Recordaantal partijen op Rainbowvote

14-03-2018 | Een recordaantal van 322 politieke partijen presenteert zich voor de gemeenteraadsverkiezingen op Rainbowvote.nu. Rainbowvote is de LHBT-kieswijzer voor de gemeentraadsverkiezingen op woensdag 21 maart.

Volgens de site spelen voor ongeveer tweederde van de LHBTI's 'roze-kwesties' een rol bij het bepalen van hun keuze in het stemhokje. De stem van de LHBTI-gemeenschap is dus een factor van betekenis bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het aantal van 322 politieke partijen dat zich op Rainbowvote.nu presenteert, ligt bijna veertig procent hoger dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014 (231 partijen). De deelnemende partijen zijn verkiesbaar in 126 gemeenten; in 2014 waren dat er 91.

Op Rainbowvote.nu presenteren partijen hun 'regenboogkandidaten' en standpunten over LHBTI-emancipatie. Ze beschrijven wat ze de afgelopen periode in de gemeente voor LHBTI's hebben bereikt en wat ze de komende periode van plan zijn. Ook geven ze hun standpunten over zaken als veiligheid op straat en acceptatie op school. Van politie-inzet tot mannenontmoetingsplaats, van voorlichting op school tot asielzoekers en van regenboogzebrapad tot genderinclusieve toiletten: op Rainbowvote.nu lees je hoe partijen er over denken.

Rainbowvote.nu kwam tot stand door samenwerking tussen COC-lidverenigingen, COC Nederland en kenniscentrum Movisie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Wow | 15-03-2018

Nou lees ik dus net dat dit jaar de Keukenhof in het teken van de romantiek staat. Op het AD. (Alweer) Foto erbij van zoenende Delftsblauwe figuurtjes. Maar, ook twee meisjes samen. En twee jongentjes. De Keukenhof doet meer dan al die RegenboogAccoordPartijen samen! Ok. Goed. In de Keukenhof komen enkel toeristen. Uit vrijere landen. Zoals HPdeTijd al meldde, op het Roze Filmfestival, niks uit Nederland, maar heel veel veelbelovends uit andere landen. Zelfs uit China wat in de maak. Nederland sloopt liever bushokjes. Dus je kan RegenboogAccoorden wat je wilt. Maar je moet het toch van dat straatje volksverraaiers hebben om gekozen te worden. Zal dus wel niks van komen.

Tegen mijn buitenlandse vrienden kan ik evenwel zeggen, vergeet Amsterdam, Rotterdam al helemaal, vergeet de schijn Pride. Of koop en stevige helm, koop zo een ding voor in je mond dat boksers ook gebruiken om hun tanden te beschermen, zo een plastic beschermer voor je kloten, wat football players dragen ook geen slecht idee, en voor de zekerheid ook maar een kogelvrij vest als je zonodig toch wilt kijken.

Maar de Keukenhof is wel leuk. Alle kleuren van de regenboog! Past heel goed naast je KLM-huisjes.


Kuthola | 15-03-2018

Minister Hologram wil geen extra verkiezingen op zaterdag. Want dat "is een rustdag voor de Joden". Nou ja, ik vind echt niet dat Joden 7 dagen in de week moeten werken. Maar wat voor debiel argument. En dat is dan minister. Loopt allemaal hand in hand te regenboogaccoorden. Maar meent er echt niks van.

Wat de tulpen op de Keukenhof betreft, er is ook een veldje voor Wereld Polio Dag geplant. Moest ik toch weer even denken aan de bible belt en vaccinaties weigeren. Maar toch, als je met die hoek afspraken maakt, dan houden ze zich er ook aan. Al zijn ze er nòg zo tegen, thuis. Maar afspraak is afspraak. Misschien gewoon Christen Unie stemmen. Dat zijn de enige oprechten in die hele arena, lijkt het wel. Hoe een bloedhekel ik ook heb aan weigerambtenaren.

Minister Zuurpruim houdt vooralsnog geen enkele rekening met rustdagen van de Eskimo's. Dus heeft ook niks met rustig over straat lopen dagen voor ons. Ze is het toonbeeld van discriminatie met smijchelen. En bevestigt dat religie hoger staat dan de vrije burger. Voor de staat. En ze is wel minister. Een kuthola minister. Ga lekker beffen in een nonnenklooster of zo.


Pim | 16-03-2018

Het stemmen op de ChristenUnie is dom: zij zijn zeer ernstig in het intimideren van jonge homo's. Ze vertellen dat die eeuwig zullen branden in de hel, als ze hun gruwelijke gevoelens niet wegdrukken.

BREAKING NEWS:

Gert-Jan Verboom is adviseur homo-emancipatie bij de gemeente Rotterdam.
Hij schaart zich achter de politieke islam van NIDA.
Hij ondersteunt hun campagne in Rotterdam.

Gert-Jan Verboom levert de adreslijsten van homo's straks aan, wanneer het eerste islamitisch college aan de Coolsingel wordt be√ędigd.


@Pim | 16-03-2018

Als de Christen Unie het er bij houdt dat zij ervan overtuigd zijn dat we later branden in de hel, maar we voor het aardse leven het er over eens zijn dat we mekaar niet gaan zieken, dan denk ik dat dat een betrouwbaarder basis is dan alle andere politieke zweefteven. Als uit die hoek een woord wordt gegeven, dan houdt men zich daar ook aan. Heel ander materiaal dan populisten of slijmjurken. Wat mij betreft de meest betrouwbaren op dit moment.


@christenunie | 16-03-2018

Ik ken persoonlijk de verhalen van jongeren die opgroeien in het ChristenUnie milieu.
Zij worden tot zelfmoord gedreven door de manier waarop homoseksualiteit wordt voorgesteld in het ChristenUnie milieu.


Arie aanusaaier | 17-03-2018

@ Cristenunie
Je weet toch ook wel dat bij de zwarte kousen na elf uur de gordijntjes toe gaan en de kinderen uit bed gehaald worden voor de meest ransige dingen het is algemeen bekend dat ze in Staphorst bsn kinder billetjes houden ?

Wat dat betreft zijn zwarte kousen net moslims
De enige reden fat moslims geen varkensvlees eten is dat profeet Mohamed op de Berg seksueel gefrustreerd was , en toen zich vergrepen heb aan een varken en het dier seksueel gemolesteerd heeft en sindsdien varkens onrein zijn voor moslims omdat daar het zaad van hun pedofiele profeet Mohamed in huist! Een goede moslim geeft der kinderen ook seksuele voorlichting met geiten !!

Ik kies toch liever voor seksuele vrijheid als het geloof alle uithoeken van et geloo zijn in basis hetzelfde met net zoveel vuiligheid


NederlandPasOp! | 17-03-2018

Wilders heeft uitgehaald. Moslims afgezeken (wat iets anders is dan kritiek op hebben), maar haalt ook geweld tegen homosexuelen erbij. Waarom hij niet homofielen zegt is me een raadsel, trouwens. Wilders haalt "ons" erbij, terwijl hij geen flikker voor "ons" doet. Hij doet wel net of hij voor "ons" opkomt. Alsof "wij" bij "hem" horen. Daarmee zet hij juist aan tot nog meer homogeweld. Een beetje de Poetin methode. Misschien daarmee die dienstreis van hem naar Rusland, pasgeleden.

Wilders heeft NOG NOOIT wat voor homo's gedaan. Wat gebraak in een vlaai, meer niet. Hij daagt wel uit tot meer geweld. Terwijl hij zelf al bukt giert en rondom geschermd wordt als er een eitje uit de lucht valt. Heb jij dat ook, als je door de Reguliers loopt, of op de Nieuwe Meer?

Ik vind het gelul (mijn mening), maar hij roept in feite ook op tot meer geweld (mijn zorg). Om daarna zijn gelijk te halen in de pers. Linke loetje. Net Poetin.


StopVerkiezingen | 17-03-2018

Via grote truuks zijn via Facebook 50 miljoen amerikanen gericht gemanipuleerd. En het vermoeden bestaat dat het zelfde met de brexit is gebeurd. De twijfelaars actief masseren. Met een Facebook die met hun "login met facebook" gewoon kwak allemaal dingen doorgeeft. En apps op telefoons, die (je klikt toch blind accoord) al je contacten ook nog doorgeven. Waarop jij en al je vrienden, die nog twijfelen, betsookt worden met informatie om je h√Ļn kant op te laten twijfelen. Nee, niet met spam email. Maar gewoon in wat je krijgt te zien als je op internet gaat. Het is vrij gemakkelijk om de ene surfer andere informatie te tonen dan de andere. En dus de hele boel te manipuleren. Opstoken bij hen die wat twijfels hadden, en afkoelen aan de andere kant. Individueel. En al je contacten erin betrekken ook.

Je hoeft bijna niet meer te gaan stemmen, je kunt Facebook beter voor je laten stemmen. Want die weten al wat je gaat kiezen. En als je nog twijfelt dan faciliteren ze de hoogste bieder. Die dan vrolijk met gerichte campagnes op je los kan gaan.

Met de gemeenteraads verkiezingen zal het niet anders gaan. Of met het sleepnet referendum. De verkiezingsuitslag heeft daarmee bedenkelijke waarde. Want de gemeenteraad kies jij niet meer. Dat bepaalt Facebook. Of wie het meeste betaalt aan Facebook.

Dat hele zo lek als een mandje systeem maakt elke verkiezingsuitslag niet representatief. En elke bestuurder die daaruit voortkomt dus ook. En dus hoef je het openbaar bestuur vanaf nu niet meer serieus te nemen. Heb jij niks meer over te zeggen. Je denkt van wel, maar dass war einmal. Via facebooks, apps en gerichte reclame wordt alles naar de hand gezet.


Voorbeeld | 17-03-2018

Ik wil Wilders aan de macht. Ik begin een website. En ik krijg een grote database met voorkeuren van gebruikers, Koekies. IP adressen. En ik ga informatie geven. Maar aan iedere gebruiker anders. Dus ben je pro-Wilders, dan zie je geen negatieve dingen. Niet dat filmpje met bukken voor een ei. Maar helden verhalen. En al je vrienden (hup, al je contacten uit je telefoon) ook. Ben je tegen of je twijfelt, vooral veel schandalen van anderen. Alexander Penthousen en zo. En af en toe iets er tussen om naar de andere kant te swingen.

Met TV kan dat (nog) niet. Dat is gewoon één uitzending. Die iedereen kan zien, allemaal gelijke inhoud. Maar met internet sites, kinderspel. Is echt heel simpel.

Zo kan je een heel land naar je hand zetten. En de macht bepalen. In goeie democratische landen eindigt het meestal zo net meer of minder dan 50%. Met twijfelaars in het midden. Vaak scheelt het niet veel. Met Facebook en telefoon apps en een paar kinderkunstjes voor een website programmeur, bepaal je gewoon wie gaat winnen. Die geef je net allemaal een duwtje jouw kant op.

"Om je reclamebeleving te verbeteren" zeggen de Apples, Googles, Facebooks en de rest dan. Maar ze bepalen wel wie het wordt. Nu ze eindelijk gewoon net als de rest in Europa gewoon belasting moeten gaan betalen, waarschijnlijk nog sneller.

Dus wat mij, persoonlijk, betreft, zijn alle verkiezingsuitslagen vanaf nu ongeldig. Zegt niks. Allemaal marketing van grote bedrijven. Slim bedacht. Dat wel. Maar een brief van minster Kuttemelullogren is vanaf nu van nul en generlei waarde. Want feitelijk niet meer democratisch en onafhankelijk gekozen en op die plek gekomen. Dus wat mij betreft geen gezag meer.


Uitleg. | 17-03-2018

Oude truuk om rijk te worden.

- Je hebt een flink bestand met email adressen. Je deelt die in twee. De ene groep schijf je dat je goeroe bent en dat je een gratis tip geeft. De beurs gaat omhoog. De andere helft schijf je ook. Je bent goeroe en de beurs gaat omlaag.

Dan kijk je wat de beurs doet. De helft die je goed voorspeld hebt, die splits je in twee. En je doet hetzelfde. De ene helf, hij gaat omhoog. De andere, hij gaat omlaag.

Na de derde keer stuur je de kleinere groep, die je al drie keer, hoe is het mogelijk, de goeie voorspelling hebt gegeven, een mail dat ze voor verdere mails een abonnement kunnen afsluiten. Voor 1000 euro per jaar of zo. Peanuts, want die hebben al zitten rekenen wat ze hadden kunnen verdienen als ze je gelijk geloofd hadden. Afronding op hun gemiste winst!

Nah, stel er worden er 1000 lid, of 2000. En je gaat gewoon door met dezelfde truuk. (Een goeroe kan er tenslotte ook wel eens naast zitten). Ondertussen betaal je cash je hypotheek af. Lachend. En je hebt feitelijk nog niks belazerd want goeroes kunnen ook wel eens een slechte dag hebben.

Ik wil niemand op idee√ęn brengen hoor. Het zijn klotestreken. Maar ze werken wel, en strafbaar, moeilijk moeilijk.

Een krant of boek wordt gedrukt. Elk exemplaar het zelfde. Een TV uitzending is ook voor iedereen het zelfde. Internet niet. Het is dynamisch. Je kunt iedereen een andere illusie meegeven. Het is ook niet de fout van internet. Het kunstje wat ik beschijf kun je ook gewoon ouderwets via de post doen.

Maar het manipuleren van inhoud van pagina's op internet, bedebk goed dat wat je te zien krijgt iets anders kan zijn dan je buurman. Om je een bungalowtent mee te verkopen of een nieuwe keuken (en ja, die firma weet al dat je buurman een mooiere keuken keuken heeft, of geen geld voor een nieuwe!). Maar ook om toch maar te besluiten om op een andere partij te gaan stemmen. En dat gebeurt. Is griezeliger, eigenlijk dan ja of nee voor die sleepwet.


OverDeSleepwet | 17-03-2018

Die wet kun je voor zijn als je denkt dat je kunt vertrouwen op het bestuur, de ernst en de eerlijkheid. Als je al niet eens meer kunt vertrouwen of die mensen wel eerlijk op die plek gekomen zijn, wie kun je dan nog vertrouwen. Geen stem advies. Maar wel een goeie vraag. Denk ik zo.


Quote! | 17-03-2018

Van Den Uyl. Die zei ooit dat er een einde was, voor de politiek, aan de "maakbaarheid". In die tijd begrijpelijk. Maar met alle Facebooks en apps en "koopbaarheid" van prive gegevens is de echte maakbaarheid nog maar net een paar jaar begonnen! E-democracy is here. Het bereikt zelfs de kinderen van Alexander. En de rest van het land. Targeted advertising heet dat. Maar niemand hoeft uit te leggen hoe je dan ge-target bent. Kan zijn door een whatsappje dat je 5 jaar geleden aan je moeder of je zus gestuurd hebt. Wat je zelf niet eens meer weet.

Had Joop nog maar geleefd. Had ie kunnen zien hoe "maakbaar" alles tegenwoordig geworden is. (Ik vraag me stilletjes af of hij dat dan ook, net als de rest, misbruikt had. Maar ja, dat had dan alleen Facebook geweten, die dan had gezegd, ja, nou is het ineens wèl privacy! Kunnen we niet geven.)


Nou | 20-03-2018

Zit net effe AD te lezen. Die Engelse firma, met die mooie database, schijnt in 200 landen hebben "geholpen". Met gerichte reclame. Waaronder ook in Nederland (Alhoewel Thierry E-democracy en die firma voorlopig hard ontkennen). Het is nog maar de vraag, of de waarheid nog steeds de snelle leugen achterhalen kan. Het lijkt er toch sterk op dat je zetels tegenwoordig gewoon kunt kopen. Bij match fixers. Het maakt de uitslag van de verkiezingen van woensdag hoogst bedenkelijk.

En de bestuurders ook. Wel referendummen over de sleepwet. Maar niet weten dat dit soort dingen ook gebeuren? De macht valt meestal net naar die paar procentjes meer of minder. Je hoeft dus niet iedereen gek te maken met gerichte spotjes. Die paar procent die erin trapt geeft de doorslag. En het vervelende met oplichten? Mensen die erin getrapt zijn, zijn de laatsten die dat willen zien. Die trappen liever nog harder door, dan in te zien dat ze besodemieterd zijn geweest. Wat dan was je dom, en dat zeggen we niet graag over onszelf. Dat vindt niemand leuk. Dan wordt je eerder nog hardnekkiger en feller in je standpunt. Terwijl je standpunt gewoon listig is bijgekleurd.

Gelukkig gaat het nu enkel nog om gemeenteraden. Dat is toch wel of niet een fietstunnel, hoe laat mag de vuilnisbak buiten en hoe vaak moeten de perkjes gesnoeid. Of waar je grof vuil voor moet bellen.

Ik ben wel benieuwd hoe Maurice de Hond, de nieuwe, maar minstens zo bejaarde, Chriet Titulaer van het internet, deze invloed in de landelijke peiling gaat verwerken. Want zetels zijn blijkbaar gewoon te koop. Kwestie van de juiste mensen kennen. Gewoon een banner op je scherm, gratis porno voor racisten. Maar dan slimmer geformuleerd. En bij de buren weer wat anders. En die daarnaast, weer wat anders.

"Voor de betere reclame ervaring". Jaja. Jij denkt al lang, van mij mogen ze alles weten. Ik ben geen terrorist of zo. Maakt mij niet uit. Er zit al jaren een muizenbekkie in Londen met een bedrijf daar grof geld aan te verdienen. Aan mensen met blind vertrouwen. 50 miljoen mensen of zo. Het zou me niks verbazen als het er nog veel meer zijn.

Uitslag woensdag? Trek eens aan mijn vinger?


Ah ja! | 20-03-2018

Het gaat nu over die firma in Engeland. Maar de mogelijkheden die zij gebruikt hebben, gaf facebook aan elke app maker. Het kan zijn dat je gewoon zo een leuk ding voor het weerbericht geinstalleerd hebt, of een spelletje. En dat er dus nog veel meer bedrijven zijn die over databases beschikken. Waarin precies staat waar jij bang voor bent. En al je vrienden. Het heet een API. Ik heb daar wel eens naar gekeken en me verbaasd wat je, als je een app of site hebt, allemaal terugkrijgt aan informatie. Waar de mensen niks van weten. Die hebben ooit eens ergens OK geklikt.

Paranoia? Ik had eens een weerbericht app. Weather Pro. Gaf, voor een paar euro per jaar, betere weersvoorspellingen. Op een dag loop ik eens door mijn instellingen, blijkt die app al mijn contacten uit te lezen. Raar. Om het weer te zien. Dus ik zet dat uit. Gelijk mijn Pro extra functies uitgeschakeld. En ook geen geld terug. Die paar euro was blijkbaar niet genoeg voor ze. En nu? Ik koop wat met mijn desktop computer. Even later, van huis weg, browse ik wat op mijn telefoon. Ander IP, via GSM. Maar ik krijg wèl reclame voor "vergelijkbare producten". Het gaat in dit geval overigens over niks bijzonders. Maar als dat ook al met verkiezingen wordt gebruikt......??????

Straks is mijn mening ook nog gekleurd door privacy groepen die toevallig genoeg geld hebben. Dat ik er dan over ga posten op internet!


Jongens&Meisjes | 20-03-2018

Internet is geen krant of boek. Of TV. Geef me een half uurtje en elke mooie nieuws site geeft aan elke kijker of lezer een ander bericht. Als je weet hoe, kinderspel. Het is niet eens slim, zo eenvoudig. Prak er een lijstje naast met dingen die jij al lang vergeten bent, en je staat morgen met zijn allen de Bastille te bestormen. Een kind kan de was doen want daar heb je echt geen supercomputers of kunstmatige intelligenties bij nodig. Ook om in 200 landen verkiezingen naar je hand te zetten. Leuk geld verdienen. Maar zelfs de stomste programmeur kan het.

Je kan er niks tegen doen. Maar wel handig dat je weet dat het kan.


@Puistenkop | 21-03-2018

De grote baas van Facebook heeft vandaag gesproken. Dat wat gebeurd is geen twee keer gaat gebeuren. Dom. Dommer. Dommest.
Er bestaat geen baas van internet. Ook Mark Puistenkop niet. Pretenderen dat je dat wel bent is het sprookje van de mooie kleren van de keizer. Het is Nina Brink 2. Want drie maanden geleden heeft diezelfde Mark al vet gecasht op zijn aandelen. Net als Nina Brink! Zelfde verhaal.


@Baudet | 21-03-2018

2 zetels in Amsterdam. En veel beloftes van Annabel, heel veel. We gaan met belangstelling volgen hoe die twee volksvertegenwoordigers het volk gaan vertegenwoordigen. Je mag het nu gaan doen. Of er wat mee gewonnen is gaan we over 4 jaar zien. Zegt mijn IQ.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven