Zware straffen na antihomogeweld

10-03-2018 | Twee mannen van 28 en 26 jaar oud die op 18 juni 2017 twee homoseksuele mannen op het Damrak in Amsterdam mishandelden, moeten respectievelijk 3 jaar en vier maanden en 2 jaar en vier maanden de cel in. Een 23-jarige man die ook betrokken was bij de mishandeling kreeg vier maanden. Een vierde verdachte is tot nu toe niet gevonden. Volgens de rechtbank is het "duidelijk dat de twee mannen het doelwit waren vanwege hun geaardheid". De rechtbank rekent het homofobe karakter van het geweld daarom zwaar mee. Het gebeurt niet vaak dat een rechter een zaak als 'homofoob' bestempelt, simpelweg omdat er vaak geen bewijs voor expliciet homogerelateerd geweld te vinden is. De aanvallers bleven ontkennen dat van homo-gerelateerd geweld sprake was maar volgens de rechter staat vast dat de slachtoffers doelwit waren vanwege hun geaardheid.

Na een avond stappen in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat komen de twee slachtoffers een man tegen die hen beledigt en bedreigt. Zonder aanleiding riep één van de daders tegen de slachtoffers dat het niet was toegestaan om homoseksueel te zijn en dat hij homo's wilde doodmaken. De slachtoffers horen de man bellen met een ander persoon. Op het Damrak voegen drie personen zich bij de man. Het 37-jarig slachtoffer wordt door de vier mannen geslagen en geschopt. Hij raakt enige tijd buiten bewustzijn en moet meerdere tanden missen. Het slachtoffer van 23 jaar, een man uit Suriname die op vakantie is in Amsterdam, loopt serieuze verwondingen aan zijn gezicht en gebit op. Enkele uren na het incident maken twee van de verdachten een filmpje op een telefoon. Daarin zou een van hen zeggen: "Ik zeg je eerlijk, ik heb die homo kankererg gekrast."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 10-03-2018

Gezien het taalgebruik van die verdachten gaat het hier weer om Friezen!


Jeje | 10-03-2018

De rechter kan ook niet veel meer dan maanden of weken erbij. Of eraf. De boodschap "kap hier eens mee", "het had je zuster kunnen zijn", "praat eens met een macho latino, die zou zoiets nooit doen, want echte machos verliezen hun gezicht met zulke dingen", kan de rechter niet geven. Wat extra weken, of maanden. Voor laf en nog niet een seconde eerlijk te zijn. Dan maar binnen zitten. Als ik een vrouw was, dan zou ik echt geen kinderen willen hebben met zulke, ja, het woord mannen is niet eens meer van toepassing.


Kees | 10-03-2018

Vieze laffe honden zijn het. Nog even snel een paar andere bontkraagjes erbij bellen en dan los gaan.


@Bak | 10-03-2018

Al smeken ze erom. Geen sex. Wie rukker is moet maar rukker blijven.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven