Lugubere homomoord lijkt opgelost

14-04-2018 | Eén van de meest lugubere homomoorden in de Spaanse geschiedenis lijkt opgelost. Op 8 maart 2000 werd een 45-jarige, homoseksuele inwoner van Barcelona dood gevonden in een plas bloed. Hij bleek met vele messteken om het leven te zijn gebracht. Om zijn oor zat een gele bloem geknoopt en met het bloed van de man was boven hem op de muur geschreven 'Hitler tenia razon' (Hitler had gelijk). De Spaanse politie heeft drie jaar naar de dader gezocht en sloot het dossier in 2003 omdat nog altijd geen spoor van de dader was gevonden.

Enkele jaren later kreeg een familielid van het slachtoffer een tip maar ook nu kwam de politie de dader niet op het spoor. In 2016 werd de zaak op last van het Spaanse Openbaar Ministerie (OM) opnieuw geopend omdat met nieuwe opsporingstechnieken een dader in beeld zou zijn. De man die verantwoordelijk werd gehouden voor de lugubere moord werd opgespoord in Colombia. Daar werd zijn telefoon afgeluisterd en vrienden en familie ondervraagd. Dit leverde zo veel bewijzen op dat de man afgelopen week, ruim achttien jaar na de moord in Barcelona, kon worden aangehouden. Het Spaanse OM is ervan overtuigd de dader te hebben gevonden en heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pride@Nicky | 14-04-2018

Timing heeft hier wel zeker een punt. Of ben jij zo iemand die Jamaicanen knuffelt omdat ze zo zielig zijn? In feite neem je ze dan niet serieus en dat Is pure arrogantie. Aub ga met Jamaicanen net zo om als met ieder ander die het lef heeft om hier op 4/5 mei te gaan zingen dat de ene of andere groep dood moet.


Pride@Nicky | 14-04-2018

Ik ben het wel met je eens dat we meer georganiseerd moeten zijn. Wie waarschuwt de burgemeester dat die fascist hier op 4 mei op een damcehall feest komt zongen dat homo’s dood moeten? We zijn idd niet meer strijdbaar.


Nicky de klerk | 15-04-2018

Het gaat erom dat het niet relevant is op deze topic dat bedoel ik er mee te zeggen!En inderdaad we moeten zeker meer Georganiseerd zijn en ik ben er op aan het nadrukken dat er een topic komt over georganiseerd te werk gaan zodat we meningen kunnen delen en zo een plan van aanpak kunnen maken zodat nu nog te veel incidenten wie er gebeuren naar een minimum worden gebracht en dat gebeurt alleen als we georganiseerd gaan worden nogmaals mijn nadruk ligt op georganiseerd gaan worden!


Hitler&Homos | 15-04-2018

De koers tegen homo's werd al in 1934 gezet. Tijdendens de "Nacht van de Lange Messen" werden honderden in Duitsland om zeep geholpen. Zelfs medestanders van Hitler.

Quote wiki: "Hitler named Viktor Lutze to replace Röhm as head of the SA. Hitler ordered him, as one prominent historian described it, to put an end to "homosexuality, debauchery, drunkenness, and high living" in the SA."

De homo's gingen toen al de kampen in (als ze al niet vermoord waren...) en kregen een roze driehoek op. Dat teken was in zulke kampen "nog lager dan Joden".

Voor zover ik weet worden op 4 mei alle doden herdacht. Niet enkel sommigen.

Wat de Amsterdamse burgemeester betreft, een burgemeester wordt benoemd door de Koning. Diezelfde die op 4 mei een krans komt leggen in datzelfde Amsterdam. Waar even verderop een homohater 2 dagen gaat staan zingen.

Op risico van majesteitsschennis, zou ik van de Koning toch willen weten of hij na de kranslegging ook nog even een Jamaicaans concertje meepakt in Amsterdam? Gezellig met de burgemeester?


Nicky de klerk | 16-04-2018

Meer georganiseerd worden!


@Nicky | 16-04-2018

Wat zegt jouw regering en al die parlementariers en gemeenteraadsleden? Wat zegt Facebook? Wat zeggen kanalen als de telegraaf of rtl? Wat zegt het COC? Dat jullie allemaal stom zijn. Het waait wel over. Want je bent toch stom.

Je bent lui (net als ik).

Maar stom niet.


Pride | 18-04-2018

Als we allemaal op facebook en grinder blijven zitten dan zijn we niks meer waard.


@Pride | 19-04-2018

Ik heb wat voorbeeldjes gezien van hoe die sites en apps voortaan vooraf goedkeuring moeten vragen voor rotzooien met je privegegevens. Echt prima geregeld in die nieuwe wet. Duidelijk. Verplicht OK klikken op een heel lang verhaal gaat niet meer door de beugel kunnen. Verwachting is dat maar een heel klein deel die verwerking goed gaat vinden. Niet accoord en dus betalen voor gebruik is ook onmogelijk, omdat sommigen die dat hebben, voor betaald gebruik juist geen reclames meer tonen.

Kortom, het hele "verdienmodel" van veel van zulke sites en apps gaat vanaf 25 mei instorten wat Europa betreft (per ongeluk de grootste economie van de wereld). Faceboek weet niet beter dan nog maar veel extra mensen aan te nemen om nòg meer te gaan controleren. Waar gaan ze dat nog van kunnen betalen?

Daarnaast zie je al de reacties van veel mensen over het terugbrengen van Hyves. Er zijn nog veel meer Europese initiatieven. Vanaf 25 mei ga je het merken op alle sites en apps. Helder en duidelijk. Niet zoals die vervelende cookie pop-ups.

De bijl gaat in die stasi-verdienmodellen.


@GaySite | 23-04-2018

Naast de noodzakelijke cookies van de site zelf, zet deze pagina cookies voor:
2mdn.net
addthis.com
bbvms.com
omroepbrabant.bbvms.com
facebook.com
www.facebook.com
google.com
accounts.google.com
apis.google.com
www.google.com
twitter.com

Vanaf 25 mei moet ook deze site, voor het openen, niet alleen toestemming vragen voor het zetten van die cookies. Maar ook door wie ze worden gezet. Welke gegevens die over je surfgedrag willen verzamelen (het is ook al lang mogelijk niet alleen te weten welke pagina je bezoekt, maar ook hoe je scrollt, welk stukje je leest en welke comments je schrijft). Hoe lang ze die willen bewaren en bewerken. Of die gevevens in Europa staan of elders (want dan is jouw Europees privacy recht beschermd of helemaal niet). Waar je moet zijn om die gegevens op te vragen, te corrigeren, en te eisen dat ze verwijderd worden.
Als je dat allemaal goed vindt, moet je dat ook nog eens dubbel bevestigen. En er moet te vinden zijn wat je rechten zijn en waar je kunt klagen.

Of al die vreemde cookies moeten weg. Dat kan ook.
Met al die reclames, soms is het grappig. Denk je, wat leuk dat ze dat van me weten. Maar soms is het vervelend, of zelfs griezelig. Dat gaat over zijn. Vanaf 25 mei is die wet in heel Europa geldig, maar ook voor buiten Europese sites die data van Europeanen verwerken. En kent vette boetes. Ze mogen niet meer "in je hoofd kruipen". En ook niet meer in je bed.


@Romeo | 23-04-2018

Planet Romeo zet cookies voor vimeo.com Die staan niet eens in hun eigen privacy statement vermeld. En dat hele privacy verhaal op die site is niet meer gelding. Ze moeten open gaan zijn in wie er allemaal meekijkt. Met je privefoto's en berichten en zo en aan wie je die stuurt. Zelfde liedje.

Vanaf 25 mei, ander feestje.


@Homo.nl | 23-04-2018

Zelfde liedje. Zet ook een hele riedel cookies. Mag nog een maandje.


@Grindr | 23-04-2018

Heeft een Chinees veel geld voor betaald, al die homo privacy wereldwijd (250 miljoen). Daar gaat hij met Europeanen niet veel meer mee kunnen. Beetje teveel aan gegeven. Jammerrrrrr....


@Badoo&Tindr | 23-04-2018

Ook nog 1 maand om met de billen bloot te gaan. Ikke billen bloot? Jullie ook. Zijn ook complete kliksystemen. Niet ik klikken op de pagina maar aan anderen je gedrag op de site doorgeven. Tot in alle details.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven