Lugubere homomoord lijkt opgelost

14-04-2018 | Eén van de meest lugubere homomoorden in de Spaanse geschiedenis lijkt opgelost. Op 8 maart 2000 werd een 45-jarige, homoseksuele inwoner van Barcelona dood gevonden in een plas bloed. Hij bleek met vele messteken om het leven te zijn gebracht. Om zijn oor zat een gele bloem geknoopt en met het bloed van de man was boven hem op de muur geschreven 'Hitler tenia razon' (Hitler had gelijk). De Spaanse politie heeft drie jaar naar de dader gezocht en sloot het dossier in 2003 omdat nog altijd geen spoor van de dader was gevonden.

Enkele jaren later kreeg een familielid van het slachtoffer een tip maar ook nu kwam de politie de dader niet op het spoor. In 2016 werd de zaak op last van het Spaanse Openbaar Ministerie (OM) opnieuw geopend omdat met nieuwe opsporingstechnieken een dader in beeld zou zijn. De man die verantwoordelijk werd gehouden voor de lugubere moord werd opgespoord in Colombia. Daar werd zijn telefoon afgeluisterd en vrienden en familie ondervraagd. Dit leverde zo veel bewijzen op dat de man afgelopen week, ruim achttien jaar na de moord in Barcelona, kon worden aangehouden. Het Spaanse OM is ervan overtuigd de dader te hebben gevonden en heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pride@Nicky | 14-04-2018

Timing heeft hier wel zeker een punt. Of ben jij zo iemand die Jamaicanen knuffelt omdat ze zo zielig zijn? In feite neem je ze dan niet serieus en dat Is pure arrogantie. Aub ga met Jamaicanen net zo om als met ieder ander die het lef heeft om hier op 4/5 mei te gaan zingen dat de ene of andere groep dood moet.


Pride@Nicky | 14-04-2018

Ik ben het wel met je eens dat we meer georganiseerd moeten zijn. Wie waarschuwt de burgemeester dat die fascist hier op 4 mei op een damcehall feest komt zongen dat homos dood moeten? We zijn idd niet meer strijdbaar.


gaytopstel | 15-04-2018

Zo gaat het ook bij Bewind , Curatele en Mentorschap bedrijven doe van je geld doet profiteren en door wilt vreemden wordt je onder curatele geplaatst. Waar zij zelf onder curatele moet geplaats worden. Waar de Rechtbank nog niet eens willen weten hoe het in elkaar zit. Je wordt door de rechter als gedetineerde aangezien


Nicky de klerk | 15-04-2018

Het gaat erom dat het niet relevant is op deze topic dat bedoel ik er mee te zeggen!En inderdaad we moeten zeker meer Georganiseerd zijn en ik ben er op aan het nadrukken dat er een topic komt over georganiseerd te werk gaan zodat we meningen kunnen delen en zo een plan van aanpak kunnen maken zodat nu nog te veel incidenten wie er gebeuren naar een minimum worden gebracht en dat gebeurt alleen als we georganiseerd gaan worden nogmaals mijn nadruk ligt op georganiseerd gaan worden!


Hitler&Homos | 15-04-2018

De koers tegen homo's werd al in 1934 gezet. Tijdendens de "Nacht van de Lange Messen" werden honderden in Duitsland om zeep geholpen. Zelfs medestanders van Hitler.

Quote wiki: "Hitler named Viktor Lutze to replace Rhm as head of the SA. Hitler ordered him, as one prominent historian described it, to put an end to "homosexuality, debauchery, drunkenness, and high living" in the SA."

De homo's gingen toen al de kampen in (als ze al niet vermoord waren...) en kregen een roze driehoek op. Dat teken was in zulke kampen "nog lager dan Joden".

Voor zover ik weet worden op 4 mei alle doden herdacht. Niet enkel sommigen.

Wat de Amsterdamse burgemeester betreft, een burgemeester wordt benoemd door de Koning. Diezelfde die op 4 mei een krans komt leggen in datzelfde Amsterdam. Waar even verderop een homohater 2 dagen gaat staan zingen.

Op risico van majesteitsschennis, zou ik van de Koning toch willen weten of hij na de kranslegging ook nog even een Jamaicaans concertje meepakt in Amsterdam? Gezellig met de burgemeester?


Nicky de klerk | 16-04-2018

Meer georganiseerd worden!


@Nicky | 16-04-2018

Wat zegt jouw regering en al die parlementariers en gemeenteraadsleden? Wat zegt Facebook? Wat zeggen kanalen als de telegraaf of rtl? Wat zegt het COC? Dat jullie allemaal stom zijn. Het waait wel over. Want je bent toch stom.

Je bent lui (net als ik).

Maar stom niet.


Pride | 18-04-2018

Als we allemaal op facebook en grinder blijven zitten dan zijn we niks meer waard.


@Pride | eergisteren | 13:54

Ik heb wat voorbeeldjes gezien van hoe die sites en apps voortaan vooraf goedkeuring moeten vragen voor rotzooien met je privegegevens. Echt prima geregeld in die nieuwe wet. Duidelijk. Verplicht OK klikken op een heel lang verhaal gaat niet meer door de beugel kunnen. Verwachting is dat maar een heel klein deel die verwerking goed gaat vinden. Niet accoord en dus betalen voor gebruik is ook onmogelijk, omdat sommigen die dat hebben, voor betaald gebruik juist geen reclames meer tonen.

Kortom, het hele "verdienmodel" van veel van zulke sites en apps gaat vanaf 25 mei instorten wat Europa betreft (per ongeluk de grootste economie van de wereld). Faceboek weet niet beter dan nog maar veel extra mensen aan te nemen om ng meer te gaan controleren. Waar gaan ze dat nog van kunnen betalen?

Daarnaast zie je al de reacties van veel mensen over het terugbrengen van Hyves. Er zijn nog veel meer Europese initiatieven. Vanaf 25 mei ga je het merken op alle sites en apps. Helder en duidelijk. Niet zoals die vervelende cookie pop-ups.

De bijl gaat in die stasi-verdienmodellen.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

Lees nu de eerste column van onze nieuwe columnist AKO. Klik hier voor zijn (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Suitsupply en de actiegroep 'Gezin in Gevaar' | klik hier

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over het jaarverslag van de Europese Commissie over hoe zij gelijke rechten voor LHBTI's bevordert.

Gay op TV

22:00 | MVS

23:45 | The Graham Norton Show

Recent uit de kast!

| Zander Hodgson (acteur/model)

| Kevin McHale (acteur)

| Abbi Jacobson (actrice)

| Robert Páez (schoonspringer)

| Alyson Stoner (zangeres)

| Cory Michael Smith (acteur)

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles