Koninklijke felicitaties voor homomagazine

11-05-2018 | Het Spaanse homomagazine Shangay bestaat 25 jaar en heeft onlangs de officiële felicitaties ontvangen van de Spaanse koning Felipe VI. "Aan de lezers, medewerkers en iedereen die het 25-jarig bestaan van Shangay mogelijk heeft gemaakt wil ik mijn oprechte felicitaties geven," aldus de Spaanse koning. Hoofdredacteur Agustín Gómez Cascales van Shangay laat in een reactie weten: "Dit is een zeer speciaal moment voor de Spaanse homogemeenschap. Het is namelijk de eerste keer dat een koning het werk, de geschiedenis, de tegenslagen en de zichtbaarheid van homogerelateerde bedrijven in Spanje erkent." Cascales liet tevens weten dat Felipe VI de afgelopen jaren al vaker zijn steun voor de homogemeenschap heeft laten blijken. Zo stuurde hij vorig jaar tijdens de World Pride in Madrid een bericht ter ondersteuning van de organisatie en de LHBT-gemeenschap.

Toen Felipe VI op 19 juni 2014 werd beëdigd als koning heeft hij als één van zijn eerste activiteiten twee belangrijke homo-organisaties (FELGTB en Fundación Triángulo) op het paleis uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. "De felicitaties voor Shangay laten zien dat de koning daadwerkelijk geïnteresseerd is in het werk van activisten, maar ook van homogerelateerde bedrijven, homoseksuele werknemers en homorechten in het algemeen," aldus hoofdredacteur Cascales.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Andere Koek! | 11-05-2018

Prachtige foto. Niet in vol ornaat, maar gewoon in kostuum. Als de vele Spanjaarden die je best wel door hebben maar gewoon gemeend goeiedag zeggen. Muy elegante!

Geklungel met regenboogzebra's door verwarde gemeenteraden is in Spanje niet nodig. Op 1 december hangt elk gemeentehuis de regenboogvlag op. Gewoonste zaak van de wereld. Komt niet eens in het nieuws. Hoort er gewoon bij. Zo kan het ook.


Pimpsesje | 11-05-2018

De koning is echt wel een kirrende nicht als een paard(rij-hoertje) en dus zelf ook een behoorlijk Shangay. Werd tijd dat ze zelf uit haar kast komt ipv een zgn *right-on sister* te spelen zonder verdere perosonlijke consequenties.


Arie aanusaaier | 11-05-2018

Die kerel u’s geen homofiel ! Maar hij is net als mij polyseksueel

Hij neukt net als mij alles wat 37 graden Celsius is en een hartslag heb dat zie je toch zo


Jongens toch! | 11-05-2018

Dit is Felipe de zesde. Niet de tweede!

Niet gaan katten met hooguit 15 jaar homobevrijding in de oude hippentijd, dat weer net zo vrolijk achteruit wordt gedraaid, terwijl verderop de volksaard toch een heel stuk gemeender homovriendelijk is. Waar het er wel gewoon, bij, naast en samen bij hoort.

Gewoon jaloers en zelf verkloot in je kikkerlandje.


Ole! | 12-05-2018

Goed werk daar in Spanje. Kan NL 'n puntje aan zuigen."Den Coninck van Hispanien heb ik altijd geeerd". Nou, doe dat dan!


JAN2 | 12-05-2018

Nou Alexander, waar blijf je met je openlijke erkenning??? Of zit je te vastgenageld aan de SGP.


Nou ehhh | 14-05-2018

Niet dat Alexander het nou weer zo slecht doet. Zijn moeder was ook geen uitgesproken fan. Maar de moeder van Flip de Zesde nog minder. Waar ze ooit eens heel eerlijk over is geweest in een boek (wat dus op zich ook wel weer wat heeft!!! Ik hoef echt niet door iedereen geknuffeld!).
Maarrrrrrr, sexistisch gesproken, ik moet wel zeggen tegen Flip de Zesde, usted bent best een lekker ding ook. En wat usted verder thuis uitspookt moet usted lekker zelf weten. Onze Koning is toch wat, hoe moet ik het zeggen, vierkanter is misschien het goeie woord. Hoekig. Ongemakkelijk. Terwijl juist de steun voor de monarchie in Spanje best een tikje minder is dan in Nederland. Toch, met wie zou jij het liefst in de jacuzzi zitten? Ja tuurlijk met ik bedoel niks. Hallo. Monarch. Ik ga voor Flip. Die heeft zo te zien geen Erwin Olaf nodig om een spontane foto te laten maken. (Ja vals. Maar ik bedoel maar.)


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven