Records voor Gay Pride België

20-05-2018 | Meer dan honderdduizend deelnemers en bezoekers hebben zaterdag de Belgische hoofdstad Brussel bezocht voor de 23ste editie van de Gay Pride. De organisatie spreekt van een dubbel record. Niet alleen waren er nog nooit zo veel mensen afgekomen op 'The Belgian Pride' ook liep een recordaantal deelnemers mee in de bonte stoet door het centrum van de stad. Zo'n zeventig organisaties trokken door de straten met als meest opvallende nieuwkomer mensenrechtenorganisatie Amnesty International (foto boven). Maar ook opvallend veel politici liepen mee om de LHBT-gemeenschap in België een hart onder de riem te steken. Maar liefst zeven verschillende politieke partijen waren vertegenwoordigd. Dit najaar zijn er lokale verkiezingen in België en blijkbaar wilden alle politieke partijen nu alvast zichtbaar zijn om zo stemmen te winnen onder LHBT's.

Thema van de Gay Pride was dit jaar 'Your local power'. Volgens de organisatie een verwijzing naar de mogelijkheden die LHBT's hebben om ook op lokaal gebied veel te kunnen betekenen voor de eigen gemeenschap. De parade en ook de festiviteiten zaterdagavond trokken een recordaantal deelnemers en bezoekers. Alles verliep zonder noemenswaardige problemen. Enige smet op de Pride in Brussel was een aanval op de praalwagen van de N-VA. De wagen van de Vlaams-nationalistische en liberaal-conservatieve politieke partij van Bart de Wever werd door enkele mannen belaagd en posters werden vernield. De politie kon snel ingrijpen en arresteerde vijf personen (foto onder).

Deel dit artikel:  

Reacties:

Andere foto? | 20-05-2018

Amnesty International heeft er wel heel lang over gedaan om internationale homo vervolging te erkennen. Echt heel lang. Heel heel heel lang. Hoe "goed bedoeld" dat spandoek ook, ik stoor me er aan.


Raar | 21-05-2018

Amnesty vond de vrijheid van godsdienst altijd veel belangrijker. Maar ja, het is nooit te laat om je te laten bekeren tot atheïst, dan zal de wereld er een stuk beter uitzien.


Nah | 21-05-2018

Laat Amnesty dat maar op een ander feestje uitdragen dan. Ik ruik de onverschilligheid nog. Tegenover de gay beweging kun je dat spandoek zelfs als denigrerend beschouwen. Zo van jullie kunnen hier nog leuk lopen met je regenboogvlag, maar er zijn anderen die ergens in een kelder zitten en helemaal niks meer mogen vinden. Het Hollands vingertje. En trek het je maar goed aan. Ik kan hert zelfs als homo onvriendelijk zien. Zo van jullie homo's hebben het altijd nog meer dan goed genoeg.
Best wel storend als je het zo bekijkt. Zeker met het verleden van die club.


Nog eentje | 22-05-2018

Ander spandoek van Amnesty, op de Stockholm Pride van 2015. (op de wiki van Amnesty). Daar staat op "Human Rights are my Pride". Mensenrechten zijn mijn Pride. Daar zit ook al dat ondertoontje in van dat er veel ergere dingen gebeuren in de wereld. Eigenlijk maken ze met die spandoeken de prides een beetje belachelijk. Ze spotten ermee. Maar dan wel allemaal regenboogkleurtjes eromheen stempelen. Het zijn best valse tekstjes. Het is natuurlijk heel mooi werk wat ze doen, maar ik krijg nog steeds het gevoel dat ze homo's een beetje belachelijk vinden. Dat er in die club niet veel verbeterd is.


AI&COC | 22-05-2018

Laat AI dat in landen doen waar homo's vervolgd worden (o.a.Zuid-Kaukasus) ipv in homo vriendelijke landen.Dat is 't paard achter de wagen spannen. Lijkt 't COC wel. Vette subsidies maakt lui.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven