipatie naar ongekende hoogte hebben gebracht voor de jongere generatie, maar de jonger generatie doet er zelf niets voor om hun rechten te behouden.


WhyPink? | 24-06-2018

Draagt Roze Zaterdag echt bij tot e-man-cipatie? Waarom die kleur? Wordt geassocieerd met mierzoetigheid en suikerspinnen. Niet echt man-nelijk. Benadruk typisch mannelijke eigenschappen zoals moed, vermetelheid en lef ipv wufte eigenschappen die door de kleur roze worden opgeroepen.


Joop | 24-06-2018

Reactie verwijderd. Gutteguttegut.....


Willem@WhyPink? | 24-06-2018

Ben ik behoorlijk mee eens. Nog steeds maak ik mee dat mensen verbaast zijn wanneer ik zeg op mannen te vallen.Ben gewoon mezelf notabene.... Mannelijk, zeker geen macho en ook niet dames-achtig. Vind overigens wel dat een ieder okay is zoals hij/zij is !! Heb mijn twijfels of ROZE zaterdagen of gayprides iets bijdragen aan emancipatie. Is gaypride niet vooral een leuk "wij homo's onder elkaar feestje" (ook okay hoor)?


Kim Jong Un | 24-06-2018

Wat moet deze site kosten? Er zitten wel wat handige knopjes in de back office hier.


Guus | 24-06-2018

Opnieuw gaat gaysite.nl in de fout.
Het is niet toegestaan om vrijheid van meningsuiting te censureren.
Dat is exact wat gebeurt door aan de lopende band reacties van bezoekers te verwijderen.


@Guus | 25-06-2018

Gaan we weer. Ik vindt het ook vervelend als ik dacht dat ik leuk of serieus was, dat ik een paar dagen later zie dat het gedieliet is. Maar. We hebben een grondwet. Daar staan mooie dingen in. Niet discrimineren, vrijheid van meninguiting, vrijheid van godsdienst, en nog wat aardige dingen. Echterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. We leven niet in stink Amerika. Daar kan elke burger een direct beroep doen op de grondwet. De constitution heet dat daar. (met veel gepikte elementen uit de Nederlandse cultuur). Zoals artikel twee. Je mag kalasjnikofs en M16 geweren, en zelfs granaatwerpers kopen. En daar ook vrolijk mee over straat. Ook als er drie keer in de week schiet-incidenten zijn op scholen, of er weer een dood kleutertje naast het nachtkastje van opa ligt.

In Nederland zijn we helaas juridisch wat beschaafder. Dus geen burger kan zich direct op de grondwet beroepen. Onze grondwet is een soort van ideetje zoals praktische wetten moeten zijn. Dat toetst normaal de Eerste Kamer. En de Hoge Raad, of in staatszaken de Raad van State. Dus jij niet, Guus, en ik al helemaal ook al niet. Jouw quote: "Het is niet toegestaan om vrijheid van meningsuiting te censureren." is dus gelul. Sorry. Zit ook een punt ik want als ik moeslim word, en nog radikaliseer ook nog, en op de markt een kalasjniekof kan kopen, en lekker ga lopen schieten... Dan kan ik ook niet zeggen, ja hallo, ik was even bezig met vrijheid van meningsuiting, en vrijheid van godsdienst ook. En ik wordt gediscrimineerd. Grondwet. Waar bemoeit iedereen zich mee?
Zo werkt het dus niet. En al helemaal niet voor websites.
Andersom zouden ze misschien hier best eens wat kunnen laten staan. Wat niet meteen bij de geraniums en sanseverias past die op de vensterbank staan. Het oplossen zit niet altijd in dielieten, er kunnen juist daarom verrassend mooie reacties komen. Dus dan is het inderdaad jammer dat een comment dat de boel uitdaagt al weg is voordat het echte mooi kan gebeuren. Dan wordt het een beetje GayKrant 2.0. Kortom, je lult uit je nek, maar je hebt wel een punt. Gaan we nu kijken of dit blijft staan, ok?


Pieter | 25-06-2018

Waarom zou Roze Zaterdag niet roze mogen zijn? Niet mannelijk genoeg? Hoezo? Moet dat dan? Om te voldoen aan de hetero-eenheidsworst? Als je macho bent, ben je pas echt een man?Dacht het dus niet!!!!! Wat een onzin. Blijf vooral gewoon jezelf, met al je eigenaardige trekjes, (vrouwelijke-) eigenschappen en dito stemmetje, roze pruik en glitterkleding met bijbehorende pumps. Of niet. De wereld wordt er vrolijker van, en dat is nou precies wat we nodig hebben. En als het je niet aanstaat, dan kijk je toch even een andere kant op? Leven en laten leven, daar draait het om. Ik weiger om in een wereld van eenheidsworst te leven. Om mijzelf aan te passen (lees: terug de kast in), puur en alleen omdat iemand anders aanstoot geeft aan jouw persoonlijke levensstijl. Leve de diversiteit!!!!!


Pieter | 25-06-2018

En laat Roze Zaterdag maar lekker roze blijven. In al zijn/haar facetten. Lekker puh.


Bron krant | 25-06-2018

In de Amsterdamse raad houdt Jan-Bert Vroege zich onder andere met dit dossier bezig. "Wat naar de oppervlakte komt is maar een topje van de ijsberg. We hebben in de hoofdstad te maken met een een enorme hoeveelheid aan intimidaties, bedreigingen, spuug- en scheldpartijen naar LHBT'ers toe. Ik wil dat de gemeente met een eenvoudige meldingsapp komt, zodat we meer inzicht krijgen in de incidenten die we op straat hebben."


@Pieter | 25-06-2018

Ja hoor kind"" dans jij maar in je roze Tutu , over een paar jaar is het voorbij, krant staat weer vol met mishandelingen en jullie slapen gewoon door. Lang leven de Gay Pride. Nou de Amerikaanse gays slaan beter van zich af.


DoelVoorbij? | 25-06-2018

Te provocerend gedrag lokt bot, primair handelen uit en ja hoor de zoveelste is in elkaar gerost. Zeker, je moet jezelf kunnen zijn, maar soms is 't raadzamer niet al te veel te willen opvallen. Als Roze Zaterdagen en Gay Prides in zichzelf gekeerde evenementen worden, moet men niet verbaasd zijn dat zij 'n hilarisch element krijgen, wat afbreuk doet aan acceptatie van homo's door hetero's.


JAN | 26-06-2018

Hoe meer veren je in je reet steekt des te meer zien ze je als niet normaal, denk je nu echt dat je na zo'n jaarlijkse carnavals optocht respect krijgt van 1 miljoen conservatieve Erdogan aanhangers en ander gespuis. laat je nakijken ! Respect omdat je in haast blote reet loopt te dellen.?? hahahahahaha hoe dom kun je zijn.
Trouwens nichten zijn net zo laf als de politie, jullie moeten eens een groep sterken kerels regelen van die nichten die 3 keer in de week hun spieren staan op te pompen om in het wekend andere nichten geil te maken.
Doe wat met die spieren en bescherm dit soort knullen, net zoals in Amerika waar je sterke nichten groepen hebt welke poten rammers zelf het ziekenhuis in
rammen. Aanpakken die hap, want het is 5 voor 12 , en geen tijd voor fun , maar voor van je aft te slaan


Pieter | 26-06-2018

Wie nog denkt dat alle nichten alleen maar in roze tutu’s rond lopen met een hoog gilstemmetje, of in zwart glanzend leer met een bierbuik, heeft vanaf de jaren zeventig onder een steen geleefd. Het gros van de homogemeenschap loopt er, ook tijdens een gaypride, normaal en onopvallend bij, maar excessen heb je tijdens dergelijke evenementen natuurlijk altijd. Helaas blijven alleen de hardnekkige stereotypen hangen bij de meeste mensen, met dank aan de media, met als negatief resultaat een verkeerd beeld van de homogemeenschap. Dit zal altijd wel zo blijven. Hetero’s doen ook aan carnaval en zijn dan schaars gekleed. Dan zou een evenement als de gaypride ineens aanstootgevend zijn? Dat is dus raar. Wel vind ik dat de homogemeenschap als geheel zich weerbaarder en politieker moet opstellen als de acceptatie en tolerantie zoals nu weer eens onder druk staan. Feller en zichtbaarder demonstreren dus. De vrijheid die wij nu hebben is niet vanzelfsprekend, daar is jarenlang voor gevochten door andere generaties. Laten we die dan ook verdedigen en koesteren. Maar dat kan alleen door samen te werken en onze belangen te blijven verdedigen. Doen we dat niet, dan gaat het met de vrijheid en tolerantie snel bergafwaarts, en daar hebben we alleen onszelf mee.


WijzeLes | 26-06-2018

Dat denkt niemand.Zatlappen typeren Carnaval; hoererende nichten (c)Anal Parade. Gebruik 't 1ste niet als excuus voor 't 2de, want dan trekken homo's a/h kortste end. Dan legt de minderheid 't af tegen de meerderheid. Te veel in 't openbaar de aandacht vestigen op de schaamstreek is niet homo emanciperend. Werkt contra productief. Maak homo zijn 'n normale zaak en vermijd onnodig excessief gedrag.


Nieuwe jas! | 26-06-2018

Lieve meneer Zara. Ik heb die jas van Melania gezien, uit uw winkel. Ik vind hem echt cool. Want als je mensen aan het nadenken wilt zetten, moet je nooit met ze meelullen. Alle modecommentators en royaltieverslaggevers helemaal van (ver)slag af hoe je dit uit moest leggen. Een soort van anti-stempel.

Kunt u, meneer Zara niet een nieuwe jas maken? Waarop staat, "I tried anal sex, just like you. I don't care, do you?". En geeeeeen regenboogvlaggetjes erop of zo want daar gaan we dan weer met stigmatiseren. Gewoon een leuke groene of blauwe jas die koningin Elizabeth ook aan kan trekken als ze met de corgies in de range rover haar landerijen gaat inspecteren. Een beetje casual voor iedereen. En betaalbaar natuurlijk!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

18:35 | Grey's Anatomy

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

20:30 | Ranking The Stars

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven