Jury botenparade vol prominenten

14-06-2018 | De organisatie van de Gay Pride in Amsterdam heeft de jury van de botenparade bekend gemaakt. Onder leiding van tv-presentator Cornald Maas zijn de juryleden van dit jaar: Floortje Dessing, Gerard Spong, Henny Huisman en Andrea van Pol. "Jureren is niet eenvoudig. Het is immers de presentatie die de mensen aan de kant moet 'raken', maar het is de inhoud die bij het negen dagen durende festival centraal staat," aldus de organisatie in een persbericht.

Thema van Pride Amsterdam is dit jaar 'Heroes'. De jury, zichtbaar aan het werk op de VIP-tribune ter hoogte van de sluizen op de Amstel, beoordeelt de boten op basis van drie hoofdcriteria. "Wie verbeeldt het thema van dit jaar het beste? Welke boot heeft de beste uitvoering en welke deelnemers steken hun nek uit en schudden ons wakker met een maatschappelijk thema? Ofwel: thematische boten die 'hun nek uitsteken', hebben net zoveel kans als een mooi uitgevoerde boot," aldus juryvoorzitter Cornald Maas. "Het is weer een pracht jury geworden. Het zijn juryleden die zeer uitgesproken en betrokken zijn." Ook het publiek kan tijdens de Pride - via de Pride-app - zelf stemmen op hun favoriete boot.

De botenparade is het hoogtepunt van Pride Amsterdam. Ook dit jaar zullen weer tachtig boten met een inhoudelijke boodschap door de grachten varen. Dit jaar vooral aandacht voor de mensenrechten in de wereld. De boten van onder andere Amnesty International, Greenpeace en het College voor de rechten van de Mens zijn dit jaar dan ook door de Pride-organisatie uitgeroepen tot 'parels van de parade'. Andere bijzondere boten zijn de Iraanse boot. Afgelopen jaar waren er vlak na de start problemen met hun boot en kon die niet verder varen. Directeur Lucien Spee van de stichting Amsterdam Gay Pride:  "Gelukkig varen ze dit jaar weer mee. Het is een belangrijke boot. Immers, in Iran riskeren homo's marteling en de doodstraf. Het is dus erg moedig en belangrijk dat deze boot meevaart door de Amsterdamse grachten." Verder is er een New York-boot te zien. Volgend jaar (2019) wordt in New York 'World Pride' georganiseerd en worden de helden van de zogenoemde Stonewall-rellen herdacht. Het is dan precies 50 jaar geleden dat deze uitbraken. Deze rellen waren het startsein van demonstraties wereldwijd en kreeg de naam Pride als antoniem van het woord Shame. Een term dat veel LHBT'ers tot dan toe naar hun hoofd geworpen kregen.

Pride Amsterdam wordt van 28 juli tot en met 5 augustus 2018 gehouden. Met het festival wordt onder meer aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI's in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Surf voor meer informatie naar de website.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Marc | 14-06-2018

Cornald Maas. Wat heeft die stumper in zijn leven gedaan om dit soort functies te krijgen?


@Marc | 14-06-2018

Eerst is de jury aan het woord. Want ik kan er zo nog wel een paar bedenken.

Daarna wij pas.


@Marc | 14-06-2018

Straks lekt er nog een videootje uit van Henny Huisman. Met een heel groot paard wat nodig moet. Om maar wat te noemen. Blijft een kerel dus die zeik je niet zomaar de stal uit. Maar als de jury het leuk doet, who cares? Toch?


Jury | 15-06-2018

Ja het is zwaar werk want we moeten kiezen tussen Waternet, ING, en nog meer bedrijven waar we veel euro-tjes aan verdienen het hele jaar door. ING betaalde in het verleden goed dus we moeten goed kiezen.


HennyHetty | 16-06-2018

Wat Henny Huisman nou toch zo nodig met nichten moet, is en blijft me een groot raadsel. Wellicht dat hij ooit eens uit de kast komt en dan toch nog Hetty Huisvrouw wordt.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Bones

20:30 | Paleis Voor Een Prikkie

21:00 | MVS

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven