Aanslag op homohoreca verijdeld

15-06-2018 | De Franse politie heeft met de aanhouding van twee mannen een aanslag op de Parijse homohoreca weten te voorkomen. Dat melden Franse media vandaag. De twee zijn afgelopen zaterdag in een buitenwijk van de Franse hoofdstad aangehouden, nadat justitie de twee al enkele weken in de gaten hield. Na de aanhouding werd bij huiszoeking een ontstekingsmechanisme, enkele messen en propaganda van IS aangetroffen. De verdachten zijn twee jongemannen van 21 en 22 jaar.

De Franse justitie laat weten dat het een mogelijke terreuraanslag gericht tegen homoseksuelen heeft weten te voorkomen maar heeft nog geen details vrijgegeven. Onbekend is waar en wanneer de mannen zouden toeslaan. Bronnen zeggen in de Franse media dat de twee geradicaliseerd zijn en zich de afgelopen tijd hebben voorbereid op een "terreuraanslag tegen homo's". De Franse justitie heeft dit nog niet bevestigd omdat volgens een woordvoerder het onderzoek zich nog in een te pril stadium bevindt.

Let op: Voor het gebruik van alle interactieve onderdelen, waaronder het reageren op een artikel, gelden deze Algemene Voorwaarden!

Deel dit artikel:  

Reacties:

Jan Willem Herwe | 15-06-2018

Lijkt me vooralsnog op de voorbereiding van een 'gewone' tereuraanslag waarbij toevallig een gaytent als lokatie is uitgekozen, maar het homogehalte van dit bericht ontgaat me en ik vind het ook wat snel om te roepen dat die aanslag speciaal tegen heaumeaus gericht zou zijn.


raymond | 15-06-2018

wat een onnozel bericht. als je bij mij in de keukenlade kijkt vind je meer dan "enkele" messen maar dat wil nog niet zeggen dat ik een aanslag plan - politie, laat deze overbodige details weg a.u.b.


Peter | 15-06-2018

Goh die is ook weer uit de darkroom gerezen met zijn "heaumeaus"


Uhmm | 15-06-2018

Beetje erg cynische reacties. Bij terrorisme worden vast en zeker meer middelen ingezet om te weten wat men van plan en is waar. De politie brengt enkel naar buiten wat ze naar buiten kunnen brengen. Logisch. Daarnaast komt het nieuws uit officiële bronnen. Toch blij dat ze dit hebben weten te voorkomen. Want je zult daar maar zitten op je roze kruk in je roze kroeg, ineens allahoeakbar horen, en er staat een kleuter achter je van 20 die alles al beter denkt te weten....


Reactie | 15-06-2018

Uh... wat dacht je van andere messen? Uiteraard zullen dit niet zomaar aardappel mesjes zijn maar vast van die grote dingen. Anders hoeven ze het niet te melden, toch?! De politie heeft een aanslag tegen homoseksuelen weten te voorkomen maar heeft nog geen details vrijgegeven. Uiteraard geven ze dit nog niet vrij dus dat het overal zou kunnen zijn is natuurlijk onzin, er staat toch tegen homoseksuelen!!

Tjonge jonge zeg... zo kunnen we alle berichten we in twijfel gaan trekken. Heel goed dat ze in Frankrijk zo optreden en die mensen oppakken. Laten we hopen dat ze in Nederland net zo goed zijn en dat het hier nooit mag gebeuren.


Nico@Jan Willem | 16-06-2018

Wacht jij maar af man. Je bent nogal naïef ingesteld merk ik. Onze Islamistische vrienden hebben het niet zo op ongelovigen en vooral niet op homo's. Geloof is haat. Dat ze mentaal flink in de war zijn hebben die gasten al eerder aangetoond. Maar kennelijk weet jij het allemaal beter dan de Franse justitie!?


Fonetiek | 16-06-2018

Moeten heaumeaus ook maar 'ns anders gaan uitspreken. Ten slotte leerden we op de basisschool ook Bordeaux: Bor-dee-auks. Hee-au-mee-auks.


Pride | 16-06-2018

In-de-kast IS-ers zijn het, vechtend tegen hun eigen homoseksualiteit net als bij de aanslag op de homodisco in de VS.
Anderen gaan naar een psycholoog.


@Peter | 17-06-2018

Jij kent "Hem"?


@ Uhmm | 17-06-2018

Dus jij gelooft alles wat de wordt gezegd door "offieciele bronnen"? Onder welke steen heb jij de afgelopen 30 jaar geleden?


@@Uhmmm | 17-06-2018

Kun je voortaan reageren (of niet) op mijn mening? Dat zou jouw reactie wellicht ook de moeite van het lezen waard maken.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven