Verbod 'genezingstherapie' BelgiŽ. En bij ons?

23-05-2018 | De Belgische staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Zuhal Demir, wil dat homogenezers en homo-uitdrijvers gestraft kunnen worden. De huidige wetgeving voorziet niet in de mogelijkheid om personen en instellingen die genezingstherapieën aanbieden te vervolgen. "Homoseksuelen zijn niet ziek en moeten dan ook niet genezen worden," aldus de Belgische staatssecretaris in Het Nieuwsblad. In Nederland is het aanbieden van genezingstherapieën eveneens niet strafbaar maar zijn er voor zover bekend ook geen plannen om het vervolgen van homogenezers en homo-uitdrijvers in te voeren.

In Spanje, Zwitserland en Malta bestaan er sinds enkele jaren wel wetgeving die het verbiedt om therapieën aan te bieden om homoseksualiteit te genezen. Malta was in 2016 het eerste Europese land dat een totaalverbod op de zogenoemde conversietherapie uitvaardigde. Ook enkele Amerikaanse staten kennen wetten die genezingstherapieën verbieden.

Uit een onderzoek van twee jaar geleden in 19 Europese landen blijkt dat bij een groot deel van de professionele artsen in die landen nog achterhaalde ideeën leven over homoseksualiteit. Een aanzienlijk deel van de gezondheidswerkers in onder meer Bulgarije, Hongarije, Italië, Letland, Polen, Roemenië en Slowakije zijn nog altijd van mening dat homoseksuelen lijden aan een 'ziekte' die te genezen is. Homo-organisaties pleiten al jaren voor een verbod op het 'genezen' van homo's omdat "deze bekeringspraktijken kunnen leiden tot zelfverminking of zelfs zelfmoord," aldus een homoactivist in Malta. In veel Westerse landen waarschuwen ook doktoren voor deze omstreden behandeling. "Dit soort claims zijn niet hard te maken en homo's de mogelijkheid aanbieden te 'genezen' kan zeer schadelijk zijn en dient verboden te worden. Het geeft valse hoop en kan zelfs leiden tot persoonlijkheidsstoornissen en homofoob gedrag," aldus een vooraanstaande arts vorig jaar in de Amerikaanse media.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nah Ja | 23-05-2018

Dan kan ik er nog wel een paar bedenken.

Godsdienst therapie
Honger therapie
Slaap therapie
Goed humeur therapie
Zeur therapie

Als je daar zelf naartoe wilt, dan moet je daar toch ook gewoon vrij in zijn? Zolang de "therapeut" maar aangeeft dat hij geen geneesheer is, en het medisch gezien als niet verantwoord wordt beschouwd. Als je zulke therapieŽn zelf zoekt zit er natuurlijk wel iets anders dwars dan je "sexuele voorkeur" zoals dat zo mooi heet.

Alhoewel Zeur Therapie me wel wat lijkt. Ik heb toch van die momenten dat ik denk, waarom deed je dat nou. Was dat nodig?


Joop | 24-05-2018

Zit er bij de redactie iemand die aldoor het knopje delete indrukt bij reacties?
Graag even een cursus volgen. Niet meer doen. Niet nodig. Was een gewone reactie. Dus niet zo raar doen als je als site serieus genomen wordt ok?


Ongeschikt | 25-05-2018

Bij de redactie zitten zťker een of meerdere kleine *** die niet veel van vrije mening houden. Erger nog, ze zijn helemaal ongeschikt om redacteuren te zijn. Immers wissen ze Šlles wat hun niet bevalt, ook al is het vaak gewoon een mening of een milde onaangename opmerking.


@Joop | 26-05-2018

Ik denk dat de redaktie expert is in Zeur Therapie. Ze doen zelfs snelcursussen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven