Geen 'homoadvertentie' in Reformatorisch Dagblad

08-05-2018 | Het Reformatorisch Dagblad (RD) heeft een veelbesproken advertentie over homorelaties afgewezen. De advertentie was bedoeld als reactie op een eind maart bij de krant verspreide flyer. Daarop stonden twee zoenende mannen, waar een groot rood kruis doorheen gezet was. Initiatiefnemer van de actie, Jasper Klapwijk, had met een crowdfundingactie genoeg geld opgehaald om een tegen-advertentie in het RD te laten plaatsen. Maar deze advertentie (foto) is nu door het RD geweigerd. Commercieel manager Cees Hovius schrijft op de website van het RD: "De advertentie heeft het over onvoorwaardelijke liefde en suggereert daarmee dat er ook intieme liefdesrelaties moeten kunnen bestaan tussen mensen van hetzelfde geslacht. Dat is ook wat de foto uitstraalt. De criteria van ons advertentiebeleid zijn gebaseerd op de Bijbel. Naar onze overtuiging biedt de Bijbel alleen ruimte aan deze liefdesrelaties binnen een huwelijk tussen man en vrouw. Daarom moeten we de advertentie afwijzen."

Jasper Klapwijk is teleurgesteld, zegt hij in het radioprogramma 'Dit is de dag' op Radio1. Hij spreekt juist van een 'prachtige foto' waarop twee mannen elkaar omhelzen en liefdevol naar elkaar kijken. Klapwijk onderneemt geen stappen richting het RD. "Een krant heeft de vrijheid om advertenties al dan niet te plaatsen. En het RD zegt spijt te hebben van het verspreiden van de flyer vanwege de ongelukkige foto." De flyer, van de christelijke stichting Civitas Christiana, was een protest tegen "de onsmakelijke reclame" van Suitsupply. Van dat kledingbedrijf waren in bushokjes posters van zoenende mannen te zien.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 08-05-2018

Gelovigen hebben in dit land nu eenmaal het alleenrecht op discrimineren ! Vaak ook nog bij wet geregeld.


harrie | 08-05-2018

De heidenen zoals ze ons noemen zouden zich meer moeten verenigen,het zou iets moeten worden waar je trots op ben inplaats van al dat religieus gelutter


Mijn God! | 08-05-2018

Ooit ontstaan uit een revolutionaire beweging tegen het katholicisme. Dankzij de boekdruk kunst. Eindelijk z√©lf lezen wat er staat! Geen gepreek in het latijn dat niemand kan verstaan, en verder aflaten en heiligenbeelden en biechten. De vooruitgang! Je kon zelf een kopietje krijgen van dat heilige boek en lezen. In offici√ęle vertalingen. Zoals de statenbijbel.

En dan, na hele generaties zelflezers. Miljoenen keren overnieuw begonnen met lezen. Tot de volgende conclusie komen: "Naar onze overtuiging biedt de Bijbel alleen ruimte aan deze liefdesrelaties binnen een huwelijk tussen man en vrouw.". Dan ben je dusdanig blind dat ik vrees dat Jezus zèlf het niet eens meer kan genezen.

Kunnen we die uitvinding van de boekdrukkunst nog terugdraaien? Want het was verspilde moeite als het zaad van Onan.


Jammer | 08-05-2018

Dat we geen oog meer hebben voor "verwarde mensen" in de maatschappij. Maar het kan niet anders. Het loopt hier vol met verwarden die heilige schriften lezen en dan denken dat ze alles weten en mogen. En daarmee de rechter en de beul mogen zijn.

Het zijn er te veel. Systematisch uitroeiien heeft al eerder in de geschiedenis tot historische mislukkingen geleid.

Doe het maar via brieven dan. Ik kan er nog wel een paar schrijven. Geen plaatjes bij nodig.


Roomse kliek | 08-05-2018

Kardinaal Eijk in volle aanval op de paus om hosties en homo's

Nederlands hoogste katholiek, kardinaal Wim Eijk, gaat in een opinieartikel met gestrekt been in op het beleid van paus Franciscus. Waarom? ,,Hij is er oprecht van overtuigd dat nieuwlichters voor een crisis in de kerk gaan zorgen.''
Cyril Rosman 08-05-18, 14:46 Laatste update: 14:49

Lees verder AD


Observatie | 08-05-2018

Alles wat gelooft of overtuigd zegt te zijn, lijkt mij sexueel nogal geobsedeerd. En vrij hopeloos "verward" over hoe daarmee om te gaan.


Die Hostie | 08-05-2018

Dan "eet" je dus gewoon het lichaam van grrristus! Voor mij ligt dat in de hoek van de meest denkbare bizarre zieke porno. Waar ik echt niet naar wil kijken. Het is een symbolisch kannibalistische daad. Met necrofiele trekjes.

Getver.

Stelletje gekken.


Atheist | 08-05-2018

Alleen al omdat het zo een foeilelijke poster is, is die beslissing al heel legitiem.


@Atheist | 09-05-2018

Eens! Maar die flyer in het AD was keurig gezegd nog foeilelijker. Dat was eigenlijk een statement van alle homo's moeten dood, voor een kus alleen al. Ausradieren noemden de nazis dat. Met een groot kruis erover.

Voor hen die de oprechte liefde haten blijft niets dan het vuur. begraven met veel brandzalf, zou ik zeggen.


Roy020 | 09-05-2018

Lekker zeiken op het RD om het maar niet over islam te hoeven hebben


@Roy020 | 10-05-2018

Hadden ze God op tijd dood gemaakt, dan had al dat gezeik niet eens bestaan.


Willem | 10-05-2018

Voor mij is de bijbel geschreven door mensen. Dat zegt mij al genoeg: mensen kunnen overdrijven, liegen, ergens omheen draaien, dingen zien die er niet zijn... Vraag aan de Jezus-fans: Heeft Jezus in de bijbel iets negatiefs gezegd over seksualiteit of LHBTI+ !!? Het is wonderlijk hoe verkrampt veel gelovigen in wat dan ook met seksualiteit omgaan. En toch kan de bijbel die echt vol staat met veel wijsheden me zeer inspireren... Andere godsdiensten kunnen me ook inspireren. Ik noem mezelf geen christen of religieus... Gek he, dat ik niet kies voor een bepaald hokje😉!!


Heilige boeken | 11-05-2018

Al die boeken zijn gebaseerd op ervaringen uit het verleden. Net als wat facebook en google allemaal over je bijhoudt. Gebaseerd op oude data. Zonder kennis en met weinig vertrouwen in de toekomst. Dat je misschien ergens een verfrissend nieuwe blik op hebt. Of iets uitvindt of ontdekt wat niemand zich nog beseft had.

Dat je dus niet mag bestaan. Want Jezus had ook een kudtleven.

Dat je niet als een boom mag groeien naar het licht. Want dat is niet leuk voor alle bange geesten om je heen. Bukken zul je, en de Heere prijzen. In sommige geloven zelfs 5 keer per dag. Bukken. Diep bukken. Met je kont omhoog. En een hostie in je bek. Àls je die al mag krijgen.

Nog voor je geboren bent staan ze al klaar om op je kop te slaan. Vooral die met die boeken. Het is net als voetbalgekte. Je hoeft het boek of spel helemaal niet te snappen, of de spelregels. Als je maar meejuicht met de doelpunten. Dan hoor je erbij.

Ik blijf wel benieuwd naar de duivelsverzen van het Reformatorisch Dagblad. Per brief.


JAN2 | 11-05-2018

Net zoals het jaar 1600 gedachtegoed van het geloof dat zij aanhangen is de islam een nog grotere bedreiging. In alle redelijkheid kan ik stellen dat alle religies haat, geweld en oorlogen promoten, dat het geloof, welke dat ook is, vergif is voor de geest.


Zeus4Ever | 11-05-2018

Monothe√Įstische godsdiensten (mn Joden-,Christendom en Islam) zijn 'n gruwel. Alle 3 prediken ze de ene,ware Almachtige en in de kern verschillen Thora, Bijbel en Koran niet, eeuwen later door mensen a/h papier toevertrouwde verhalen van/over door de woestijn zwervende nomadenstammen. Hoogste tijd dat 't veelgodendom wederkeert met z'n menselijke maat en pluriforme gedachten over seksualiteit ipv dat verstikkende m/v+kids idee. Geen grotere ramp op aarde dan toen in de 4de eeuw ipv 't Romeinse veelgodendom 't Christendom staatsgodsdienst werd.Werkt elke dag nog door anno 2018.


@Zeus4Ever | 11-05-2018

Godsdiensten zijn niet een gruwel.Maar... nogal wat mensen nemen veel teksten uit allerlei door MENSEN geschreven boeken letterlijk om andere mensen de maat te nemen!! Bestaan van een god? Niemand weet het! Een almachtige god die niets anders doet dan mensen veroordelen? Bespottelijke gedachte!! En inderdaad, de kramp van gelovigen rondom seksualiteit is verbazingwekkend!! Religies, ook de bijbel, kunnen mij inspireren. Misschien neukte Jezus er ook wel op los met wie dan ook! En dat zeg als ik onregelmatige kerkganger van bepaalde, bij voorkeur vrijzinnige christelijke kerken!! Ik ben overigens hartstikke gay met af en toe eens een sexcontact, ja puur voor de lust!!!


Cees | 11-05-2018

Op 17 mei komt het tweejaarlijkse rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau uit, de Nederlandse versie van het Belgische onderzoek. Ik schat zomaar in dat daar soortgelijke conclusies zullen worden getrokken. Met dank aan de multi-religieuze samenleving.


Cees | 11-05-2018

Bovenstaande reactie heeft niets met het bericht over het Reformatorisch dagblad te maken, maar met het andere bericht, over homo-acceptatie in Belgie. Mocht iemand mijn reactie niet helemaal kunnen plaatsen ...


@Cees | 12-05-2018

Het Reformatorisch Dagblad is toch ook een soort van religieus Belgi√ę? Ik kan het plaatsen.


@Cees | 12-05-2018

Met excuus aan de Belgen. Met hun trappist. Want dat kan geen ander volk: Trappen en pissen tegelijk. Probeer maar eens.


Zuck | 19-05-2018

Met steun van de gristelijke partijen mag Mark Feesboek komende dinsdag zogenaamd in het Europees parlement komen praten... achter gesloten deuren.
Dus van die van het kruis mogen wij als burgers niet weten wat men allemaal van plan is te gaan doen met wat men allemaal al van ons weet.

Kan iemand nog eens het christendom uitleggen. En de goede bedoelingen van dat geloof?


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven