Gayparades van Den Haag tot Tel Aviv

11-06-2018 | Het afgelopen weekend is het Gay Pride-seizoen echt losgebarsten. Juni is traditioneel de maand dat homoseksuelen in de hele wereld op staan om op te komen voor hun rechten. De afgelopen weken werden al op diverse plekken parades georganiseerd maar afgelopen weekend kwamen vele honderdduizenden LHBT's en hun sympathisanten bijeen. Nadat in ons land Alkmaar en Leeuwarden de afgelopen weken het spits hadden afgebeten was het dit weekend de beurt aan Den Haag. Tijdens de Pride Walk liepen zaterdagmiddag zo'n 500 mensen mee (foto boven). Deelnemers vroegen aandacht voor onder meer seksuele diversiteit en homoacceptatie. Nadat verschillende sprekers hadden verteld over diversiteit, begon om 14.30 uur de tocht vanaf het Internationale Homomonument op het Malieveld. Rond 16.30 uur kwamen deelnemers aan op de Grote Markt, waar het Rainbow Festival om 17.00 uur begon.

De grootse Gay Pride van dit weekend was in Tel Aviv. Tijdens de 20ste editie van dit jaarlijkse evenement vroegen meer dan een kwart miljoen mensen aandacht voor de positie van LHBT's in Israël. In de Letse hoofdstad Riga liepen ruim 8000 LHBT's mee in een bonte stoet door het centrum van de stad. Er waren enkele tegendemonstraties, maar de massaal aanwezige politie kon noemenswaardige incidenten voorkomen. Met het thema 'Ook wij zijn Letland' vroegen de Pride-deelnemers om meer acceptatie. Ook in de Bulgaarse hoofdstad Sofia, de Roemeense hoofdstad Boekarest, Litouwen, Kroatië en in Athene namen duizenden LHBT's deel aan de plaatselijke Gay Pride. De homobeweging in de Poolse hoofdstad Warschau had een unieke vorm gevonden om aandacht te vragen voor de plaatselijke Pride. Een avond voor de parade werd door speciale verlichting en een waterfontijn een regenboog gecreeerd op één van de centrale pleinen in de stad (foto onder).

De meest in het oog springende Gay Pride van de Verenigde Staten was afgelopen weekend in Boston. Tijdens de 48ste Boston Pride Parade waren maar liefst 300 organisaties vertegenwoordigd. De lange stoet deelnemers liepen door het centrum van de stad en vroegen aandacht voor de toenemende dreiging waar de plaatselijke LHBT-gemeenschap mee te maken heeft.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Roze Juinen | 11-06-2018

Wij zijn er mee bezig, alleen hebben we in de gemeenteraad nog wat vragen over de volgorde van de kleuren op het zebrapad. En we zoeken nog naar hondenpoepbestendige verf.

Groeten uit Juinen,
Van der Vaart en Hekking


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven