Slachtoffer antihomogeweld nu zelf verdachte

25-04-2018 | In het onderzoek naar openlijke geweldpleging en mishandeling van twee homoseksuele mannen in Dordrecht drie weken geleden is woensdag een veertiende aanhouding verricht. Het betreft één van de twee mannen, die door een groep van dertien jongeren werd belaagd na te hebben afgesproken via Grindr. De 33-jarige man wordt verdacht van grooming. Dit houdt in dat hij moedwillig heeft willen afspreken met een minderjarige.

Al eerder stond in diverse media te lezen dat de dertien jongeren het niet gemunt hadden op homo's, maar dat zij zichzelf pedojagers noemden. Dat bleek onder andere uit een verklaring die zij op Facebook hadden gezet, waarin zij zeiden Dordrecht te willen beschermen tegen pedo's. De appgesprekken waarin de jongens via Grindr hun slachtoffers uitdaagden op seksdate te komen, maakten deel uit van het onderzoek. Eén van de jongens zou zich voor hebben gedaan als 14-jarige.

De incidenten deden zich voor op 31 maart en 1 april. Toen het slachtoffer dat vandaag werd gearresteerd op 31 maart een stukje door het park liep, zou zijn date plotseling geroepen hebben: "Kom uit de bosjes jongens, dit is hem". Vervolgens dook een groep mannen op die hem mishandelden. Een nacht later, op 1 april, overkwam een andere man bijna hetzelfde op een andere locatie. Hij werd achternagezeten maar wist te ontkomen aan zijn belagers.

Alle dertien verdachten werden de afgelopen weken gearresteerd en verhoord maar zijn inmiddels heengezonden en mogen de beslissing over een vervolging thuis afwachten. De 33-jarige man die woensdag werd aangehouden zit nog vast.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tjah | 25-04-2018

Het zou natuurlijk kunnen. Ware het niet dat een app als Grindr over niks anders gaat dan van dattem (probeer er maar eens een normaal gesprek met iemand te voeren!). Dus dat dan ook de vraag relevant wordt wat die minderjarige dan op Grindr deed.

Ik bedoel, als je als minderjarige op een Xbox spelletje wordt ge-groomd, of op WordFeut, dat is toch even anders.

Een minderjarige op Grindr is als een erdoorgeglipte minderjarige darkroombezoeker. Die daarna roept, er zat iemand aan me! Ja hallo? In het donker?


Hallo OM | 25-04-2018

Maak zelf even een Grindr profiel aan. Met zo een lief Orlando snoetje (want ze kunnen daar toch niet controleren of je dat echt bent). Zet er 17 jaar bij, of 16. Of laat het helemaal weg. Leeftijd kunnen ze ook al niet controleren, dus je kunt liegen en faken wat je wilt.

Ga er mee on line. Binnen 5 minuten snap je de bedoeling. Als je je even in minderjarig verplaatst heb je het zeker nog sneller door. Het is een grap. Misschien ook spelen met fantasie. Of sentimenteel zijn. Want je weet nog steeds niet of het echt is. Van twee kanten niet. Daar moet je iemand echt eerst voor in het echt hebben gezien.

Als er daarna wat gebeurt, àls je al het risico neemt om af te spreken, pas daarna kun je spreken van grooming. Daarvoor is het schpielerei. Zoals je opa ook nog steeds doet als hij naar de bakker loopt en rondkijkt op straat. Of is dat ook grooming?


Sterkte! | 25-04-2018

Grooming en loverboys en zo, dat zijn meestal aso's en andere bontkraagjes die weerloze meisjes door zoveel mogelijk vettige kerels in een Limburgs hotelletje laten volblaffen voor 20 euro. Om daar sportschoenen van te kopen.

Ik ben dus erg benieuwd op wat voor bewijs of aanwijzingen de arrestatie gebaseerd is.

Of misschien gewoon op ondeskundig vooroordeel over homo's in het algemeen?

Zodra iemand ingerekend wordt zal daar toch in elk geval een verantwoording tegenover moeten staan. Was het een homopooier misschienb met 10 andere Poolse jochies in de uitverkoop in een bollenpelschuurtje? Met ingenomen paspoorten? Dat zou inderdaad zorgwekkend zijn.

Sterkte, O-Emmers!


Ah ja | 25-04-2018

Pooieren is een delict.
Iemand valselijk beschuldigen van een delict is ook een delict.

Zoek maar op in je boekje.


Tja | 26-04-2018

Neem aan dat het hele chat verloop door de politie bij grindr is opgevraagt en op grond daarvan tot aanhouding is overgegaan.
Zolang we dat niet zeker weten is het allemaal bla bla hier van mensen die de feiten niet kennen, maar ja wat is nieuw hier.


Ach | 26-04-2018

Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.


Johan | 26-04-2018

Ben wel benieuwd hoe oud deze "minderjarige" dan wel was. Of zei dat ie was.


Jeroen14 | 26-04-2018

We zijn niet allemaal zo, hè?


Cees | 26-04-2018

Zo zie je maar weer: dat hele Grindr is een levensgroot mijnenveld waar je maar beter helemaal niets mee te maken kan hebben. Zo blij dat ik er nooit aan begonnen ben.


Hunnebedbouwer | 26-04-2018

Volkomen gelijk Cees en proficiat want al die z.g.n. leuke mogelijkheden om een gelijk gestemde te kunnen ontmoeten en een echte vriend te vinden werd bedacht door profiteurs die alleen maar hun eigen beurs en ego wilden strelen. Eerlijk duurt het langst en wees gewoon jezelf.


WepSaaitBouwer | 26-04-2018

We zijn niet allemaal zo, hè?


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Wat is dat?

Nee

Ja

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven