Regenboog stembusakkoord voor Amsterdam

10-03-2018 | Vertegenwoordigers van acht Amsterdamse politieke partijen hebben op initiatief van COC Amsterdam en omstreken een regenboog stembusakkoord getekend. D66, PvdA, VVD, SP, Groenlinks, CDA, de Piratenpartij en Amsterdam BIJ1 committeren zich hiermee aan een inhoudelijk en concreet pakket aan maatregelen voor de gemeenteraadsperiode 2018-2022. Het regenboog stembusakkoord omvat beleidsvoornemens op de thema's 'veilig zijn, veilig voelen', 'goede geestelijke, lichamelijke en seksuele gezondheid', 'Amsterdam van en voor iedereen', 'verbonden, zelfbewuste en weerbare LHBTIQ+'s' en 'de zichtbare LHBTIQ+ gemeenschap'. Ondertekenaars van het akkoord wijzen tevens elke vorm van discriminatie of uitsluiting van de hand en zetten zich actief in voor gelijkwaardigheid van alle inwoners van Amsterdam. 

Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam en omstreken, zegt: "Dit akkoord laat zien dat er brede politieke steun is om aan de slag te gaan voor en met de superdiverse LHBTIQ+ gemeenschap. Naast het bevorderen van de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit zet dit akkoord in op verbondenheid, gezondheid en weerbaarheid van LHBTIQ+ personen. Met dit regenboog akkoord in de hand nodigt COC Amsterdam en omstreken ook andere politieke partijen in Amsterdam van harte uit tot mede-ondertekening." foto: Susan van Hoorn

Klik hier voor het regenboog stembusakkoord voor Amsterdam.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pfff | 10-03-2018

Vrouwen nafluiten, homo's slaan. Welke aanstaande moeder ziet je dan nog als geschikte vader? Of sluit je in haar armen, kom maar ventje, doe je dingetje maar?


Zum Kotzen | 10-03-2018

Bij1 is toch een antisemitische partij?
Bij1 wil alle joden uit Amsterdam wegjagen. Zeker weten. !!!!


Homo's en Joden zijn al jaren slachtoffer, en de verkiezingen komen er aan en eerst de VVD nu de P vd A , en groen links gaat ook al over onze ruggen proberen stemmen te winnen.
Daarna mogen deze twee groepen weer dagelijks uit hun huizen geziekt worden.


Pride | 11-03-2018

Verwar je Bij1 niet met Denk of Groenlinks? Die flyeren tegen producten uit Isra√ęl. Bepaalde sinaasappelen ofzo, een handeltje waar ook vooral veel Israelische Palestijnen hin brood aan verdienen. Beetje raar, en ruikt naar antisemitisme. Blanke hollandse mannen en vrouwen die demonstreren tegen Isra√ęl, dat is pas verkapt antisemitisme.


@Pride | 11-03-2018

Tegen antisemitisme zijn is best een thema. Maar tegen antihominisme ligt me toch nog wat naderder aan het hart. Mogen wij ook een eigen woord? Of krijg je dat pas toegewezen als het nòg erger wordt...


LeuksteWinnaar | 23-03-2018

De leukste winnaar is voor mij Bij1. Die hebben een zetel in Amsterdam.
Ze doelen op artikel 1 van de grondwet. Tegen voor antiodiscriminatie en voor tegen wie dan wel. En uitbreiden.
In tegenstelling tot Amerika, kun je in Nederland, als burger, geen beroep doen op de grondwet. In Amerika wel. Daar staat het recht op wapens in artikel 2, dus als je met bommen, granaten en nog enger spul wilt rondlopen, dan kun je een rechtstreeks beroep op dat artikel doen. In Nederland niet. Bij ons is de grondwet een soort opzetje waar verdere wetten aan moeten voldoen. Waar je je als burger wel op kunt beroepen. Toetsen van die wetten aan de grondwet, doet enkel de Eerste kamer of de Hoge Raad. De burger niet.
Maar wel leuk dat Bij1 een zetel heeft. Ietsjes dichter bij wat te zeggen te hebben over dat artikel 1 van de grondwet. En juist over artikel 1! Daar wordt al zoveel in benoemd, terwijl benoemen van groepen al discrimineren is. En de bedoeling van artikel 1 juist is dat de mens als mens wordt behandeld door de wet, en niet beoordeeld voor de groep waarin "hij of zij hoort". Dat artikel is al veel te groot dus.

Om maar een voorbeeld te noemen, de wet mag niet discrimineren op sexuele voorkeur. Maar als je nou geen sexuele voorkeur hebt? Wat dan? Mag je dan wel gediscrimineerd omdat je eerst maar een sexuele voorkeur moet kiezen?

Bij1. Leukste zetel. Es kijken wat ze er van gaan bakken.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven