"Homoseksualiteit is geen ziekte"

13-06-2018 | Het Indiase vakgenootschap van psychiaters heeft deze week in een officiële verklaring laten weten dat homoseksualiteit niet meer als ziekte moet worden gezien. Volgens de Indian Psychiatric Society (IPS) is homoseksualiteit niet langer een psychische aandoening en mogen homo's en lesbiennes daarom niet langer meer worden aangemerkt als personen met een ziekte. De beroepsvereniging van psychiaters riep hun meer dan 5000 leden op om te stoppen met het 'genezen' van homoseksuelen. Homo-organisaties in India zijn blij met de verklaring van het gezaghebbende vakgenootschap en zien de officiële nieuwe stellingname als een "stap in de goede richting".

De nieuwe visie en verklaring van de IPS is het resultaat van een studie die twee jaar duurde. IPS-baas dr. Ajit Bhide laat in de Indiase media weten dat het nu tijd is om seksuele minderheden onvoorwaardelijk te accepteren. "Sommige mensen zijn gewoon niet heteroseksueel en moeten daarom niet gestraft worden maar verdienen wettelijke erkenning. Homoseksualiteit is natuurlijk en niet abnormaal. Wat je seksuele geaardheid ook is: zolang je niemand schade berokkent, moet je kunnen zijn wie je wilt zijn," aldus Bhide.

Homoseksualiteit is in India bij wet verboden maar er gaan steeds vaker stemmen op om wetsartikel 'Sectie 337' af te schaffen. Homo's lopen het risico op een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar. Of de wet op dit moment daadwerkelijk op grote schaal wordt toegepast is onduidelijk maar in 2014 werden nog 587 homoseksuele mannen vervolgd en veroordeeld. Volgens ingewijden is er nauwelijks politiek draagvlak om de wet af te schaffen maar er is inmiddels wel een maatschappelijk draagvlak om homoseksualiteit uit het wetboek van strafrecht te halen. Het officiële standpunt van het gezaghebbende IPS kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JewelintheCrown | 13-06-2018

1,3 miljard IndiŽrs. Gemiddeld 1 op 20 is homo, dus 65 mio homo's in India. Zo groot als heel de bevolking van Frankrijk of 't VK. Aantallen waarmee je wat kunt! Vele v/d Indische anti-homo wetten stammen uit de (Engelse) koloniale tijd. Niet alleen op 't gebied van slavernij zijn de koloniale mogendheden verkeerd bezig geweest.


Wtenschapper | 13-06-2018

Nu nog de Arabische landen en Afrikaanse landen ( incl. Marokko ), helaas zijn de meeste analfabeet . Maar ze komen ze massaal Europa binnen . Gevaarlijke situatie en links is hier verantwoordelijk voor


Peter | 14-06-2018

Gelukkig maar, ik voel me ook al jaaaaaaren niet ziek.


Joop | 14-06-2018

Als ik vergelijk hoe vaak hetero collega's ziek thuis blijven moet je je maar afvragen wat echt een ziekte is :-)


Marc | 14-06-2018

Jammer dat homoseksualiteit geen ziekte is anders kon ik lekker beuren v d verzekering.


Boris | 15-06-2018

Ook hier verwijderde gaysite 5 reacties.
Vrijheid van meningsuiting wordt hier met voeten getreden. Deze censuur is verboden.
Gaysite weet dat.


@Boris | 15-06-2018

Content modereren is nergens verboden maar kan zelfs in sommige gevallen verpicht worden gesteld. Maar kan bijvoorbeeld ook gewoon als iets niet grappig gevonden wordt.
En daar kun jij niets tegen doen. Lullig maar zo zit het.


Even hier dan ma | 17-06-2018

https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=gaysite.nl

Scoort een C. Server software updaten a.u.b. En nog wat dingetjes. Niet echt om je te schamen, want facebook.com scoort ook maar een schamele B. Veiliger sites halen een A, of A+.

En als jullie toch bezig zijn, tik je site eens in op https://privacyscore.org/

Nog steeds niet zo slecht als Planet Romeo. Die de hele database in de verenigde staten heeft staan. Ja, buiten de privacy wet dus. Zolang niemand wat merkt, en niemand klaagt gaan alle puzzlestukjes van je prive nog lekker naar elke firma die daar geld voor betaalt.

Dus gaysite.nl doet het echt zo slecht niet. Maar het kan beter.

Off topic, sorrieieieie!


Trouwens | 17-06-2018

Wat apps op je telefoon allemaal doen kun je hier zien:
https://www.htbridge.com/mobile/

Naam van de app intikken, en dan kijken. Duurt even, al die tests, en geeft veel technische praat wat niet iedereen direct begrijpt. Ik ben tegnies. (Al moet ik ook sommige dingen nog opzoeken). Ik begrijp in elk geval een groot deel. En ik schrok me rot. Na een paar testjes van apps die ik ook gebruik.

Het zou trouwens wel weer een leuk dingetje zijn voor een gay nieuws site: Een aparte pagina over wat al die bekende en onbekende gay websites allemaal doen achter je rug. Of kunnen doen. Welke virtuele homobosjes zijn nog veilig?

Een soort van homo-veilige-sites en apps songfestival? De points zijn te testen via diverse websites.


qw | 19-06-2018

Lust tot etiketteren is een perversiteit. De lust tot etiketteren van homosexualiteit als ziekte is er een bijzonder zware variant van.


BertJan | 20-06-2018

Nu lees ik me daar zopas dat Trump zijn geen ziekte is. Dŗt kan toch niet waar zijn!?
Met zulk haar, zulke oranje make up, zulke kleine handjes en dat waggelstapje en de
(weliswaar niet altijd goed zittende) parelwitte plastic tandjes en het slechte karakter?


Import | 21-06-2018

Trump: import bruid
Zuckerberg: import bruid
Putin: koe uit eigen stal
Gelukkig hebben we Rutte. Die rukt gewoon stiekem.


Max | 09-07-2018

Jarenlang werd homoseksualiteit in de medische wereld gezien als een ziekte. Het werd gezien als een seksuele afwijking.In de jaren í50 werd homoseksueel gedrag officieel erkend als zijnde een psychiatrische ziekte. Door hevige protesten en ophef vanuit de Amerikaanse politiek in 1973 werd homoseksualiteit echter niet langer gezien als ziekte en sindsdien wordt homoseksualiteit binnen de psychiatrie genegeerd....Dus,door hevige protesten en ophef vanuit de Amerikaanse politiekdat is niet meer?...Ga naar de dokter, homoseksualiteit is gewoon te genezen!


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Gordon in Wonderland

20:30 | House Rules

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven