School schrapt homostel uit eindmusical

31-05-2018 | Op de leiding van de Anninksschool in Hengelo, een openbare montessorischool, is veel kritiek nadat de school eerder deze week besloot de rol van een homostel uit de eindmusical te halen. Volgens de directeur van de school is het homostel uit de jaarlijkse eindmusical van groep acht gehaald omdat een Jehova's Getuige dan mee mag doen aan de voorstelling. Veel ouders, het COC als ook de politiek hebben inmiddels fel gereageerd op de beslissing.

De directeur van de school verving het homostel voor een heteroseksueel koppel. "Ik weet hoe Jehova's Getuige hierover denken. Je mag wel homo zijn, maar je mag het niet praktiseren." Volgens de plaatselijk krant Tubantia heeft de leiding van de school geen contact opgenomen met de ouders van het meisje voordat zij dit besluit nam. "Ik weet hoe zij er over denken en ik denk niet dat het geholpen zou hebben." De kinderen, maar ook veel ouders, reageren boos op het besluit. "Zoonlief vertelt net dat hij in de eindmusical van zijn openbare basisschool geen homo meer mag spelen, omdat (de ouders van) een leerling, op basis van geloof, daar moeite mee (hebben) heeft. Daar heb ik dan weer moeite mee," twittert de familie Evers. Directeur Ben de Vlugt vertelt in Tubantia dat hij vindt dat alle kinderen bij het afscheid moeten zijn. "Ik achtte dus de kans zeer groot dat het bewuste meisje niet meer mee zou mogen doen met de musical, als we dit er in zouden laten."
 
De plaatselijke COC-afdeling zegt geschokt te zijn over het besluit van de school en ook de Tweede Kamerfractie van de PvdA is verontwaardigd. Kirsten van den Hul van de PvdA heeft inmiddels Kamervragen aan de minister van Onderwijs gesteld.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Marcus | 31-05-2018

Voor alle partijen is het beter dat Ben de Vlugt vertrekt.

Met zijn verbod geeft hij alle onzekere homojongeren een flinke slag in het gezicht.
Zijn boodschap aan homojongeren is: houdt je gedeist. Wees niet jezelf. Kom niet uit de kast, want ik laat je keihard vallen.
Ondanks het hoge aantal zelfmoord pesten en uitsluiten.
In plaats van hun te beschermen tegen haat in welke vorm dan ook. Haat wint op De Vlugt school.


Nico | 31-05-2018

g e l o o f = h a a t


Hmmm | 31-05-2018

Openbare school? Waar is die directeur zelf naar school geweest? Istie wel naar een school geweest? Jehovas gaan naar de Jehova hemel, en de stoeltjes zijn beperkt. Zeggen ze zelf! Dus allicht dat zelfs de Jehovas met hun "gouden stoeltje" er begrip voor op zouden kunnen brengen dat zo een stukje weliswaar een "Gouden stoeltje" niet waard is, maar dat er dan voor HUN SOORT WEL MEER PLEK OVER IS??????? Dus dat ze er misschien niet eens moeite mee hebben? Doe maar. Dat je later niet naast iemand moet zitten die stinkt en dat ze dan tussenlandingen vanuit de hemel moeten maken? Niet eens gevraagd!!!!!! Zou toch kunnen dat ze gewoon hadden gezegd, nah, wij doen daar niet aan, maar heel de school is niet van ons hè?

Ontslaan die malloot.
Openbaar onderwijs = openbaar onderwijs. Als daar al bevolkingsgroepen bij voorbaat geweerd worden omdat het sommige leipe sektes tegen kan staan, MAAK ER DAN MAAR OOK EEN KERK VAN. Brandstapeltje lenen? Schaf dan dat openbare maar direct af. Dat geeft een hele verkeerde indruk.
Er zijn debielenscholen die het beter doen.


Lief kindje | 31-05-2018

Er is volgende week een toneelstukje op school. Daar worden twee verliefde jongens in uitgebeeld. Dat blijkt te bestaan. Kijk er maar goed naar. Want die krijgen later nooit een gouden kinderzitje van de Heere. Ook niet als ze per ongeluk gelijk dood gaan. Daarnaast, mocht je je er aan bezondigen, dan mogen wij niet eens meer met je praten of zelfs maar aankijken. En al die andere aardige gouden stoeltjes ook niet. Dan moeten we je volledig uitsluiten. Dus wel goed voor je opvoeding om daar eens naar te kijken. En waar gaan al die andere vrolijke mensen dan heen op dat toneel. Wat denk je zelf. Allemaal eraan en branden. Dus klap maar flink aan het einde, want nou denken ze nog dat ze een leuke toekomst tegemoet gaan.
Dat mag wel. Maar thuis! NIET OP SCHOOL! Psychologische hulp als de kids groot zijn en verward over straat gaan lopen zit gewoon in de zorgverzekering.


Willem | 31-05-2018

Oppassen iedere gelovige over één kam te scheren. Jezus, uit de bijbel, was een MENS. Van zijn dagelijks leven is weinig bekend, heeft vast ook voor zijn plezier geneukt en wellicht ook of alleen met mannen!!! (Dit zeg ik als iemand die weleens een kerkdienst bezoekt!) Merkwaardige gedachte bespeur ik hierboven weer dat gelovigen geen doodgewone mensen zouden zijn. Misschien houden een aantal gelovigen dit zelf, bewust of onbewust in stand? Te grote druk van de kudde misschien? Net zoals een groep homo's zich begeeft in de "veilige homo-kudde". Gedraag je je niet zoals de kudde dan lig je er buiten...


Kewes@Willem | 31-05-2018

Wat vind je psycholoog hiervan?


Tragedie | 31-05-2018

Gebeurt anno 2018 doodleuk. Kent de school ook art 1 Gw? Gelovigen menen altijd 't primaat te (moeten) hebben op zaken betreffende seksualiteit; weten wat 't beste is voor kinderen die hun adolescentie ingaan. Daar passen homo's niet in. Dat heet dan 'n musical (komedie) te zijn. Kunnen er beter 'n treurspel van maken. De lol is er immers goed vanaf zo. Zou hem boycotten! Jammer dan!


Cees | 31-05-2018

Geen woorden voor deze actie! En dan gaat het hier nog om een openbare school! Kan de directeur die hier verantwoordelijk voor is niet gewoon de laan uitgestuurd worden wegens ongeoorloofd gedrag?


Alfred | 31-05-2018

Schooldirecteur pest homoleerlingen.

In het Hengelose van 2018 gebeurt het.
wat een godspe.


Willem@Kees | 31-05-2018

Heel grote ogen en volgens hem is er voor alles een pilletje dat ik halen kan op voorschrift van de psychiater😉😉😉.


Vergissing... | 31-05-2018

Willem@Kewes


Owjah | 31-05-2018

Als kinderen van Jehovas later "verward" raken, hebben die ouders of iemand uit die kring dan recht op zo een persoonsgebonden budget? Is maar een vraagje. Ja vals. Heb ik vaker last van, de laatste tijd.

Wat de definitie van "openbaar onderwijs" is mag ook wel eens aan deze of gene minister gevraagd worden. Mag er bijvoorbeeld wel een toneelstukje worden opgevoerd over het doodprikken van een stier, omdat er een Spaans kindje in de klas zit? Ik hou het nog netjes want ik kan nog wel wat gruwelijker voorbeelden bedenken. Dat openbaar onderwijs. Op welke basis is dat eigenlijk gestoeld? Kan de meester voor de klas nog wel beweren dat de aarde rond is, bijvoorbeeld? En al heel oud, bijvoorbeeld heel veel miljoenen jaren? Want dat is ook niet leuk voor sommige groepen.

Is het openbaar onderwijs de broeikast voor de verspreiding van nepnieuws en nepfeiten te bevorderen geworden? Een vals wereldbeeld mee te geven aan kinderen? Terwijl ze nog in de groei zijn? Wat is daar dan nog openbaar aan dan? Wat doet de Universiteit van Leiden dan nog in het land. Om maar wat te noemen.

Wat doet zo een directeur op zo een school? Wie heeft die eigenlijk benoemd?


Joop | 01-06-2018

We moeten in Nederland maar eens stoppen met rekening te houden met al die zielige tere groepjes die niks kunnen hebben. Het is al erg genoeg dat ouders hun kinderen met oogkleppen opvoeden en ze later in de grote wijde wereld een shock krijgen. Maar een openbare school die daar dan ook nog eens een schepje bovenop doet, dat is toch te gek voor woorden. Jehova zijn, christen zijn, moslim zijn, het zijn allemaal vrijwillige keuzes die mensen door hersenspoelen van generatie op generatie mee krijgen. Enkelen lukt het om zich daarvan te bevrijden. Die inzien wat een idioterie die geloven met zich mee brengen. Geloven in iets is persoonlijk, maar kerken en moskeeën leggen anderen hun idiote wil op. En maken van mensen beesten.


vreemd | 01-06-2018

het was op eigen houtje van die directeur........"goed bedoeld"

en nu krijgen die Jehovah getuige gezin scheve gezichten terwijl ze er niets mee te maken hebben..........want ik lees goed dat er helemaal geen klachten waren van die Jehovah getuigen gezin.

politiek correct vooraf.....zoiets dat je vooraf zulke dingen doet.....om problemen te voorkomen.....


@joop | 01-06-2018

@joop
wat een oogkleppen heb jij om het hele christendom te beledigen.
jij bent zelf gehersenspoeld met je atheistisch gedram
gedram...
maar je zal er weinig mee bereiken.

de mens is een religieus wezen......


Joop | 01-06-2018

@ @Joop Lees de eerste regel...Blijkbaar val jij ook onder die categorie. Meteen aangevallen voelen. O ja, ik beledig het hele christendom. Nou weet ik niet wat jij onder beledigen verstaat, maar beledigen is wat anders dan de kritiek op een beweging die veel ellende in de wereld veroorzaakt. Met jouw gejank zal je weinig bereiken. De mens is geen religieus wezen. Religie is namelijk bedacht door mensen en nooit bewezen. Maar tuurlijk, als je kinderen vanaf dag 1 laat geloven dat iets bestaat, geloven ze dat ook als ze volwassen zijn. En gaat de ellende van generatie op generatie. Nou anonieme, een fijne zonnige dag, treur niet te lang, en geniet van het mooie weer.


InParadisum | 01-06-2018

Grootste intolerante drammers op aarde zijn de gelovigen. Menen allen te weten wat goed is voor de mens. Houdt je verre van hen. Komen ze er niet meer uit, beroepen ze zich laf op hun geweten. Met wortel en tak uitroeien, die hypocrieten. Beloven 't hiernamaals voor 't aards tranendal dat zij (grotendeels) veroorzaakt hebben.


ExitParadisium | 01-06-2018

Adam en Eva werden buitengesmeten omdat ze het zelf verziekt hadden toch? Bleken er buiten nog allemaal andere mensen te bestaan. Toch? Die nooit met hun poten aan die appel hadden gezeten. Toch? Laat die anderen dan es lekker met rust. En al zeker als je bij je schepping ook nog een heel paradijs kado kreeg, en de rest niet! De brutaliteit alleen al!


Universum | 01-06-2018

Het fijne van het universum is dat al het andere leven wat daar is zo onbereikbaar ver is, en steeds verder uit elkaar vliegt.
Pas als de laatste gekkie die daar dan gelijk de bijbel wil komen brengen met een bijl in zijn andere hand, vindt de mens hopelijk pas het kunstje om daar contact mee te leggen.. Ik zou me anders rotschamen voor andere planeten. Dat ze zich zouden afvragen of we allemaal zo leip zijn en ik misschien ook.


Wow! | 01-06-2018

Ik krijg net van God door dat men mij een privejet moet geven. Van 54 miljoen dollar. Om de wereld te redden. Cool!
Kom hem maar brengen. En volgetankt hè?


@Joop | 01-06-2018

Wat de mens, religieus of niet, tot beesten maakt is:
Zucht naar geld, zucht naar materie, zucht naar macht en misschien ook wel de zucht naar lust.


@Nico | 01-06-2018

HAAT= zie hierboven@Joop


Verschil? | 01-06-2018

Zie jij nog verschil tussen een terrorist die gekke dingen doet en zichzelf opgeeft, of de zoveelste puber op een school in Amerika die precies het zelfde doet? Ikke weinig. Het lijkt daar zelfs vaker te gebeuren dan hier. En dan daar nog vaak als aflevering van kinderen voor kinderen.
Ik zit voorlopig lekker en relatief veilig. Dat weet ik wèl.


mal | 01-06-2018

Iemand die zich profileert als van een geloof vertegenwoordigd daarmee dat geloof en mag dus gewoon over dezelfde kam geschoren worden met anderen van dat geloof. Of je distantieert je van een uitleg die geweld goedkeurt of je bent medeschuldig.


@mal | 02-06-2018

Welk religie keurt geweld goed !!??


mal | 02-06-2018

tja, lezen en begrijpen blijft moeilijk, maar het antwoord is: kennelijk allemaal. "De islam" veroordeelt IS niet, "het boeddisme" veroordeelt het het geweld tegen de rohinga's in Myanmar niet, "het jodendom" heeft geen enkel probleem met het buitensporige geweld in Gaza en "het christendom" zwijgt al eeuwen in alle talen. Ja, tenzij ze zichzelf aan de slachtofferkant weten natuurlijk. En mormonen, scientologen, vul zelf maar aan, zijn geen haar beter, alleen kleiner.

Elke religie meent een superieur wereldbeeld te hebben en legt daarmee de kiem - en impliciet de goedkeuring - voor geweld tegen andersdenkenden. Het enige wat je dan nog nodig hebt, zijn een paar overijverige malloten die het dan ook nog gaan doen, en een gematigde massa die wegkijkt. En wegkijken, dat kunnen gelovigen, want je moet je verstand sowieso op nul zetten om deze wereldbeelden voor waar aan te nemen.

en dat op de zaterdagochtend


@mal | 02-06-2018

Volgens mij ben je nog één van de weinigen die aan openbaar onderwijs doet. Netjes. Helder. Neutraal. Overzichtelijk. En duidelijk.


Geloofhaters? | 04-06-2018

Zie : www.soefi.nl
Geloof? Eén pot nat: respect en liefde. Zoals het bedoeld is.


Edwin | 05-06-2018

Een niet doordachte zet van een schoolhoofd om in zijn ogen ervoor te zorgen dat een leerling mee kan doen met een eindmusical. De wereld vergaat niet. Hij zal er ondertussen van doordrongen zijn dat hij op meerdere vlakken verkeerd heeft gehandeld.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven