Homo-ontmoetingsplek blijft gesloten

07-06-2018 | De homo-ontmoetingsplaats bij het Ginkelse Zand langs de A12 blijft afgesloten. De rechter heeft donderdag de gemeente Ede in het gelijk gesteld nadat de gemeente in augustus 2016 de populaire homo-ontmoetingsplaats afsloot voor alle publiek. Volgens Stichting Platform Keelbos, die de zaak had aangespannen, bezochten soms wel 400 mannen per dag de ontmoetingsplek. De cruisingplek zorgde volgens de gemeente al vele jaren voor veel overlast. Nietsvermoedende wandelaars zouden bij de gemeente hebben geklaagd over mannen die in het openbaar seks met elkaar hebben.

De Stichting Platform Keelbos, dat strijdt voor het behoud van homo-ontmoetingsplekken, vond dat de gemeente Ede op moet treden tegen de afsluiting (met hangsloten) van de paden naar het natuurgebied, omdat de toegangspaden naar het natuurgebied wegen zijn in de zin van de Wegenwet of Wegenverkeerswet. Deze moeten volgens Keelbos altijd toegankelijk zijn. De rechtbank oordeelde donderdag dat de paden naar het natuurgebied geen wegen zijn in de zin van de Wegenwet of Wegenverkeerswet. De gemeente is daarom niet bevoegd om op te treden tegen de afsluiting van de paden.

De rechtbank beoordeelde in deze zaak niet of de homo-ontmoetingsplaats al dan niet terecht is afgesloten, maar alleen of de gemeente de bevoegdheid heeft om op te treden tegen het afsluiten van het natuurgebied. Hiervoor is van belang te weten of de paden wegen zijn in de zin van Wegenwet of Wegenverkeerswet. Stichting Platform Keelbos laat in een reactie weten te overwegen in hoger beroep te gaan bij de Raad van State. Klik hier voor de volledige uitspraak.

GaySite.nl berichtte ook:
30-12-2017 | Rechtszaak na sluiting cruisingplek
03-08-2016 | Weer cruisingplek gesloten

Deel dit artikel:  

Reacties:

Rekenen | 07-06-2018

Als voorheen 400 mensen per dag plezier hadden van dat natuurgebied, en je sluit dat af, dan hebben 0 mensen nog plezier. Dan heeft het helemaal geen functie meer. Dan is het enkel afgesloten door mensen met beperkte intelligentie, zoals ik juist onder dit artikel kon lezen!

Dus Stichting Keelbos, ga de Raad van State maar vragen of mensen met verminderde intelligentie tegenwoordig de normen stellen. En de Raad van State ook liever oordeelt vanuit zulk niveau.


kaat | 07-06-2018

waar moeten al die homo's op de Veluwe nu heen......


Peter | 07-06-2018

Ik leef mee met de mannen met hun kinderstoeltjes achterin de auto uit Ede.
Waar moeten ze heen?
Wat maakt een gemeente zich toch druk over een ontmoetingsplaats.
En ohja, diverse mensen hebben zich beklaagd over openlijke seks. Dat soort mensen doet namelijk niet, waarschijnlijk ook niet prive in huis, maar dat terzijde.
Nederland is in de ban van een enorme aanval van VERTRUTTING.
En nog wat anders, maar daar gaat het hier niet over.


Wim | 07-06-2018

Meeste zijn onderdrukte gays die getrouwd zijn. Dus uit de kast en dan gewoon wippen thuis waar het behoort, niks in de open lucht., moet niet gekker worden we leven in een moderne tijd.
Homo ontmoetings plaatsen waren nodig in de jaren 60/70 nu toch niet meer, gewoon lekker thuis doen en daarna goed douchen hoor.


@Peter | 07-06-2018

Dat komt beste Peter omdat vele rooie nichten op partijen temmen welke en moslims hun irritaties (homo's) willen beantwoorden, dus in de kast met die nichten welke thuis vrouw en kind hebben en op feetjes moppen over nichten tappen.

Daarom geen afruk plaatsen meer, sluiten die hap, gewoon naar Iran, daar word je nog opgehangen, en hier mag je als nicht klagen.


Ideetje | 07-06-2018

Net als de Women on Waves doen. Bij sluiting van bossen, met geblindeerde rukbusjes gaan rondrijden. In al die keurige straatjes. Dat mag wel. Kamperen mag niet zomaar, maar rukken in je eigen busje wel.


Marc | 07-06-2018

Goed idee die rukbusjes. Liefst met een tekst erop. En dan voor de kerkdeur op zondag.


Tjah | 07-06-2018

Als je dan toch overal het lid op je neus krijgt, dan maar in een busje ergens voor de deur.


Mark | 07-06-2018

Dit laat dus alleen maar zien dat wij in Nederland heel misschien wel worden getolereerd en absoluut niet geaccepteerd. En de gemeentes lopen hierin voorop door ontmoetingsplaatsen te sluiten, weg te werken of juist voor heteros toegankelijk te maken. En wij... wij laten het toe want in Augustus mogen wij fijn in Amsterdam op een bootje.. zo leuk...


History! | 08-06-2018

Toen de hoeren in Amsterdam en omgeving te veel getreiterd voelden, gingen sommigen gewoon met een camper op de parting op de Zeeweg staan. (De weg naar Zandvoort, langs het keurige Bloemendaal en zo.) Deurtje dicht, netjes geparkeerd en binnen gebeurde niks wat strafbaar was, dus mag zelfs geen politieman in. En kamperen deden ze ook niet. Dus dat was gewoon 100% legaal. Iedereen mag parkeren op openbare parkeerplaatsen.

Dat heeft niet lang geduurd. Want dat werkte. Was niets tegen te doen. Tot aan de Hoge Raad nog niet. Toen kwamen er vanzelf andere "oplossingen".


cliff | 08-06-2018

Dit laat weer voor de zoveelste keer zien dat vrijheden maar "schijnvrijheden" zijn en dat er geen echte vrijheden zijn. Zogenaamd internationaal bekend staan als natie der vrijheden en verworvenheden maar ondertussen worden steeds meer vrijheden en toegankelijkheden teniet gedaan en vernietigd, pure pesterij en een echte massazuivering.


Sander | 08-06-2018

En daarom moet de homogemeenschap blijvend voor zijn/haar belangen opkomen. Ook om ontmoetingsplekken open te houden. Maar het landelijk COC hoor je hier niet over. Te druk met de bloemetjes buiten zetten en eigen belangen.


niemand | 08-06-2018

Homo ontmoetingsplek? Het zou bi-sexuele plek of hetero plek moeten heten! Want die komen er het vaakst.


JAN2 | 08-06-2018

Inderdaad. Moslims worden steeds geloviger zodat ze een nog grotere bek kunnen opzetten tegen niet gelovigen, joden en de homobeweging. Maar dit terzijde. Onze belangenorganisatie Platform Keelbos die al 15 jaar strijd voor het in stand houden van ontmoetingsplekken, waar die dan ook moge zijn, gaat zeer waarschijnlijk in Hoger Beroep, maar dan bij de Raad van State want die organisatie is erkend door deze Raad van State.


@Rekenen | 08-06-2018

wat een kul-argument! de enig logische aanpak is om de smeerkezen die daar met hun l*l uit de broek rondlopen te bekeuren en de plek weer open te stellen zodat duizenden normale recreanten er plezier aan hebben. seks doe je thuis, in een hotel of mijn part in een gaysauna maar niet op een kinderspeelplaats.


Joop | 08-06-2018

Ben niet zozeer voor seks in het openbaar hoewel ik besef dat veel getrouwde mannen nu hun zak niet meer kunnen legen.
@Rekenen, niet overdrijven he, het is geen kinderspeelplaats. Duizenden recreanten kwamen er voorheen echt niet, het zijn meestal een handje vol jankbekken die lopen te klagen en hun zin doordrammen. Beetje vergelijkbaar met relikneuzen.


FacebookNorm | 08-06-2018

Je mag wel homo zijn. Maar het niet doen. En dat hoor je toch tegenwoordig zelf ook wel te begrijpen. Dat dat niet meer kan. En over dit oordeel kan verder niet meer gecorrespondeerd worden. Er zijn griezelig meer en meer mensen die ongemerkt mee gaan in die vorm van globale hersenspoeling. Hele gemeenteraden stoppen met nadenken. Want ze hebben een update op hun tijdlijn.


Gandhi | 08-06-2018

Zuid Afrika. Waar hij begon. Achterstelling van de "halfbloeden". Dus die organiseerde gewoon vreedzame paspoortverbrandingen. Het scheelt niet veel meer. En dan steek ik de mijne ook in de fik. Want wil je daar dan nog wel bij horen? Als homo? Ik ben zelf nooit een "buitensporter" geweest. Maar als dat ausradiert wordt, dan steek ik er wel een dag dat boekje voor in de fik. Met een gemeende en zelfs geile knipoog naar Stichting Platform Keelbos. Die bang in het achterhuis zit, inmiddels. Want dat zijn wel rukbroertjes. Ik op mijn manier, zij op de hunne.


Koji | 08-06-2018

Op de ontmoetingsplaatsen in Nederland lopen meestal jongens en mannen die buiten zo'n plaats een ander leven leiden. Veel hebben gewoon een vriendin of vrouw en gaan naar dit soort plaatsen om aan hun trekken te komen. Ook op open plekken waar je in alle openheid naakt kunt zonnen, lezen, eten, genieten zie je heel veel geklede mannen die daar rondlopen. Zo'n bos in Arnhem is dan ook niet echt een homo bos.


@ FacebookNorm | 10-06-2018

Je mag best homo zijn en het ook doen. Zelfs in het openbaar je man kussen als je dat wilt. Maar niet op straat je pik in zijn reet of zijn lul in je mond steken; dat willen we van hetero's toch ook niet zien? Doe ff normaal; dit heeft niks met tolerantie te maken!


Weg ermee. | 10-06-2018

Goedzo. Dicht met al die plekken. Tenslotten is er geen enkele nicht die zijn rotzooi kan opruimen en zijn vervelende kondoomverpakkingen, kapotjes, cigarettenpeuken, cigarettenpakjes, glijmiddelsachets en popperflesjes netjes in zijn zak kan stoppen en die naar een vuilnisbak kan brengen. Veel te gemakzuchtig, die gasten. En de natuur moet de prijs ervoor betalen. Over het kapottrappen van gevoelige natuur en tere beplanting en afbreken van takken hebben we het dan nog niet eens gehad. Bovendien, kan men elkaar overal ontmoeten. Overal waar mensen zijn kun je elkaar ontmoeten. Als je de sociale vaardigheden ertoe hebt. Enfin, die cruisingplekken zien er gewoon niet uit. Het is net een vuilnisbelt. En we, ŃLTIJD. Want, ook bij die loopse nichten is het Šltijd een geval van ďIkke, ikke, ikke, en de rest kan stikkeĒ. Tja, dan moeten die plekken maar gewoon op de schop. Het is is immers de habitat van veel dier- en planten-sorten. En daar mag men ook eens aan denken. En wie niet luisteren wil, die moet maar voelen.


Enneh | 10-06-2018

Al die vrouwen dan, die vroeger lekker topless konden zonnen op de stranden? Waar ook echt geen kind huilend van weg liep of een hond van ging blaffen? Ook allemaal terug onder de sluier. Voorlopig toch maar niet. Ongemakkelijk. Dat is ook Facebook-Norm. Ook zulke dingen kunnen "natuurlijk" niet meer. Maar wat is nog natuurlijk dan? Iedereen maar terug in de kast?

Ik weet niet wat me meer zorgen moet baren, de moslim middeleeuwen, of de Amerikaanse middeleeuwen. Ik weet wel dat los van wat hele rare excessen, die moslims nog niet in je huis en je prive zitten. Maar die Amerikanen wŤl. Uber gaat zelfs "detecteren" of je een borrel gedronken hebt. Via je telefoon. Zonder dat je dat zelf door hebt. En ze vragen daar openlijk nog patent op aan ook! (Met notabene onze Nelie Kroes in die firma!!!!!) Wat gaan ze allemaal nog meer bedenken voor mijn 24-uursbewaking? Ik vind dat op de lange duur een stuk griezeliger dan een paar moslims in een jurk. Die daar zelf ook toenemend last van hebben, wederzijds, en de moskee opzoeken om te bidden.

Straks loopt elk gemeenteraadslid met een app rond waarop ze precies kunnen zien wie er achter het bosje heeft geflikflooid of ervoor. En wie dat was. En of die ook nog getrouwd was. Wat dan weer gekoppeld kan worden aan de slagboom van het park. Over wie er nog wel of niet in mag. En wie over de slagboom springt, gelijk een smsje naar de echtgenote die van niks weet. Dan leren ze het wel af.

Ik ben nog geen moslim tegen gekomen die zulke plannen heeft. Ik heb voorlopig meer Amerikaanse vlooien in mijn nest dan islamitische! En ken veel meer mensen die ineens lullen van, nee hoor, die Amerikaanse vlooien zijn normaal. Die heeft iedereen. Die zijn goed. En koop eens een ander shirtje want je ziet je decolletť te veel. Dan kun je je verjaardag niet meer delen met je vrienden op je Feestboek. En dan gaat het wel je eigen schuld zijn, hoer.


Als | 10-06-2018

Je echt mooie kunst deelt op Faceboek. Wellicht zelfs historisch werk. Mooi. Dan wordt je door de Faceboeks direct afgestraft. Dat is dan toch precies het zelfde als de Taliban deed? Vreemde culturele erfgoederen opblazen?

Ik heb nog geen moslim in huis bespeurd die plannetjes heeft om mijn mooie cultuur- en natuurcollectie op te blazen. Zelfs niet achter de koelkast. Maar de Feestboeks en de Ubers en de Koekels zijn al vergevorderd. Die zitten al žn de chip in mijn eigen koelkast!!!!! Met het zelfde motief als de Taliban.


JAN2 | 11-06-2018

@ FacebookNormÖ.Er zijn meer heterostellen ontmoetingsplekken waar e.e.a gebeurd, dan mannen ontmoetingsplekken. So grow up met je commentaar. Ze lopen echt er niet bij zoals jij omschrijft. Dat denk je maar dat is alles behalve de waarheid. En als dat wel zo is, so what. De wet hieromtrent is zeer duidelijk. Seks in het openbaar is toegestaan, mits het niet met een minderjarige gebeurd, niet voor geld want dan ziet men het in de wet als prostitutie en als je seks hebt, niet in het zicht van anderen. Dus leer en/of lees de wet voordat je commentaar levert.


JAN2 | 11-06-2018

Mijn eerdere reactie geldt ook voor @Weg ermee. Het gaat jou en mij niet aan wat er op dergelijke plekken gebeurd. Dat er rotzooi achtergelaten wordt is duidelijk en dat kan niet, maar er vormen zich meer groepjes die zich de vervuiling aantrekt en er op uit gaan de rommel op te ruimen zodat het voor een cruiser leuker is om te cruisen. Vandaar dat ik hoop dat de stichting die pleit voor het openhouden van dergelijke plekken, zoals Ginkelse Zand, in beroep gaat tegen de Gemeente Ede want het riekt hier naar willekeur, discriminatie en homohaat, ingegeven door de Gristenunie en SGP.


reguleren | 11-06-2018

Je zou die homoplekken moeten reguleren.

schoonmakers, knielbankjes, gymbokken , douche / wasgelegenheden.
Schermen.
Bewakers.

Dat zou moeten gebeuren.
Zodat homo's fijn in de buitenlucht kunnen sexen.

En iemand zei dat ze maar thuis moeten doen. oneens. Gays horen elkaar te ontmoeten op een plek.
Zodat ze de een na de andere kunnen ontmoeten.


FBNorm@JAN2 | 11-06-2018

Ik heb het misschien niet goed geschreven. Maar wat ik bedoelde te zeggen is eigenlijk dat de bestuurders en gemeenteraad van de gemeente Ede een stelletje Van Lotje Getikten zijn die zich waarschijnlijk meer laten leiden door Likes en opgestoken duimpjes in plaats van enig maatschappelijk en/of cultureel besef. Dat de domheid van zo een besluit van de pagina afspettert. Dat ik als ik mijn ogen dicht doe, allemaal van die onnozele Zuckerberg koppies zie zitten die zo een stad moeten besturen. Want oei! Er was misschien een halve tepel zichtbaar vanaf de openbare weg! En er lag een tissue.
Ik geloof dat het tegenwoordig iets beter gaat met polio inentingen in de bible belt. Maar ze hebben wat nieuws bedacht blijkbaar om als halve zolen de pers te halen. DŠt bedoel ik eigenlijk. Ik bedoel, stel mij aan ťťn boer voor die niet weet wat neuken is en het ook nog nooit gezien heeft.


JAN2 | 12-06-2018

Ok FBNorm


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

20:30 | House Rules

21:00 | Holby City

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven