Paus: "Homo of hetero, maakt niet uit"

21-05-2018 | Een Chileense homoseksuele man heeft onlangs een zeer opmerkelijk gesprek gehad met paus Franciscus. De man deed dit weekend verslag van dit gesprek met de kerkelijk leider in de Spaanse krant El Pais en zei onder meer dat de paus zijn geaardheid accepteerde. In een één op één gesprek zei Juan Carlos Cruz tegen paus Franciscus dat hij homoseksueel was waarop de paus zou hebben gezegd dat het niet uit maakt of je homo of hetero bent. "God heeft je zo gemaakt en hij houdt van jou. Ook mij maakt het niets uit en ook ik hou van jou zoals jij bent. Zorg dat jijzelf ook gelukkig bent met wie je bent."

Juan Carlos Cruz had een gesprek met de paus omdat hij één van de slachtoffers is van een grootschalig misbruikschandaal in Chili. Onlangs kwam dit schandaal aan het licht. De afgelopen jaren werden duidelijke signalen genegeerd en ook de paus nam de kerkelijke top in Chili tot voor kort nog in bescherming. Volgens paus Franciscus waren de beschuldigingen 'laster'. Maar de paus veranderde van mening na een intern onderzoek waaruit bleek dat Chileense bisschoppen opzettelijk bewijzen hadden verdoezeld van kindermisbruik door priesters. Onder druk van de paus hebben alle 34 Chileense bisschoppen hun ontslag aangeboden aan het Vaticaan en de paus zelf is in gesprek met diverse partijen die betrokken zijn bij dit schandaal. Een aantal slachtoffers heeft inmiddels zijn verhaal bij de paus mogen doen nadat zij jarenlang niet werden gehoord en zelfs werden weggezet als leugenaars.

GaySite.nl berichtte ook:
25-05-2018 | "Homoseksuele priesters niet welkom"

Deel dit artikel:  

Reacties:

Mike | 21-05-2018

Mooi. Hoop dat er een liefdevoller geluid bij komt.


Nico | 21-05-2018

Waarom zouden we een man in een jurk die in een sprookjesboek gelooft en hoofd is van een organisatie die duizenden kinderen (heeft) misbruikt, sowieso nog serieus nemen!?


Peter | 21-05-2018

Het een na het andere schandaal komt weer naar boven. De baas kan wel roepen dat het niet uitmaakt wat je bent (niet dat ik dat geloof), maar een deel van zijn werknemers verfoeien de baas (je weet wel die kardinelis en Nederland) want die wil alles bij het oude laten, en de rest neukt zich een slag in het rond met jong en oud.
We roepen wat van het spijt me, we gaan over tot de orde van de dag (want geneukt moet er worden) en verder, ach verder.....
Ik snap er geen moer van die iemand nog deel van die sekte uit wil maken.


#RomeNee | 21-05-2018

Waar bemoeit die jurk+mijter zich mee? Het 1/2 Vaticaan is homo en/of pedo. Laat ie die Augiasstal eerst grondig uitmesten. Hij stunt wat en denkt daarmee weg te komen. Homo's hebben in die poel des verderfs niets te zoeken. Kaarsen (die van wit bruin worden) en wijwaterkwasten worden er vaak voor andere doeleinden gebruikt.


Tjah | 21-05-2018

Wat de paus en zijn huis doen aan dit thema is als first class naar hongerend Africa vliegen en ze daar dan allemaal 1 pinda kado doen. Waar ze dan wel een heel jaar mee moeten natuurlijk.


Ach | 21-05-2018

De vooruitgang hebben ze nooit kunnen tegenhouden. Ze vloeken nog over dingen als de pil, of over abortus, of het celibaat. En nog zo een rijtje. Zo zijn ze altijd al geweest en ze zullen zich nooit aanpassen.

Maar nog even. Dan wordt je nog veel ouder dan toen ze die stoel in Rome hadden ingepikt en dat even zo wilden houden. Toen, misschien 40. Nu al 80. We zitten op het punt dat dat nog veel verder opgerekt kan worden. En dat als je nieren eruit vallen, ze gewoon nieuwe kunnen printen. Van je eigen stamcellen.

Dat gaat nog wel wat morele en ethische vragen opleveren natuurlijk. Maar ik kan me niet voorstellen hoe die feestmutsen dan helemaal met de bek vol tanden gaan staan.

De vooruitgang kun je nu eenmaal niet stoppen. Dat is de grootste zonde die ze hebben begaan. Dus maak er maar een Efteling van of zo. Om ze de schaamte van later te besparen. Zodra ze poen hadden, hebben ze zich tegen de mens gekeerd. De flikkers.


Nou Nico... | 22-05-2018

Je blijft maar opmerkingen maken die wel erg kort door de bocht zijn... Waarom? Ik ben gay en wens ook niet op één hoop gegooid te worden en vergeleken worden met welke levensstijl van welke gay dan ook!


Marc | 22-05-2018

Hypocriete zak.


AnusHorribilis | 24-05-2018

Eerst "Rome" met wortel en tak uitroeien; dan praten we verder. Andere methodes blijken niet effectief. Hebben 't veelgodendom om zeep geholpen; nu zijn ze zelf a/d beurt. Ondertussen blijven ze net zolang achter de sluitspier van menige misdienaar of koorknaap bezig tot de rek eruit is. Het rijke Roomse leven!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

21:00 | MVS

21:20 | Nick & Simon, The Dream

21:30 | Familie Kruys

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven