Schokkende cijfers homoacceptatie

09-05-2018 | De Belgische overheid heeft deze week een groot onderzoek gepubliceerd met de titel 'Samenleven in Diversiteit'. In het grootschalig onderzoek werden Vlamingen en Brusselaars van Belgische, Turkse, Marokkaanse, Poolse, Roemeense en Congolese afkomst ondervraagd onder meer over hoe zij denken over homoseksualiteit.

Op de vraag of homoseksuelen hun leven moeten kunnen leiden zoals zij dat willen zegt 90 procent van de autochtone Belgen volmondig ja. Inwoners met een Marokkaanse achtergrond (60 procent) maar vooral die van Turkse origine (48 procent) zijn veel minder positief. Van de Belgische inwoners met een Congolese achtergrond zegt slechts 45 procent dat homo's hun eigen leven mogen leiden.

Ook over de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht wordt door de diverse bevolkingsgroepen zeer verschillend gedacht. Vlamingen zijn in meerderheid voor het homohuwelijk (79 procent) maar bij Marokkaanse (29 procent), Turkse (22 procent), Poolse (40 procent), Roemeense (49 procent) en vooral Congolese (19 procent) inwoners van België ligt dat heel anders. Ook op de vraag of de ondervraagden het erg zouden vinden als hun zoon of dochter met iemand van het zelfde geslacht thuis zou komen wordt zeer verschillend gedacht. Ouders met een Belgische achtergrond zeggen hier weinig moeite mee te hebben. Slechts 11 procent geeft aan het niet oké te vinden als hun kind met iemand thuis komt van het zelfde geslacht. Bij allochtone Belgen ligt dat heel anders. Maar liefst 75 procent van de Marokkaanse ouders zegt dit niet oké te vinden. En ook de ouders uit Turkije (81 procent), Polen (42 procent), Roemenië (57 procent) en Congo (75 procent) hebben zeer veel moeite met een homoseksuele partner voor hun kind.

Let op: Voor het gebruik van alle interactieve onderdelen, waaronder het reageren op een artikel, gelden deze Algemene Voorwaarden!

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 09-05-2018

Zou het in Nederland anders zijn? Maar wat gaat de overheid hiermee doen of vinden we dit wel ok?
Het binnenhalen van grote groepen uit deze landen vormt een daadwerkelijke bedreiging voor homoseksuelen. Vooral die zichtbaar durven zijn in de openbare ruimtes. Cijfers om verdrietig van te worden !


Peter | 09-05-2018

Zijn dit schokkende cijfers? Voor wie tot dit moment zijn kop in het zand blijft steken misschien. Maar voor wie het aangaat, wij dus, is het oud nieuws wat blijkt uit de dagelijkse praktijk van mishandelingen, beledigingen enzovoort.
En ondertussen gaat de import van dat achterlijke volk gewoon als vanzelfsprekend door.


Raar hoor. | 09-05-2018

Dat volkje heeft niets maar dan ook niets opgestoken van al die generaties in NL/BE. Het is écht een parallel-gezelschap dat wanner het hun past met één teen in het westen pootjebaden (technologie, comfort, financieel, etc.), maar zich dan weer heel snel terugtrekken in hun vertrouwde ondoorgrondelijke conservatieve subkultuur. En wanneer ze van dat schizofreen gedoe een klap overhouden en een kortsluiting krijgen, gaan ze over tot moorden en terror omdat ze nooit iets anders hebben geleerd dan geweld, eermoorden, de eer van de familie, religie, angst. Ik stel voor dat ze een reprogrammering onder massa-hypnose krijgen. Want via de reguliere wegen zullen ze nooit iets leren over respekt en acceptatie, de en normen en waarden in het vrije westen.


Slipje | 09-05-2018

Wat een naar plaatje, hierboven. Lijkt wel alsof er een gigantische bos schaamhaar uit dat roze slipje kroest.


Oorzaak 1 | 09-05-2018

Misbruik maken van de vrijheid van godsdienst.

Uit de grondwet halen, die godsdienstvrijheid. En terugzetten op het niveau van vrijheid van vereniging.
Want criminele motorclubs kunnen wel gewoon verboden worden.


Tip@Satudarah | 09-05-2018

Maak een geloof van je brommerclub. Dan kunnen ze je voorlopig weer niks maken! Gondwet!


Pim | 09-05-2018

Dat betekent dat in door allochtonen gedomineerde wijken je geen leven hebt, als zichtbaar gay medemens.

Dat wordt alleen maar erger en erger.

Ik zeg: MINDER Minder minder Marokkanen, Turken en Afrikanen!


Waakzaam | 09-05-2018

Waarom laten wij deze achterlijke mensen toe in ons Europa . Overal waar Islam is oorlog en haat . De linkse wegkijkers omarmen vrouwenhaat , homohaat en jodenhaat . CBS , NPO en linkse partijen liegen en zijn verantwoordelijk hiervoor , en ik hoop oprecht dat deze domme linkse mensen zelf slachtoffer worden van deze enge groep mensen die hier ons leven bedreigen


Peter @Raar hoor | 09-05-2018

Grotendeels met je eens. Ik denk dat hypnose in dit geval niet zal helpen.
Volgens mij moet die geiten wollen sok verwisseld worden door een knuppel.


WillemJ | 09-05-2018

Nederland 2018 is precies hetzelfde, 58 procent van de moslims wil geen gay mannen als buurman hebben, en dat zal alleen maar gaan stijgen. 5 kinderen per gezin worden met homo haat ge√Įndoctrineerd, joden zijn inmiddels al vogelvrij.
Dit hebben we te danken aan al die rooie nichten die zo nodig het multiculti tijdperk moesten inluiden onder leiding van de Partij van de Arabieren en Groen Links die nog een half miljoen moslims wil binnen halen.
Allemaal afkomstig uit landen waar homo's door doodseskaders worden vermoord (Irak) aan hijskranen worden opgehangen ( Iran) of van hoge flats worden gegooid (Syria). In hun koffer 20 kilo intolerantie ten opzichten van gay;s en joden.

Trouwens de gay gemeenschap is zelf ook schuldig, ze doen niets om de emancipatie welke door de oudere generatie bevochten is te beschermen, en maken zich drukker om de gay pride en zong festival dan hun naderende ondergang.


WillemJ | 09-05-2018

Waanzin ten top Parijs / Volkskrant d.d. Bart Schut − 14/01/13, 11:30.

Lees dat nog maar eens goed, dan leer je wie je vijanden zijn.


HalloWillemJ | 10-05-2018

Ik kan het niet vinden hoor. Is dat van 14 januari 2013? Of van 13 januari 2014? Of van 1 Tercember 2001? Al met al al lang geleden.

Mijn grootste vijand ben ik zelf. Wat kan jij me nog leren? Met de tekst van iemand anders nog wel! Die niet te vinden is. Ook nog. Ik ken mijn grootste vijand. Daarom ben ik voor niemand bang. Zelfs als ik niet eens meer goed zou kunnen lezen.


WJ | 10-05-2018

'Waanzin ten top: gezworen vijanden verenigd in homofoob protest'

Groepen tegenstanders die elkaar tot op het bot minachten, zijn nu verenigd door hun haat tegen de liefde, beschrijft journalist Bart Schut de protestmars tegen het homohuwelijk in Parijs. 'Maar diep in haar hart moet deze coalition de l'intolérance weten dat zij een achterhoedegevecht voert.'
OPINIE - Bart Schut 14 januari 2013, 11:30.


Het stuk staat er nog steeds beste vriend.!


Willem | 10-05-2018

Homo-emancipatie zeer belangrijk! En dan bedoel ik juist niet de gaypride of rellerig/uitdagend gedrag. Dit werkt in veel gevallen averechts!! Niet zo vreemd toch wanneer je een meer behoudende, zowel allochtoon als autochtoon, afkomst hebt!?


qw | 10-05-2018

Intussen preekt Redouane Ahrouch bevrijding van zijn "geliefde" Belgische volk door islamindoctrinatie en invoering van de sharia. Zijn partij zal binnen de 12 jaar Brussel, Luik, Gent en Antwerpen veroveren. Hij is heel tolerant voor homo's. In de slaapkamer mogen ze alles, daarbuiten niets. Voorts mag je de kamer van volksvertegenwoodigers niet verwarren met je eigen slaapkamer. De slaapkamer is het ijkpunt van de samenleving. Waar hebben we dat nog gehoord?


Karel | 10-05-2018

Allemaal op die na√Įeve gekken van groen links blijven stemmen. Dan is het snel over voor homo‚Äôs om zichzelf te kunnen zijn.


@Karel | 10-05-2018

Wat is dat dan "zichzelf zijn". Ik ben gewoon mezelf en wat ik in mijn slaapkamer of andermans slaapkamer is voor niemand een probleem, niemand hoeft hiervan getuige te zijn... Overigens, een gaypride hebben velen moeite, ja ook openlijke homo's!!! Verder, handen af van homo's en van een keer uitgescholden lig ik, als homo, niet wakker
van. (Er is onlangs nog naar mij op straat geroepen door witte mensen (ben zelf ook wit)).


Karel | 10-05-2018

Als je dat niet begrijpt en jij homoseksualiteit alleen in verband kan brengen met je slaapkamer heb ik medelijden met je. En kennelijk vind jij het prima als je op straat uitgescholden wordt en niet hand in hand durft te lopen. Ik niet !!!


@Karel | 10-05-2018

Ik ben een beetje moe. Van allen die van hun getrouwde vrouw eisen dat zij de echtelijke plicht vervult. Met of zonder zin. Want getrouwd en ingezegend.

Wat ik in mijn slaapkamer mogelijk doe, kan iedere boerenlul zien. Op xtube. Op pornhub. En ja. Ik geef het toe. Ik heb het bijna allemaal wel eens gedaan. Of geprobeerd. Meerdere malen soms. Maar altijd op wederzijds vrijwillige basis. Dat de ander het ook leuk vond. Zonder publiek. En dat dat gewoon deel was en is van de relaties die ik heb. Het maakt een onlosmakelijk deel uit van de band die ik met iemand heb. Ook als ik er zelfs echt nog nooit mee in bed heb gelegen, en dat ook geen thema is.

En ik wens mij daar ook niet meer voor te verexcuseren. Voor niemand niet. Ik heb wat beters in huis inmiddels dan een betonschaar.

Ze denken verder maar wat ze willen. Maar laat het me niet horen. Het is de viezerik zelf die begint te schelden. Of te slaan.

Houden van. Doe je met je hart. Maar soms ook met je lul. En de rest van je kerk orgel. En daar ga ik me echt bij niemand voor verontschuldigen. De tiefus en de eerste tik zal de mijne zijn. Daalder waard.


@HalloWillemJ 0 | 10-05-2018

Helemaal juist!! Onze grootste vijand dat zijn we zelf. Wat een wijsheid👍!!


Hetero=Triest | 10-05-2018

120.000 dollar voor Stormy Williams. Die dan ooik nog alles doorlult in de pers en dat je haar erbij wapperde.

Yo Homo. Stormy William was misschien ook gebeurd. Zonder geld. Zonder pers. Zonder echtscheiding. Ik deel zelfs een Stormy William met mijn vriend. Van vroeger, voor wel elkaar kenden. Was een leuke. En ligt ons geen haarbreed in de weg.

Soms begrijp ik ineens waarom sommige hetero's een hekel aan ons hebben. Afgunst.


Yo Homo | 10-05-2018

Weet je wat ik denk als ik een vrouw zie strippen?

Als het laatste kledingstukje uit gaat?

Ik denk het zelfs zonder te denken. Het komt van binnen. De eerste schrik.

Dan denk ik: kut.

Iemand heeft je fiets gepikt.

Zelfs je mandje voor de boodschappen is weg.

Zit niks meer. Bel de politie.


Yo Homo | 10-05-2018

Het leuke van homo:

Dat je ook eens op zijn fiets mag.


Raar | 11-05-2018

Het valt me eerlijk gezegd nog mee. Bewust de Somali√ęrs en Afghanen erbuiten gehouden denk ik? En maar praten over een positieve bijdrage van al die immigrerende kansenparteltjes; voor wie: de Aholds en Unilevers? de Christenen die strijden voor vrijheid van godsdienst (die bij de christenen zelf al niet bestaat en waar ze er over 50 jaar wel achter komen dat sommige religies geen andere denkbeelden dulden), de linkse gutmenschindustrie (waar inmiddels al honderdduizenden mensen in werken (direct of indirect)) en die de eigen principes voor een baan verloochend...


Neanderthalers | 11-05-2018

Oud nieuws: haal er nog maar 200K binnen, vermenigvuldigen zich als konijnen, maken dankbaar gebruik van Westerse uitkeringen en vrijheden, maar lappen Westerse waarden aan hun (l)aars. Genieten v/h beste van 2 werelden, beschermd door PvdA en GL, vinden combi 21ste eeuw+Stenen Tijdperk te gek! Lachen ons uit.


Uhm | 12-05-2018

Is die verwarde die Orlando heeft laten struikelen en/of wat in zijn cola heeft gekiept al ontverward? Die zelf pas na een week anoniem belde dat er wat in de weg dreef. En daarna leuk verward geen mee helpen zoeken naar wat er gebeurd was? Maar op de eeuwige steun en liefde van zijn verwarde ouders kan rekenen? Die het ook niet verdiend hebben om een verward kind te krijgen? Wat erger is voor die brave mensjes dan alle verwarring die dat verder heeft veroorzaakt en waarschijnlijk, logischerwijs, opnieuw gaat gebeuren? Omdat zoiets vooral in een verwarde nog verder invreet? En we mogelijk binnenkort nog verwarden tekort gaan komen om het ofwel allemaal recht te lullen of om stommetje te blijven spelen? Want moet nou horen wat er weer langs het vissershutje dreef vannacht.... Zo zielig dat dat altijd juist bij hem gebeurt.


Henk | 29-07-2018

Hoezo..... Nederland is een VRIJ land.
Om de dooie dood niet.
Wij, mijn Thaise echtgenoot zijn bijna 16 jaar getrouwd in NL.
Wanneer we samen gaan winkelen in HOOGEVEEN, DRENTHE.
Lopen we achter elkaar aan, met minimaal drie meter ruimte.
In Bangkok lopen we hand in hand
HOEZO NEDERLAND VOOROP.
DONDER OP MET MET DIT KUT LAND !!!
De anti homo buitenlanders worden de baas.
WIJ, MIJN WETTIGE ECHTGENOOT, M√ČT EEN NEDERLANDS PASPOORT GAAN DIT VRESELIJKE NL z.s.m verlaten.
FOREVER.... FUCKING COUNTRY
En zich zelf maar op de borst slaan in Den Haag..... oooooooh wat zijn wij toch saampjes een GEWELDIG LAND.
nou NL..... Forget it.
Het is hier droevig gesteld.
En GEEN groeten aan Nederland van ons.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven