"Homo's uitroeien tijdens WK voetbal"

30-05-2018 | Nog drie weken en dan start het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Russische hooligans lijken het toernooi steeds meer aan te grijpen om van zich te laten horen. De meest recente uitlatingen hebben vooral in de LHBT-gemeenschap indruk gemaakt. De organisatie Pride In Football ontving de laatste tijd enkele mails waarin de hooligans zeggen dat homo's, transgenders én aanhangers van de LHBT-gemeenschap tijdens het WK in Rusland zullen worden uitgeroeid en neergestoken. Joe White, campagne-leider van Pride in Football, zegt in de Britse media dat de bedreigingen zeer ernstig worden genomen en dat op dit moment wordt onderzocht wie de mails heeft verzonden. De verwachting is dat enkele duizenden LHBT-voetbalfans zullen afreizen naar het WK.

De Europese lobbygroepering Fare heeft homoseksuele voetbalfans die naar het WK afreizen ook al gewaarschuwd. De organisatie, die gelijkheid in en rond de voetbalstadions nastreeft, waarschuwt dat het WK niet de veiligste plek is voor homoseksuele fans, maar dat dit geen reden mag zijn om het sportevenement te boycotten. Fare zegt in een persbericht dat het beter is om niet hand in hand over straat te lopen. "Dan lopen homoseksuelen mogelijk gevaar," aldus Piara Powar, directeur van Fare. Hij roept homo's dan ook op zeer voorzichtig te zijn omdat de maatschappelijke acceptatie van seksuele minderheden in Rusland ver achter ligt op wat de meeste fans gewend zijn in hun eigen land. Homoseksualiteit is in Rusland officieel niet verboden maar het is wettelijk niet toegestaan om homoseksualiteit te 'promoten'. Dit betekend onder meer dat affectie tonen in bijzijn van minderjarigen verboden is. Ook andere uitingen zoals afbeeldingen tonen, hier valt de regenboogvlag ook onder, is strafbaar. Fare heeft de internationale voetbalfederatie FIFA opgeroepen om streng op te treden tegen homofobie in en rond de stadions.

Ook het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt homo's die afreizen naar Rusland. "Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Rusland. Een wet verbiedt 'propaganda van niet-traditionele seksuele relaties onder minderjarigen'. Iemand die deze wet overtreedt, krijgt een straf. Dat kan een boete of celstraf zijn, maar ook dat iemand verplicht het land uit moet. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit," aldus de tekst op de site van het ministerie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN | 30-05-2018

En de nichten in Amsterdam maken ze op voor hun jaarlijkse GayPride, welke Pride hebben homo's nog als ze niet meer voor hun rechten opkomen en zich zo laten behandelen. In nederland doen de jonge gay's niet voor de emancipatie welke bevochten is door de oudere homo's, deze jonge generatie vind het wel goed zo stond in Uhomo van Linda.


PEter | 30-05-2018

Door dit soort evenementen in dat soort landen te blijven organiseren, steunen die organisaties dit soort intolerantie!


ok | 30-05-2018

Deal. Voor elke mishandelde homo schijt ik een Russische hoer verrot aan de Costa del Sol. Er lopen er zat.


Ziek volk | 30-05-2018

Nederlanders moeten hun ogen uit hun kop schamen al;s ze na het afschieten van een passagiers vliegtuig vol met Nederlanders en ook andere nationaliteiten het nog in hun hoofd halen naar ruisland te gaan.

Net zo erg als toen naar Argentie toen er onder in het stadium mensen werden dood gemarteld , maar dat mocht de lol niet drukken bij de voetbal liefhebbers,
ook niet in 1940 toen joodse mensen uit hun huizen werden gesleept en vergast.


Correctie | 30-05-2018

Als-Rusland


@ok | 30-05-2018

@OK
dat moet je juist niet doen..........
je moet mensen niet beoordelen op basis van ras, of ideologie.......ieder mens is zelf verantwoordelijk. Je kan iemands daden niet afrekenen op iemands volk.


@OK | 30-05-2018

Die van 200 euro laat ik met rust. Die moeten ook maar de kost verdienen. Maar die andere, met zo een onzeker en toevallig welgesteld mannetje, en een chiwawa in een buggy, en altijd vieze blikken, die gaan de lul zijn. Daar lopen er hier namelijk ook nog zat van. Daar gaan we dan eens lekker luidruchtig vrij de mening bij uiten terwijl ze ernaast zitten. Want dat mag gewoon. Voor elke aangeraakte homo bij het WK, brand ik er eentje af. Zonder er direct aan te refereren of zelfs maar te wijzen natuurlijk.
Onze mannen de lul? Jullie wijven. Oog om oog. Iets anders begrijpen ze namelijk niet. Geen beschaving. En veel vieze smoelen. Altijd omheen gelopen. Maar niet als er homo's belaagd gaan worden op het WK natuurlijk. Dan gaan we die chiwawa eens laten kotsen in die buggy en op de dure handtas. Kies maar.


Willem | 30-05-2018

Tja.....voetbal is oorlog toch?


@@OK | 30-05-2018

Ga je in Nederland ook de barricaden op na belagen van homo's? Ik hoop snel van je te horen via de media.


OK | 30-05-2018

Ik volg de beelden. En geloof stellig in leven en laten leven. Maar komt er wat in welk nieuwsmedium ook, dan zal ik eenieder op de hoogte houden hier. IJs en weder dienende.

Wat homomishandelingen in de lage landen betreft, het zelfde principe. Je kunt andere culturen best respecteren. Ook vrouwen die bij een hittegolf dik ingepakt zijn. Maar respect is een straat met twee-richtingsverkeer. Word je zelf als homo niet gerespecteerd, dan vervalt ook je plicht om dat andersom te tonen. Anders kan je wel aan de gang blijven en krijg je alsnog een klap op je kop.

Geven en nemen. Wordt er enkel genomen, dan mag je op zijn minst zuiniger zijn met geven. En ook open zijn in waarom.

Laten we hopen dat die Russen hun best doen om alles leuk te laten verlopen op dat WK. Want MH-17 ligt vers in het geheugen en gewoon roepen dat er vrouwen zijn die voor alles BUKken lijkt me een leuke openingzet. In het algemeen mag dat. Wie de schoen past trekke hem dan maar aan.

Verder iedereen fijne vakantie, deze zomer!


Karel | 30-05-2018

Dit interesseert niemand uit die corrupte voetbalwereld ook maar ene rot moer. Het gaat om het economische belang en dat van die paar homo's is ondergeschikt.


@Karel | 30-05-2018

Het is niet economisch (want die Russische economie gaat nogal lekker), maar politiek. Ik geef geen kloten om voetbal. Maar als het niet alleen (politiek!) wordt aangegrepen om homo's niet enkel te bedreigen maar ook wat aan te doen (bij voetbal, ik bedoel, hoeveel homo's verwacht je in het publiek!), dan gaan de rapen gaar zijn. Dan gaat tante nog eens op pad om wat siliconentieten op springen te zetten. Met genoegen. Naast het pensioenpaleis van Poetin. Want ik oeweet oik oewaar zijn huis woont.


Jean | 30-05-2018

DE WERELD IS GEK AAN HET WORDEN!!!


Joop | 30-05-2018

@Ziek volk | 3 uur geleden
Maak je niet druk om Nederlanders die mogelijk afreizen naar het WK. Die zijn er weer niet bij de prutsers hahaha!
Rusland is een kutland dat weten we allemaal, we hebben toch gezien hoe die debielen als knokploegen bij het vorige WK tekeer gingen? Zoals wel vaker ben ik gewoon weer voor Duitsland! Die kunnen wel voetballen, en het is een geweldig land waar je genoeg te doen hebt voor homo's, ja zelfs bij Bayern Munchen zie je de regenboogvlaggen in de vakken, zonder problemen! Dan mogen ze mij wel homo noemen of verrader, het boeit me geen ene reet. We worden gewoon weer kampioen, Deutschland!!!


@Jean | 30-05-2018

De wereld is niet gek, de wereld wordt gek gemaakt. Is de wereld altijd overheen gekomen. Maar niet altijd zonder vele tranen.


Emilius | 30-05-2018

ik zal voor geen goud naar rusland willen je bent je leven daar niet zeker. dat land met die gestoorde poetin is goed de weg kwijt. de gestoorde poetin schiet ook passagiers vliegtuigen uit de lucht.


@Emilius | 30-05-2018

Ik denk niet dat Poetje zelf op die lanceerknop heeft gedrukt. Ik denk dat hij zich niet wil permitteren toe te geven dat hij af en toe zelf de controle over zijn leger kwijt is. Want naast wat gasmacht is dat alles wat hij nog heeft. Internationaal gezichtsverlies zal hem waarschijnlijk een zorg zijn. Toch al overal afgebrand en geboycot. Maar nationaal zoiets toegeven is wat anders. En eerlijk gezegd, wat zou er daarna dan komen? Lybi√ę2? Irak2? Afghanistan2? Nog verder van huis?
Dat ding kwam uit zijn keuken. Dat is wel duidelijk. Dat ie ook gewoon slachtoffers kan betalen lijkt me ook geen probleem. Maar met toegeven zaagt ie zijn eigen stoelpoten af. En dat is het hete hangijzer. Niet voor de wereld maar voor zijn "eigen" volk. Geen medelijden mee. Maar zelf denkt ie daar waarschijnlijk anders over. Laat ie om te beginnen maar zorgen dat er niks mis gaat met homo's op de WK. Leger genoeg om dat te beschermen zou ik zo denken.

Want what goes around comes around. Bedreigen is voor lafaards. Terugbetalen is een erezaak. Dan gaan er wat botoxlipjes verstijven. Beloofd. Ik heb er al een paar op het oog. Potentiele theedrinkers bij meneer zelf. Gaat een leuk gesprekje worden dan. Bij de thee.


Peter | 30-05-2018

Rusland zal mij een zorg zijn. Er is hier in Nederland al genoegd te doen.


Kees@Peter | 31-05-2018

Zo is het Peter. Laat al die homo's in Rusland maar verrekken toch? Maakt jou niet uit want er is hier in Nederland nog genoeg te doen.We hebben het hier veel slechter dan in Rusland. Waarom zou je solidair zijn met homo's die het heel veel slechter hebben. Toch?


Erik | 31-05-2018

Gezocht. LHBT's om Russische hooligans de kop in te slaan.


GeileBeer | 31-05-2018

FIFA interesseert zich geen reet voor LHBT belangen. OS in Sochi in 2014 idem. W-A +M namen nog 'n lekker biertje met Poetin. Alles ten oosten van Berlijn en Wenen is zwaar homofoob. Die knop krijg je niet met 1 druk om. Jammer dat voetballende homo iconen niet uit de kast komen. Laat de Russen maar naar hun balletdansers kijken. Werd bijna gelyncht toen ik dat zei. Daarna werden ze stomdronken.


@@emilius | 31-05-2018

Ik ga Rusland dus nooit in! Net als Amerika die doet hetzelfde. En in NL zijn we wel wat beter maar ook nog lang niet heel veel beter. En de WK of dat soort evenementen zal me een worst zijn. Wat hij zegt dat geloof ik ook wel Emilius spreekt altijd de waarheid. EN ja vliegtuig uit de lucht schieten dat was al vanaf dag 1 al bekend. Waarom ook die onderzoeken? Het is en blijft een gestoorde vent. Daar moet net zoals met Cuba laatst met Castro een verandering in komen. Dan ga ik wel naar dat land toe. Zolang deze mensen regeren zult je mijn nooit in dat soort landen zien. En ik vind wel dat de WK en al die andere sporten meer tolerant moeten zijn in LGBT en.... Wat er nog meer bij zit. Als het hier ook zo aan toe gaat met Rutte en later andere regering klootzakken? dan ga ik emigreren naar een land waar ik WEL welkom ben en dat het 80% toleranten zijn.


Sander | 31-05-2018

WA en Prutte zullen ongetwijfeld het voetbal WK met luid gejuich volgen. De propagandamachine van Poetin draait ondertussen op volle toeren, want Rusland moet tenslotte opnieuw met alle middelen weer een wereldmacht worden à la Sovjet Unie. Dat de Russische staatsmachine hierbij letterlijk over lijken gaat, en elk kritisch woord met kalasjnikov, BUKraket of poloniumgif beantwoordt, doet hier niets aan af. Ergerlijk is wel dat die wodkazuipers homo's gelijk stellen met kinderverkrachters, want minderjarigen moeten ten allen tijde beschermd worden. Dat hetero's ook pedo kunnen zijn wordt verzwegen alsof het niet bestaat. Om over de kerkelijke invloed nog maar te zwijgen!
Gevaarlijk land; zelfs Russische homo's verlaten massaal het land, op zoek naar een beter bestaan. Zolang tsaar Poetin aan de macht blijft (en zijn opvolger heeft hij allang aangewezen en zal hetzelfde beleid gaan voeren) zal Rusland een homofoob land blijven.


Peter & Kees | 31-05-2018

Nou dan type ik toch even "ik ben solidair met russische homo's". Goh, hoor ik er nu weer bij? Toetsenbordridders zijn er genoeg. Maar heeft dat tot nu toe ook maar iets veranderd?


Tyrion | 31-05-2018

@@emilius dat klopt wat je zegt rutte is ook een gestoorde vent. net als de hele VVD heb je alleen maar ellende aan


kaat | 01-06-2018

wanneer houden mensen eens op mensen te beledigen op basis van nationaliteit of achtergrond.

als een wetgever van een staat anti homo is betekent niet dat de mensen in die staat ook anti homo zijn...........evenzo voor andere groepen....

je kan een willekeurige rus hier niet op aankijken.


@Kaat | 02-06-2018

Ik ben vooralsnog alleen maar willekeurige russen tegengekomen. Een niet willekeurige zou best een leuke verrassing zijn! Ze moeten bestaan. Maar waar?


Sander | 02-06-2018

Niet willekeurige Russen bestaan ook. Maar niet in de grote steden. Ver weg van het gekonkel in Moskou, draait hun bestaan alleen maar op overleven: van een paar roebel zien rond te komen. Rusland is alleen goed voor haar (steen-)rijke elite. Niet voor het arme deel van de bevolking. Gelukkig komt er steeds geluiden die het met beleid van tsaar Poetin niet eens zijn. Met gevaar voor eigen leven, dat dan weer wel. Hoor net dat ergens in Duitsland een muziekfestival van neo-nazi's gewoon doorgang mag vinden, ondanks verschillende protesten. Het wordt steeds enger in ons Europa.


@Sander | 02-06-2018

Zelfs Duitse neonazis nog altijd beter dan Russische. Want de eersten hebben in elk geval nog vrij toegang tot zelfs de feiten waar ze tegen zijn.


Richard | 03-06-2018

Daarom ga ik ook liever nooit naar Rusland toe.


AnoushkaPetrov | 06-06-2018

Voetbalhooligans zijn uitschot. Vermenigvuldig dat met de Russische nationanaliteit, dan heb je monsters die ver van onze menselijke beschaving staan. Nou ja, is voetbal nou niet echt een sport voor snuggere mensen en de homofobie en rassisme spat er altijd al van af. Maar met de Russen is de beschaving wel heel erg ver te vinden. Dat is nou een land vol beesten waarmee het nóóit meer goed gaat komen. Enne, moest laatst niet een vliegtuig een noodlanding maken ergens omdat een Rus an boord zo vreselijk stonk dat mensne onwel werden? Was Rasputin niet ook zo een stinker? Schijnt ook een Russisch trekje te zijn: behaarde wijven en stinkende kerels. Testosteron overschot. Ja, past allemaal samen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

21:00 | MVS

21:20 | Nick & Simon, The Dream

21:30 | Familie Kruys

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven