Homorechten VS weer onder druk

28-06-2018 | Amerikaanse homo-organisaties maken zich grote zorgen over de recente politieke ontwikkelingen die zeer negatieve gevolgen kunnen hebben voor de LHBT-gemeenschap binnen maar ook buiten de Verenigde Staten. Deze week werd bekend dat een van de negen rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof eind juli met pensioen gaat. De 81-jarige Anthony Kennedy geldt als conservatief, maar wanneer het gaat om maatschappelijke kwesties, zoals homorechten, was hij vaak progressief. Zo gaf zijn stem vaak de doorslag bij gevoelige stemmingen over homorechten. Zijn doorslaggevende stem zorgde er in 2015 onder meer voor dat het huwelijk in de VS werd opengesteld voor paren van het zelfde geslacht. Trump mag nu een nieuwe rechter voordragen en deze zal, zo is de verwachting van homo-organisaties, veel conservatiever zijn en in de toekomst tegen meer rechten van LHBT's stemmen. Volgens Amerikaanse media zou het zelfs kunnen dat de komende jaren reeds verworven rechten, zoals de legalisering van het homohuwelijk, door het Hooggerechtshof weer worden teruggedraaid.

Daarnaast maken homo-activisten zich grote zorgen over het inreisverbod voor inwoners uit een aantal moslimlanden. Een wet hierover werd deze week door het Hooggerechtshof goedgekeurd. Vijf rechters stemden voor en vier tegen het decreet dat inwoners uit Iran, Jemen, Libië, Syrië, Somalië, Noord-Korea en Venezuela permanent de toegang tot het Amerikaans grondgebied ontzegt. Dit inreisverbod zorgt er tevens voor dat LHBT-vluchtelingen uit die landen geen asiel meer kunnen krijgen in de VS. Human Rights Campaign (HRC), de grootste LHBT-belangenvereniging in de Verenigde Staten, is bezorgd en organiseerde al enkele protestbijeenkomsten (foto). "LHBT's die in hun eigen land worden vervolgd kunnen nu niet meer in ons land terecht voor een veilig heenkomen," aldus een woordvoerder van HRC.

Deel dit artikel:  

Reacties:

vrije volk | 28-06-2018

dat krijg je met een rechts gestoorde president aan de macht. de wereld word steeds rechtse en egoisties . hier de gestoorde rutte daar de gestoorde trump . waar gaat het heen met de wereld. de rijke worden in de watten gelegd en de armen kunnen creperen.


Huib | 28-06-2018

Nou scheelt het inreisverbod uit moslimlanden wel heel veel homo haat.


@Huib | 28-06-2018

Sinds wanneer zijn teaparty republikeinen moslim geworden? Das wel een nieuwtje!!!!!


Joop | 28-06-2018

@Huib..valt mee hoor, in de USA zijn het vooral conservatieve christenen die homohaat prediken. En het erge is, die lui hebben Afrika ontdekt, en prediken in landen zoals Oeganda enorme haat tegen homo's. De arme zieltjes nemen alles klakkeloos aan, en weten niet beter dan dat ze moeten haten.


cliff | 28-06-2018

Een tweede Auschwitz zou zomaar eens weer kunnen gaan gebeuren met deze extreemrechtse populist en met zijn aanhang bij elkaar aan de macht.
En dit allemaal in het land waar nota bene het Vrijheidsbeeld staat, maar waar er tegelijkertijd helemaal geen echte vrijheden zijn. Nee, sterker nog, er zijn daar vooral verboden.
Het zogenaamde "land van de migratie" dat nu een inreisverbod heeft voor bepaalde migranten.
Het zogenaamde "land van de onbegrensde vrijheid" waar er echte vrijheden en mensenrechten zouden zijn, maar waar minderheden hun rechten nog steeds moeten bevechten, en waar verworven rechten en vrijheden nog steeds afgepakt kunnen worden.
Een land waar vrijheden, verworvenheden en mensenrechten in werkelijkheid niets waard zijn en waar de CIA nog steeds mensen martelt en mishandeld met onder meer waterboarding. Zoek maar op youtube.com dan vind je vele martelvideo's uit Amerikaanse detentiecentra.
En dat noemen desondanks nog steeds "land van vrijheid".
het Nazi-tijdperk zou zomaar eens weer terug kunnen keren van weggeweest.
Trump en extreemrechts in de USA en in Europa maken weer eens duidelijk en laten weer eens zien hoe giftig en gevaarlijk extreemrechts populisme is!!!


Keerpunt? | 29-06-2018

Nu Opperrechter Kennedy vertrekt en Trump 'n Republikeinse, conservatieve opvolger zal benoemen, is 't uitkijken geblazen voor homo rechten en -huwelijk. Trump is 'n pussy grabber en Pence is rabiaat anti homo. Vrijheden zijn in 'n wip teruggedraaid. Religieuze fanatici ruiken hun kans en gaan weer "genezen".


Nico | 29-06-2018

G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


@Nico | 29-06-2018

Vooral zwart/wit blijven denken. Dan hoef je namelijk ook niet na te denken... Het grootste gevaar in onze samenleving.


Martijn. | 30-06-2018

Laten ze blij zijn met Trump: je kunt beter goed beschermd worden tegen agressieve moslims dan mogen trouwen als homo.


BertJan | 01-07-2018

Als Pens geen kastnicht is dan ben ik geen homo, en ik ben homo. Zeker weten.
En Trump? Die man is knettergek. Dolf Nummer Twee. Gaat beslist op zijn bek.
In de jaren 1930 waren er ook tal van dergelijke zotten erg tijdelijk aan de macht.
Van mijnentwege mag Melania d'r Trump besnijden. Onverdoofd. Met d'r tanden.


masterchief | 02-07-2018

rutte gaat op gesprek bij trump. twee gestoorde gekken bij me kaar. word een gezellige boel. kunnen ze samen kijken hoe meer ze de wereld kapot kunnen maken. en de rijke nog rijker maken over de rug van de armen.


HierOok! | 03-07-2018

Het is dat ze nog leven, ander zou ik zweren dat Geer en Goor gereincarneerd waren.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

00:00 | MVS

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven