Ook Breda krijgt regenboogzebrapad

04-05-2018 | Ook de Brabantse gemeente Breda krijgt een eigen regenboogzebrapad. Drie jaar geleden werd een voorstel om in het centrum van de stad een veelkleurige oversteekplek aan te leggen nog afgewezen. Het college vond het toen onnodig maar bijna de gehele raad is nu van mening dat een regenboogzebrapad mensen kan aanzetten tot nadenken. Breda hoopt met de aanleg van het zebrapad bewoners en bezoekers van de stad na te laten denken over de acceptatie van LHBT's. Het regenboogzebrapad in Breda komt te liggen in de autovrijzone van park Valkenberg omdat daar de verkeersveiligheid niet in gevaar kan komen. Een regenboogzebrapad heeft immers niet dezelfde wettelijke status als een gewoon zwart/wit zebrapad. De voorrangsregeling voor voetgangers geldt niet bij een regenboogzebrapad.

Voor zover bekend werd het eerste regenboogzebrapad in 2012 aangelegd tijdens de Gay Pride in het Amerikaanse West Hollywood. Utrecht had in ons land de primeur waarna ruim veertig Nederlandse steden volgden. Regenboogzebrapaden zijn onder meer te vinden in de steden Venlo, Maastricht, Sittard-Geleen, Vlissingen, Haarlem, Leiden, Castricum, Zaandam, Lelystad, Berkel, Groningen, Gouda (foto), Arnhem, Almelo, Dordrecht, Maassluis, Oss, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Naaldwijk, Tilburg, Utrecht, Arnhem, Zwolle, Hoofddorp, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Dieren, Emmeloord, Krimpen aan den IJssel, Helmond, Nijmegen, Schiedam, Winschoten, Roermond en Deventer. De gemeente Eindhoven besloot een regenboogtunnel aan te leggen en in het centrum van Hengelo staat een regenboogbank. Het gemeentebestuur van Harderwijk besloot afgelopen jaar geen regenboogzebrapad aan te leggen omdat een meerderheid van mening is dat dit de acceptatie niet bevordert.

Let op: Voor het gebruik van alle interactieve onderdelen, waaronder het reageren op een artikel, gelden deze Algemene Voorwaarden!

Deel dit artikel:  

Reacties:

Gggrrrr! | 04-05-2018

Lelijk ding, zo een zeebrapad. De enige manier om zo een vreselijk “design” beter te laten uitzien, is door er mijn hond op te laten schijten. Verspilling van publiek geld.


Mooi | 04-05-2018

Je kunt gewoon gas geven als er een homohater oversteekt. Want het voldoet niet meer aan de wettelijke voorschriften van een zebra. Dus dan heb je als snelverkeer gewoon voorrang.


Pfff | 11-05-2018

Wat een geneuzel die paden. Kom op alle gemeenten van Nederland: Laat hem eens trots wapperen bij alle gemeentehuizen, die regenboogvlag!


@pffff | 18-05-2018

Gaat niet gebeuren. Want het zou de kerken en andere godshuizen teveel storen. Waarvan er naar mijn weten nog nooit eentje de regenboogvlag heeft gehesen. Ook niet op 1 december. En daar ook zeker niet door een gemeentehuis aan herinnerd willen worden. En nog een begroting sturen naar dat zelfde gemeentehuis voor ondersteuning. Wat nog wordt toegekend ook. Want ja, wel een geloof he. Dat moeten we allemaal serieus willen blijven nemen.


@pffff | 18-05-2018

Gewoon niet spotten met geloof. Dat is nog erger dan spotten met mongooltjes. Dat kan écht niet. Pfffff.


Reageer

Naam:
Reactie:

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de vreugde en ongemakken van drag queens. | klik hier

Hanky (Zakdoek) Codes

Door een zakdoek in een bepaalde kleur uit je achterzak te laten hangen laat je zien welke interesses jij hebt en waar je naar op zoek bent. Maar welke zakdoek betekent wat? Klik hier voor alle informatie!

Volg GaySite.nl ook via

De wereld en zo

De nieuwe column van columnist AKO gaat over hetero's en waarom zij zich eigenlijk druk maken over homo's... Klik hier voor zijn nieuwste bijdrag.

GayFilms

Klik hier voor een overzicht van alle gayfilms die momenteel in de bioscoop draaien of die binnenkort te zien zullen zijn.

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Nu online

| Toon alles