Regenboogzebrapad is onveilig

08-03-2018 | Het regenboogzeebrapad aan de Struikomweg in Vlissingen, dat op 9 september 2017 feestelijk in gebruik werd genomen, zorgt voor verwarring en is onveilig. Dat zegt fractievoorzitter Lilian Janse van de SGP tegen Omroep Zeeland. Volgens de politica zorgt de kleurrijke oversteekplaats voor gevaarlijke verkeerssituaties. Ze heeft daarom onlangs schriftelijke vragen gesteld aan het college van Vlissingen.

"Afgelopen weekend viel het blad van de ANWB bij mij op de mat en daar stelde een juridisch expert dat een zebrapad zwart-wit moet zijn en een gaybrapad dus niet de wettelijke status van een zebrapad heeft," zegt Janse op de site van Omroep Zeeland. "Dit betekent dat auto's officieel niet hoeven te stoppen voor een voetganger die oversteekt op een gaybrapad, terwijl dit bij een zebrapad wel het geval is." Voor en achter het regenboogzeebrapad aan de Struikomweg staat wel een verkeersbord waarop wordt aangegeven dat het gaat om een 'veilige' oversteekplaats. Janse wil nu juridische en verkeerstechnische duidelijkheid omtrent de kleurrijke voetgangersoversteekplek. Zij benadrukt dat haar vragen over het zebrapad van juridische aard zijn en niet vanwege het feit dat het 'gaybrapad' aandacht geeft aan homoseksualiteit. "Het is niet zo dat ik tegen andersgeaarden ben, want die moet je gelijk behandelen. Wel vind ik het selectieve symboliek en daar ben ik op tegen. Er zijn meer groepen die zich gediscrimineerd of achtergesteld voelen en die krijgen geen 'eigen' pad", aldus Janse.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Dr.Oetker | 08-03-2018

Weg met dat oerlelijk en uiterst onveilig ding. Slaat helemaal nergens op. Stel dat ze voor negers donkerbruine paden gaan aanleggen of voor eenhoorns glitterpaden. Heeft ook niemand wat van. En veilig is anders. Kunnen we effe terug naar normaal waar de verkeersveiligheid voorop staat, zeg? Dank u. Over en uit.


J.D. | 08-03-2018

De dame is van de SGP. Die partij doet alles om homo's tegen te werken. Kortom niet op ingaan.


@JD | 08-03-2018

Lossen we op voor de SGP: Krijgen zij toch een dooie Jezus zebra, gemaakt van ouwe spoorbielsen? Is ook niet gemakkelijk oversteken, maar dan voel je ook eens een beetje hoe klote het voor die man was. En word je ondertussen aangereden, pfff, sta je gewoon weer op. Bezinning!


bokkenpoot | 09-03-2018

Het pad van de SGP is véél onveiliger.


PadPad | 09-03-2018

Gewoon n√°√°st dat afgrijselijk nichtenpad lopen ipv erop.


JAN2 | 09-03-2018

@ Dr. Oetker...Heeft u een paar jaar geleden niet mee gekregen dat iemand neger noemen verboden is? Kennelijk niet want u staat ook stil in de tijd zoals de radicale partij SGP.


JAN2 | 09-03-2018

@ anoniem tegen JD...Dat is een goeie, die houden we er in. Zoals de meeste SGP'rs, lekker er in houden en niet terugtrekken.


Baliekluiver | 10-03-2018

Ik ben fel anti-SGP, maar ik geef deze dame wel gelijk: we moeten niet willen dat als offici√ęle verkeersborden, veiligheidsmiddelen, etc. gaan worden gebruikt om aandacht te vragen voor homo-, vrouwen-, neger- en weet ik welke ongelijkheidsproblematiek nog meer. Als er straks iemand wordt doodgereden omdat een automobilist een pimpelpaars zebrapad of een roze stoplicht niet (h)erkend, is het land te klein.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven