Homoparen willen ook 'normale' adoptiekinderen

21-06-2018 | In Frankrijk is de afgelopen dagen commotie ontstaan over enkele homofobe uitspraken van een woordvoerster van een adoptiebureau. De vrouw liet in een radio-interview weten dat gezonde kinderen bij voorkeur worden aangeboden bij heteroparen. "Homoseksualiteit is sociaal en biologisch afwijkend. Het is daarom niet zo gek dat homostellen vaker afwijkende adoptiekinderen krijgen toegewezen," aldus de vrouw. Franse homoparen hebben inmiddels bevestigd dat sommige adoptiebureaus in Frankrijk stelselmatig homoparen discrimineren. Heterostellen krijgen voorrang bij de toewijzing van adoptiekinderen en homoparen krijgen alleen kinderen toegewezen die nergens anders terecht kunnen, zo laten zij in de Franse media weten.

In Frankrijk werd op 29 mei 2013 het eerste huwelijk gesloten tussen twee personen van het zelfde geslacht. Sindsdien mogen homoparen ook kinderen adopteren maar dit loopt volgens Franse homo-organisaties allerminst soepel. "Frankrijk kent nog altijd vele weigerburgemeesters die geen homohuwelijk willen sluiten en ook op andere terreinen worden de rechten van de LHBT-gemeenschap niet altijd gerespecteerd," aldus een homoactivist die de politiek oproept actie te ondernemen. Franse homo-organisaties hebben aangifte bij justitie gedaan van de oneerlijke praktijken van adoptiebureaus en ook de Franse regering heeft gereageerd. Die spreekt van discriminatie en vindt dat alle ouders, homo of hetero, als gelijken behandeld moeten worden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Ho He! | 21-06-2018

Zolang hetero de dominerende norm is, zal 't verschijnsel de kop blijven opsteken. Wordt pas anders bij 50,1% homo en 49,9% hetero. De kreet "Een kind heeft recht op 1 papa en 1 mama" is natuurlijk 'n ijzersterke. Varianten hierop ogen meewarig.


qw | 21-06-2018

Je houdt het niet voor mogelijk. Ik denk dat dit opzettelijk is uitgelokt om een discussie op gang te brengen waar met argumenten over de bescherming van kinderen kan worden geschermd en de zaak zo kan worden gespeeld dat adoptie door homos in een kwaad daglicht komt. Het is een heruitgave van de idiote discussie ten tijde van de invoering van de "Pacs". De homofobe groep rond Frigide Barjot is uiterst verbitterd en weet niet meer van welk hout pijlen te maken om gelijk te krijgen. Ik denk dat deze discussie in Frankrijk in de toekomst nog zal worden opgerakeld tot ze ergens een voet tussen de deur krijgen.


Nou Ja | 21-06-2018

Die hele #metoo discussie leidt waarschijnlijk ook naar een punt dat men zich eindelijk gaat afvragen of in die relaties die wel natuurlijk, normaal, en door scheppers en goden en zo bedacht en verplicht zijn gesteld, en zo bedoeld zijn, men altijd maar iedereen moet klaarliggen voor elkaar. En of dat dan wel altijd zo leuk is. Om de heilige parkeerplaats voor des mans belangrijkste voertuig te zijn. Ook de volgende morgen, als er kindjes opstaan, moeten ontbijten en op tijd naar school moeten.


qw | 24-06-2018

Al dat metoo-gedoe dwingt inderdaad tot afschaffing van heterosexualiteit.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

00:00 | MVS

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven