Ook laatste verdachte antihomogeweld opgepakt

03-05-2018 | De politie heeft laten weten dat een vierde man, die betrokken zou zijn bij de mishandeling van twee homoseksuele mannen in Amsterdam op 18 juni vorig jaar, is opgepakt en nog minimaal negentig dagen in voorarrest blijft. Het gaat om een 26-jarige Amsterdammer. In maart werden al drie andere mannen in deze zaak veroordeeld. Twee mannen van 28 en 26 jaar oud moeten respectievelijk 3 jaar en vier maanden en 2 jaar en vier maanden de cel in. De 28-jarige man is inmiddels in hoger beroep gegaan. Een 23-jarige man die ook betrokken was bij de mishandeling kreeg vier maanden. Een vierde verdachte werd niet gevonden maar zit nu dus ook vast.

Na een avond stappen in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat komen de twee slachtoffers een man tegen die hen beledigt en bedreigt. Zonder aanleiding riep één van de daders tegen de slachtoffers dat het niet was toegestaan om homoseksueel te zijn en dat hij homo's wilde doodmaken. De slachtoffers horen de man bellen met een ander persoon. Op het Damrak voegen drie personen zich bij de man. Het 37-jarig slachtoffer wordt door de vier mannen geslagen en geschopt. Hij raakt enige tijd buiten bewustzijn en moet meerdere tanden missen. Het slachtoffer van 23 jaar, een man uit Suriname die op vakantie is in Amsterdam, loopt serieuze verwondingen aan zijn gezicht en gebit op. Enkele uren na het incident maken twee van de verdachten een filmpje op een telefoon. Daarin zou een van hen zeggen: "Ik zeg je eerlijk, ik heb die homo kankererg gekrast."

Volgens de rechtbank in maart is het "duidelijk dat de twee mannen het doelwit waren vanwege hun geaardheid". De rechtbank rekent het homofobe karakter van het geweld daarom zwaar mee. Het gebeurt niet vaak dat een rechter een zaak als 'homofoob' bestempelt, simpelweg omdat er vaak geen bewijs voor expliciet homogerelateerd geweld te vinden is. De aanvallers blijven overigens ontkennen dat van homo-gerelateerd geweld sprake was.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 03-05-2018

Geien het taalgebruik gaat het hier weer eens om “Friezen” !


India=Beter | 07-05-2018

In India zijn de afgelopen week twee keer minderjarige meisjes door een hele bus verkracht, en daarna met benzine in de fik gestoken. Gruwelijk en iets voor India om serieus aan te werken.

Maar ik lees nergens dat eventueel heterogeweld nog niet is vastgesteld. En er nog nader onderzoek naar moet worden gedaan. Dat het vooralsnog een gewone mishandeling lijkt. Want het zou best eens een hele bus met "verwarde mannen" kunnen zijn geweest. Die toevallig in dezelfde bus zaten.

Er wordt daar tenminste eerlijker over bericht. En daardoor kan er ook beter wat tegen gedaan worden. Hier manipuleren ambtenaren de publieke opinie. Om daarna te roepen dat de vrije pers eens dringend onderzocht moet worden. Kijk maar naar de commentaren over de CBS misdaad cijfers. De politiek en de ambtenarij zegt bijna dat het halve land vol "verwarde mensen" zit, juist vanwege alle vrije berichtgeving van al die media!


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven