Italiaanse homo's vrezen nieuwe regering

09-06-2018 | De politieke crisis in Italië lijkt voorlopig voorbij nadat eerder deze week de nieuwe Italiaanse regering, een coalitie van de nationalistische anti-immigratiepartij Lega en de linkse anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging, officieel de zegen van het parlement kreeg. Maar de bevolking is er allerminst gerust op dat het de komende maanden rustig zal blijven en ook de Italiaanse homobeweging maakt zich grote zorgen. De regeringspartijen, en veel bewindslieden, worden in de Italiaanse media namelijk omschreven als homo-onvriendelijk. En ook de grootste homo-organisatie Arcigay laat weten dat enkele nieuwe politiek leiders in Italië ronduit homofoob zijn.

Vooral de nieuwe minister van Familiezaken moet het ontgelden omdat hij zich al diverse malen zeer negatief heeft uitgelaten over de LHBT-gemeenschap. Zo is hij een fel tegenstander van de openstelling van het huwelijk voor homoparen en juist een groot voorstander van de wet die zogenoemde 'homopropaganda' verbiedt. Deze wet werd in Rusland in 2013 door president Poetin ingevoerd om minderjarigen te beschermen tegen homoseksualiteit. Minister Lorenzo Fontana zei onlangs nog dat hij voor het "natuurlijke gezin" is omdat elk kind recht heeft op een vader en een moeder. De vraag of hij regenbooggezinnen in de toekomst zou kunnen respecteren beantwoordde hij negatief omdat er volgens Fontana geen regenbooggezinnen bestaan in Italië. Ook de partijleider van Lega liet zich onlangs in het openbaar negatief uit over het homohuwelijk en de rechten van homoseksuelen.

Gabriele Piazzoni van homo-organisatie Arcigay vreest dat met de aanstelling van de nieuwe regering een flinke stap achteruit is gedaan als het gaat om de emancipatie van LHBT's in Italië. "Italië is het enige belangrijke land in de westerse wereld dat nog altijd een verbod kent op het homohuwelijk, en met deze regering zal dat voorlopig zo blijven," aldus de homoactivist.

Het Huis van Afgevaardigden van het Italiaanse parlement keurde in mei 2016 een wet goed die het geregistreerd partnerschap voor paren van het zelfde geslacht toestaat. Tot die datum was Italië het enige grote land in West-Europa dat geen enkele vorm van juridische erkenning bood aan samenwonende homoparen. In juli 2015 werd Italië nog door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens op de vingers getikt omdat het homoparen op geen enkele manier erkende. Toch was er eerder deze week ook goed nieuws voor de Italiaanse homogemeenschap. Het Hof van Justitie van de Europese Unie bepaalde dinsdag dat een echtgenoot of echtgenote binnen de Europese Unie recht op verblijf bij zijn of haar partner van hetzelfde geslacht, ook als een van de partners geen EU-burger is. Elk individueel land mag zelf bepalen of zij het huwelijk openstelt voor paren van het zelfde geslacht maar het Hof is van mening dat de EU-lidstaten een homoseksuele huwelijkspartner geen permanent verblijfsrecht mogen weigeren als het huwelijk in een EU-lidstaat heeft plaatsgevonden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 09-06-2018

De tijden van weleer herleven in fascistisch ItaliŽ. Best een mooi land, alleen die Italianen hebben vervelende neigingen.


Cees | 09-06-2018

Ach ja, die Italianen toch. Met een beetje geluk haalt de nieuwe regering de kerst niet eens, dus misschien moeten we ons er maar niet al te druk over maken.


Marc@Joop | 09-06-2018

Je kunt je beter druk maken over andere neigingen welke geheel Europa in zijn greep hebben/houden, het islamitische fascisme , veel over geschreven maar nu is het te laat.
@Cees Nee Groen links en zijn kornuiten dat is pas goeie politiek, die laten de grootste vijanden van jullie vrijheid pas in gevaar, stad na stad word overgenomen, en het wachten is op de eerst homo die van een flat word afgegooid.

Slaap lekker verder, de grootste nachtmerrie van Europa is al begonnen, gelukkig hebben ze in Oostenrijk betere ogen daat beginnen ze met het sluiten van 10 moskeeŽn en worden er 23 Imans uit gegooid.


Slaap zacht | 09-06-2018

Jullie lijden aan struisvogel ziekte, je kop in de grond steken en je drukker maken over Ultra rechts in plaats te te hoeden voor het islamitische nazi overheersing welke inmiddels langzaam maar zeker onze steden overnemen.
En de gays staan bovenaan hun verlanglijst (om jullie koud te maken) van hoge flats te gaan gooien, mij ouders en Pim Fortuyn hebben onze goed gewaarschuwd.


Huib | 09-06-2018

Helemaal eens met bovenstaande. Het grote gevaar is de islam.


@Huib | 09-06-2018

Trump is inmiddels een goede tweede. Die zegt vandaag "stop robbing us". Die begint met dezelfde arme landen liedjes, wij hebben niks en jullie wel, dus dan moeten jullie wel van ons gepikt hebben. Ik zie dat als een misschien groter gevaar dan die paar ploflims die dezelfde filosofie aanhangen.


GroenRechts | 10-06-2018

Eťn voordeel heeft deze nieuwe regering wel: met hun afkeer van buitenlanders houden ze in ieder geval de homohatende moslims buiten de landsgrenzen - ik vraag me af of wij daarmee in Nederland per saldo niet ook veel beter af zouden zijn.


Joop | 10-06-2018

Marc@Joop | gisteren | 12:34

Klopt, maar dit stukje gaat over ItaliŽ en niet over de islam. Maar ik vraag me wel af, dat gejammer over links, juist de grote vluchtelingenstroom is hier gekomen onder rechts. Alles wordt rechtser, ook Nederland, maar dat ze nu zoveel doen aan de immigratiedruk kan ik niet zeggen. Gelukkig woon ik niet in de randstad maar als ik daar kom dan slik ik elke keer weer. Nederland is Nederland niet meer in deze regio. Rechts lijkt het allemaal wel goed te vinden. Waarom die mensen allemaal hier laten blijven. SyriŽ en Irak zijn grotendeels bevrijd dus kan men terug hun landen weer opbouwen. Er is maar 1 politicus die het destijds juist had, en dat was Bolkestein. Opvang in de eigen regio en niet allemaal doorlopen naar Nederland en omstreken. Hij werd afgeschilderd als racist. Nu zit Nederland met de gebakken peren. Omdat rechts (toch al jaren aan het roer in Nederland) alleen maar een grote waffel heeft maar helemaal niks doet.


Marc@Joop | 10-06-2018

Alles is hier niet naar toe gehaald door rechts, maar door het linkse politieke partijen zoals in hoofdzaak de Partij van de Arabieren chantage middelen van links en de z.g.n. mensenrechten instanties die samen met de sociale advocatuur er vette huizen aan verdien. Die zijn allemaal bang hun zeer hoge inkomens te verliezen want die worden slapend rijk van de jaren durende rechtszaken.

Inmiddels zitten er in het gemeente bestuur van Rotterdam al zeer gevaarlijke partijen welke allemaal aanhangers zijn van Erdogan.
Erdogan die vanmorgen Oostenrijk premier al gedreigd heeft met de zin, ,Ik ben bang dat de stappen die de Oostenrijkse premier heeft ondernomen de wereld leiden naar een nieuwe kruisvaart", en dan komen hier gays ouwehoeren over het gevaar uit ItaliŽ. Nou maak je borst maar nat, 58 procent van de moslims willen geen homo's als buurman, dus lijkt het ons beter dat je eens iets meer Engelse kranten gaat lezen wat dagelijks in Engeland gebeurt.
Nieuws wat door de linkse secuur uit de Nederlandse kranten word geweerd, dus wil je up to date blijven , beging de dag met twee goede Engels kranten.

Aanslagen met grote messen, kinderverkrachtingen door grote groepen moslims uit Pakistan en ga maar door, pas meisje van 14 verkracht door een groep van 8 .
Iedere dag aanvallen van deze griezels met grote kapmessen, en dan heb jij het over het Italiaanse gevaar. hahahahahahaha om te gillen. Wij en vrienden van ons zijn ons reeds aan het voorbereiden om Europa te gaan verlaten, maar beslist niet om het Italiaanse gevaar.

Iets meer lezen over de aanhangers van de Grijze wolven, en wat Erdogan precies wil.

Prettige dag Joop.


Socrates | 10-06-2018

Absolute Prioriteit heeft het dat die schepen vol Afrikaanse indringers tegen worden gehouden en terug worden gestuurd. Italie is een belangrijke barriere tussen de derde wereld en Europa. Hoe zwarter Europa wordt, hoe slechter het wordt voor homo's (en hetero's). Dan is wel of niet kunnen trouwen nog maar een luttel probleempje tegen.


@Joop | 10-06-2018

Inderdaad zowel rechts als links halen die mensen hier naar toe, willens en wetens , vanwege economische belangen. Elite verdient zo meer geld, het volk betaalt meer en verliest steeds meer zeggenschap over eigen territorium. Wilders trouwens niet vetrouwen want Israel zit ook achter de vernietiging van Europa, en Wilders heeft daar connecties mee = betaalde oppositie - een schijnvertoning om het volk zoet te houden.


Marc@Joop | 10-06-2018

Zie pagina 2 en 3 van De Telegraaf= kun je zien hoe Nederland ervoor staat en waar het naar toe gaat, ťťn grote moslim enclave. met allemaal commentaren van beroemde columnisten . Ebru umar- Afshin Ellian-Wier Duk -Sylvain ephimenco.

Wel daarna een goeie borrel nemen, of een hele fles ! Dit land gaat eraan, en democratische wetten zullen ze negeren , alleen de Islam telt bij deze geloofs fanaten.


Vraag | 10-06-2018

Mag je, met die nieuwe regering in ItaliŽ, nog wel die laatste sliert spaghetti naar binnen zuigen? Of kan dat dan ook al niet meer?


Kan ook! | 17-06-2018

We kunnen natuurlijk in Nederland ook de maffias wat meer speelruimte gunnen. Voor verkiezingen veel taxivergunningen aan blinden kado doen. Rutte vervangen door een John de Mol, of Joop van der Ende, om het land te besturen. En nog eens. En lekker laten rommelen in de boeken. En dan nog onschendbaarheid geven. En nog eens opnieuw het land laten leiden. In heel de zuidelijke nederlanden wat meer de lokale cultuur toe te laten. Met omerta en van de fiets geknald en zo. En van de overheid een zooitje maken wat lening op lening stapelt. En dat niemand nooit echt de schuld had omdat het dan toch echt weer een ander was. En heel de dag fanculo-dit en fanculo-dat roepen. En lekker alle vrouwen net zo lang lastigvallen op straat tot ze uit zichzelf wel binnen blijven. En dan weer de oudere dames, met de Vespa van hun handtasjes beroven. Zo vaak dat zich men er maar bij neerlegt dat dat normaal is. Geparkeerde vrachtwagens leegroven. Of helemaal pikken.

We kunnen ook best een beetje richting ItaliŽ integreren. Het zou ten goede kunnen komen aan het design van onze nationale autofabrieken en een beter Frico-ijsje kunnen opleveren. Maar vergeet vooral niet dat we de expresso-koffie wel aan dat land te danken hebben.

Misschien wordt Nederland wel veel leuker als we er net zo een puinzooi van zouden maken! In elk geval gaan de vluchtelingen twee keer nadenken om nog te komen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven