Ook laatste verdachte antihomogeweld opgepakt

03-05-2018 | De politie heeft laten weten dat een vierde man, die betrokken zou zijn bij de mishandeling van twee homoseksuele mannen in Amsterdam op 18 juni vorig jaar, is opgepakt en nog minimaal negentig dagen in voorarrest blijft. Het gaat om een 26-jarige Amsterdammer. In maart werden al drie andere mannen in deze zaak veroordeeld. Twee mannen van 28 en 26 jaar oud moeten respectievelijk 3 jaar en vier maanden en 2 jaar en vier maanden de cel in. De 28-jarige man is inmiddels in hoger beroep gegaan. Een 23-jarige man die ook betrokken was bij de mishandeling kreeg vier maanden. Een vierde verdachte werd niet gevonden maar zit nu dus ook vast.

Na een avond stappen in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat komen de twee slachtoffers een man tegen die hen beledigt en bedreigt. Zonder aanleiding riep één van de daders tegen de slachtoffers dat het niet was toegestaan om homoseksueel te zijn en dat hij homo's wilde doodmaken. De slachtoffers horen de man bellen met een ander persoon. Op het Damrak voegen drie personen zich bij de man. Het 37-jarig slachtoffer wordt door de vier mannen geslagen en geschopt. Hij raakt enige tijd buiten bewustzijn en moet meerdere tanden missen. Het slachtoffer van 23 jaar, een man uit Suriname die op vakantie is in Amsterdam, loopt serieuze verwondingen aan zijn gezicht en gebit op. Enkele uren na het incident maken twee van de verdachten een filmpje op een telefoon. Daarin zou een van hen zeggen: "Ik zeg je eerlijk, ik heb die homo kankererg gekrast."

Volgens de rechtbank in maart is het "duidelijk dat de twee mannen het doelwit waren vanwege hun geaardheid". De rechtbank rekent het homofobe karakter van het geweld daarom zwaar mee. Het gebeurt niet vaak dat een rechter een zaak als 'homofoob' bestempelt, simpelweg omdat er vaak geen bewijs voor expliciet homogerelateerd geweld te vinden is. De aanvallers blijven overigens ontkennen dat van homo-gerelateerd geweld sprake was.

GaySite.nl berichtte ook:
10-03-2018 | Zware straffen na antihomogeweld
23-02-2018 | Zware strafeis na anti-homogeweld
31-08-2017 | Verdachten opgepakt na anti-homogeweld

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 03-05-2018

Geien het taalgebruik gaat het hier weer eens om “Friezen” !


India=Beter | 07-05-2018

In India zijn de afgelopen week twee keer minderjarige meisjes door een hele bus verkracht, en daarna met benzine in de fik gestoken. Gruwelijk en iets voor India om serieus aan te werken.

Maar ik lees nergens dat eventueel heterogeweld nog niet is vastgesteld. En er nog nader onderzoek naar moet worden gedaan. Dat het vooralsnog een gewone mishandeling lijkt. Want het zou best eens een hele bus met "verwarde mannen" kunnen zijn geweest. Die toevallig in dezelfde bus zaten.

Er wordt daar tenminste eerlijker over bericht. En daardoor kan er ook beter wat tegen gedaan worden. Hier manipuleren ambtenaren de publieke opinie. Om daarna te roepen dat de vrije pers eens dringend onderzocht moet worden. Kijk maar naar de commentaren over de CBS misdaad cijfers. De politiek en de ambtenarij zegt bijna dat het halve land vol "verwarde mensen" zit, juist vanwege alle vrije berichtgeving van al die media!


Reageer

Naam:
Reactie:

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de vreugde en ongemakken van drag queens. | klik hier

Hanky (Zakdoek) Codes

Door een zakdoek in een bepaalde kleur uit je achterzak te laten hangen laat je zien welke interesses jij hebt en waar je naar op zoek bent. Maar welke zakdoek betekent wat? Klik hier voor alle informatie!

Volg GaySite.nl ook via

De wereld en zo

De nieuwe column van columnist AKO gaat over hetero's en waarom zij zich eigenlijk druk maken over homo's... Klik hier voor zijn nieuwste bijdrag.

GayFilms

Klik hier voor een overzicht van alle gayfilms die momenteel in de bioscoop draaien of die binnenkort te zien zullen zijn.

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Nu online

| Toon alles