Ophef over tegenactie zoenposters

28-03-2018 | Er is veel ophef ontstaan over een flyer die de abonnees van het Reformatorisch Dagblad maandagavond in de bus kregen. De krant laat weten dat de flyer een commerciële advertentiebijlage was van de actiegroepering Gezin in Gevaar. Op de flyer is de poster van zoenende mannen van modeketen Suitsupply te zien, vergezeld van de tekst: 'Suitsupply, stop met onsmakelijke reclames!' (foto). De ruim 40.000 abonnees van de christelijke krant wordt tevens opgeroepen een petitie te ondertekenen. "We willen dat dit soort reclames stopt. De posters zijn aanstootgevend en horen absoluut niet thuis in het publieke domein. Ze zijn vooral gevaarlijk voor kinderen, die op straat in aanraking komen met zulk pornografisch materiaal," aldus Hugo Bos van stichting Civitas Christiana, de initiatiefnemer van de actie. De rooms-katholieke beweging kwam eerder in het nieuws toen ze begin deze maand tegen dezelfde campagne van Suitsupply protesteerde bij station Nijmegen. De actie is een reactie op de postercampagne van Suitsupply van een maand geleden. Op enkele posters waren zoenende mannen te zien wat veel felle reacties uitlokte.

Het Reformatorisch Dagblad is geschrokken van de felle reactie op internet maar laat weten dat de flyer alle toetsingen bij de krant heeft doorstaan. "Als we een flyer bij de krant voegen met reclame voor bijvoorbeeld meubels dan zijn wij ook niet verantwoordelijk voor die producten. Ook moet men dan niet bij ons zijn om verdere informatie over die producten te krijgen," aldus de krant in een reactie.

Inmiddels is een crowdfundactie gestart om advertentieruimte in het Reformatorisch Dagblad te kunnen kopen. Jasper Klapwijk van de 'Celebrate Love'-campagne startte de actie en wil een pagina grote advertentie van zoenende mannen in de krant laten plaatsen. Deze campagne van Femmes 4 Freedom was eerder te zien onder meer in Amsterdam. Bij het plaatsen van dit artikel was de benodigde 5000 euro bijna behaald.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tjah | 28-03-2018

Je hebt nogal wat in de wereld. Oorlogen. Ziektes. Honger. Ongelijkheid. Natuurrampen. Mooi nadenk moment voor de refo's waarom ze dan juist zo uitdrukkelijk het bushokjes thema zo groots aanpakken. Wat over liefde gaat, nota bene. Toch iets voor ze om zich af te vragen waarom ze juist op dit punt helemaal spastisch worden. Daar moet van binnen dan toch iets ernstig niet lekker zitten. Houden jullie wel écht van Jezus? Mooie paasgedachte ook. Toen riep ook de hele straat, maak die maar kapot. Zijn jullie dan dezelfde hooligans als toen?


Nico | 28-03-2018

G E L O O F = H A A T ( Z A A I E N )


Pim | 28-03-2018

De katholieke kerk is een criminele organisatie die eeuwenlang jonge kinderen heeft misbruikt. Dat soort mensen zijn het , die protesteren tegen de Suit Supplementen posters: sex offenders


@Nico en @Pim | 28-03-2018

Echt waar: iedere gelovige is een individu met een zeer persoonlijk geloof. Pas op om iedere gelovige op één hoop te gooien... Vele LHBTI+ hebben een geloof!
Correct is dat een AANTAL mensen uit de katholieke kerk heeft misbruikt, de overgrote meerderheid niet.....(Lid ben ik van geen enkele kerk!)


@&@ | 28-03-2018

Waarom laten al die priesters en zo zich dan niet castreren als ze er toch niks mee doen? Testosteron maakt agressiever ook.


Gelul | 28-03-2018

Dat er maar een AANTAL. Op zijn minst weten ze ALLEMAAL niet alleen wat het is maar doen ze het ook. Rukken, pijpen, neuken, beffen. Maar met zo een dubbele moraal dat EEN FORS DEEL doorslaat naar misbruik ook.

Daarnaast ik geloof of overtuiging van jezelf. Je wordt er echt geen eigendom van een kerk of zo van. Degenen die juist dàt ook nog klakkeloos geloven, ja die worden natuurlijk helemaal gemakkelijk gepakt door de "broeders en zusters der liefde". In alle gaten. Leeftijd speelt dan soms ook geen rol. Kom je hostie maar ontvangen. Wacht, ik heb ook vloeibare hostie. Mondje open en daar komt ie.


Hendrik Boogers | 29-03-2018

Ik ben zelf homo en gereformeerd. Homoseksualiteit wordt in onze cultuur vaak niet geaccepteerd. Provocerend gedrag (wat een advertentie in het rd van zoenende mannen is! Denk aan doelgroep) brengt alleen maar het tegenovergestelde effect. Reformatorische homoseksuelen zouden er baat bij hebben als activisten e.d. niet zo overdreven en haatdragend doen tegen christenen. Hierdoor ontstaat een soort tweestrijd waar ik en vele andere homoseksuele christenen de dupe van zijn.

Dus als mensen zeggen op te komen voor de jonge christelijke homo’s: ga dan niet de christelijke cultuur aanvallen want dit is voor die christelijke homo's juist vreselijk ongemakkelijk!!!!!! Graag respect en zoenende mannen in het rd is wat mij betreft een slecht idee!!!!


LieveHendrik | 29-03-2018

Je geloof kun je vieren in je eigen huis. De openbare ruimte is voor iedereen.

Als jouw geloof een zoen als een aanval ziet, moet je lekker binnen blijven. Homo of hetero. Dan moet je ook niet lullen over dat jij hier niet mee geholpen bent. Want dat interesseert me dan echt letterlijk geen flikker.


harrie | 29-03-2018

Hendrik ,provocerend gedrag en uitspraken komen toch echt uit de richting van de religie ,door hun boeken en uitspraken en ook vaak door hun gedrag tegenover mensen die niet zo geloven of zijn zoals hun regie het voorschrijft.


Afschaffen | 29-03-2018

Als die zo mooi geformuleerde "scholen gebaseerd op levensovertuiging" moeten ze eens afschaffen. Daar wordt het al met de paplepel ingegeven. Ook Hendrik heeft het over "onze cultuur". Want die is ermee opgegroeid. De wereld is groter dan Staphorst. Als er nou één taak is voor het onderwijs dan is om in elk geval dat duidelijk te maken. Kiezen voor een geloof zou je pas op je 18e mogen doen.

De straat is van iedereen. Dus het is ook aan iedereen om te bepalen wat fatsoen is, in het openbaar. Het is juist die reli-actie die ik tamelijk vindt wringen met het openbaar fatsoen. Vooral als notabene homo's uit die huizen om meer respect vragen. Ben je gek geworden of zo? Om een zoen!

Scholen op "levensovertuiging" afschaffen. En veel glitterpoeier gooien. Als er iemand een paar confetti kannonen wil crowdfunden om echt uit te pakken tegen zulke stromingen, post het gironummer even! Gaat niks kapot van en het effect is onvergetelijk. De Heilige Geest zou in zijn broek pissen van het lachen. Bij het idee alleen al. Oorlog! In de pers van Rome, of in alle kranten van Iran en Turkije: Geloofshuis beschoten met confetti kanon! Schande!


Cees | 29-03-2018

Zo kennen we onze Christenbroeders weer. Wel een beetje apart dat ze niet eerder hebben gereageerd op campagnes van Suit Supply. Deze was echt super braaf vergeleken bij campagnes in voorgaande jaren. maar ja, die gingen dan ook niet over homo's. Waar blijft trouwens de reactie van de PVV? Altijd vooraan als iets dergelijks wordt geroepen door moslims, maar nu hoor je ze niet. Ook wel opvallend hoor!


Uhm | 29-03-2018

Er zijn er genoeg met een lullige taakstraf om al die kloteconfetti weer op te vegen. Geen vreedzamer protest denkbaar, en genoeg vegers.
Confetti-kanonnen. Boem! Allah is groter dan je denkt.


jelte | 29-03-2018

liever zoenende mensen dan schietende met geweren.


qw | 29-03-2018

Kinderen afbeeldingen van kussende mannen ontzeggen is regelrecht kindermisbruik en een garantie op ernstige misvorming.


@Cees | 29-03-2018

Van PVV ga je niks horen. En van Thierry de Slingeraar ook niet. Alles wat afwijkt van de arische norm is enkel om te paaien bij verkiezingen. En die zijn net geweest. Verder kopen ze niet aan de deur, en het Rode Kruis hebben ze al overgemaakt. Welterusten. (Van Annabel kan je ook doodvallen, want ze heeft maar twee zetels. Met zo een kont.)


Hendrik Boogers | 30-03-2018

Mijn reactie valt niet in goede aarde blijkbaar. Als je geen respect kan opbrengen voor gelovigen dan verdien je zelf ook geen respect. En met provocerend / opdringerig gedrag zijn er alleen maar verliezers! Tenzij je daar natuurlijk zelf enorm op geilt.

Btw: ik vind posters van zoenende mannen een goed idee voor de openbare ruimte. Zoenende mannen in het rd wordt negatief opgevat (hoe jammer ik dat ook vind) en helaas zal die actie alleen verliezers brengen. Maar dat wordt niet echt begrepen in de bovenstaande reacties.

En de tegenreactie over “onze cultuur”. De wereld is groter dan Staphorst ja, maar ik zou je adviseren om de wereld maar eens rond te gaan reizen; dan kom je erachter dat er allemaal verschillende culturen zijn op allerlei verschillende plaatsen! Soms qua omvang kleiner dan Staphorst.


Willem@Hendrik B | 30-03-2018

Mooie, respectvolle reacties!!


Wereld@Hendrik | 30-03-2018

Ik ben de wereld over geweest maar ben ook in Staphorst geweest. Geen spijkerbroeken aan op zondag en ook de was niet buiten hangen. Het zwarte geloof ken ik ook. Mijn vader kwam uit die kringen. De beschrijving van het verdriet uit die kringen zal ik je besparen, net als het verdriet dat ik in de wereld heb gezien.

Zij die kwaad zien in een uiting van liefde in het openbaar verdienen hooguit respect in hun prive. In hun overtuigingen. Het zij zo. Maar als zulk kwaad de regels wenst te stellen aan het openbare, zèlf met valse voorwendsels als respect, of kwalificaties als "smakeloos", dan maken die groepen het mij zeer moeilijk om niet het kwaad af te roepen over hen die het willen uitventen. Dat doe ik liever niet en wil daar ook liever niet toe uitgedaagd worden.

Mijn oma moest maar blij zijn met haar jong overleden kinderen, omdat je enkel door te lijden het koningkrijk der hemelen kon bereiken. Dus daag me niet uit om je terug te haten, hoe homo je ook bent binnen je kerk of je dorp. Je zou je diep moeten schamen. Hou je hel lekker bij je. Je mag blij zijn dat je dat thuis kunt doen. Vrijheid van godsdienst. Bushokjes gebruikt iedereen. Dan ga je maar lopen, als je er niet tegen kan wat je ziet. Want enkel met te lijden kun je het koningkrijk der hemelen bereiken. Je zou er wel eens dankbaar voor kunnen zijn, die posters. Dus.


Wereld@Hendrik | 30-03-2018

Als je jezelf wenst te koesteren in het zwart, hoe durf je dan respect te vragen in het openbaar? Met welk recht vraag je dat?


Nico@Hendrik | 31-03-2018

Vind je het heel erg als ik volwassen mensen die nog in kwaadaardige sprookjes geloven niet serieus neem?


Henrik Boogers | 31-03-2018

Ik kan mij moeilijk gaan schamen over de dingen die u vroeger ervaren heeft. De tragische religie die u beschrijft herken ik gelukkig niet. Ik kan uw verzet daartegen goed begrijpen.

De vrijheid van religie en meningsuiting is een groot goed, totdat je de vrijheid van anderen beperkt.

Volgens mij zijn we het wel met elkaar eens: homoseksualiteit zou beter geaccepteerd moeten worden. Het enige statement dat ik wilde maken is het volgende: de acceptatie komt er niet door uitingen die als provocerend gezien worden. Een poster van twee zoenende mannen in een moskee zal ook weinig positief effect opleveren.

Volgens mij heeft u door uw verleden gewoon een hekel aan gelovigen. Niet de mensen maar het gedrag. Ik kan mij dat goed voorstellen als ik de verhalen zo lees. Als ik u overigens kwets met mijn berichten, en die indruk krijg ik, mijn excuses daarvoor. Ik probeer mijn berichten zo goed mogelijk te formuleren, zonder daarbij te kwetsen of u het gevoel te geven dat ik iets tegen u heb.


Hendrik Boogers | 31-03-2018

De reactie over sprookjes: het staat eigenlijk buiten deze discussie. Je kunt het niet serieus nemen maar als atheïst ben je op het wereldoppervlak een minderheid van beneden de 10%. Religie heeft gewoon een ongelooflijke impect op ons bestaan en daar horen spanningsvelden bij.


@Hendrik | 01-04-2018

Eerst respect vragen en nu arrogant zijn?
Nog steeds geen last van schaamte?
Referendum rekenkunde? Alle blanco stemmers ook meerekenen als tegenstemmers?
Ik ben van het koningrijk gods en jij behoort maar bij 10% van de atheisten? Want wij, sprookjes neukers gezamenlijk zijn dan 90% van de wereld? Dus jij moet je bek houden?
Je bent naar de verkeerde school gestuurd. Daar begon het al. En je ligt er nog mee in bed. Blijkbaar.

Zombie.


Hendrik Boogers | 01-04-2018

Arrogant zijn (??) u bent gewoon een ordinaire christenhater en de berichten slaan inhoudelijk de plank volledig mis. Met u valt geen redelijke discussie te voeren. Veel succes.


Hendrik Boogers | 01-04-2018

En Zombie de afzender neem ik aan?


Nicky de klerk | 01-04-2018

Super reclame voor ons als gay community strijdend en langzame hand gaan we er naar toe streven dat het word Geaccepteerd! Voor diegene wie de posters hebben onder geklat of kapot hebben gemaakt en waarschijnlijk ook tegen verschillende gay mensen uiterst onacceptabel gedrag vertonen!( dat moet ons niet afschrikken en meer motiveren dat wij geaccepteerd moeten worden) elk geloof is een uitbuiting van de mensen! ( dat is altijd fout) hierbij moeten we niet meer bang zijn maar strijden ons gay rechten en niet meer bang zijn voor een paar idiote en fanatieke gebrainwashde god gelovers!


Dood vs. liefde | 01-04-2018

Wat ík walgelijk en absoluut obsceen vind is dat zoveel mensen zichnipwinden omdat twee mannen elkaar zoenen, maar niemand er ook maar naar kraait wanneer twee mannen elkaar doodschieten. Doden is dus acceptabeler dan liefhebben.


Patrick Baars | 01-04-2018

Er zijn genoeg gelovigen die strijden voor de homorechten hoor en dat vind ik mooi om te zien. Dat groepen niet tegen elkaar worden opgezet maar juist elkaar gaan omarmen


Wereld@Hendrik | 02-04-2018

1. Wat in het openbaar fatsoenlijk is, bepaalt de wet.
2. Vind je iets in jouw beleving niet fatsoenlijk, dan kun je de politie bellen.
3. Wanneer die vinden dat er geen wettelijk beletsel is, dan kun je je CU of SGP bellen.
4. Die kunnen dan in de tweede kamer een wetsvoorstel doen.
5. Zolang daar geen meerderheid voor is, heb je het maar te slikken.

Als je op voorhand al kunt aannemen dat zo een meerderheid het voorlopig nooit gaat halen, moet je niet piepen dat je niet gerespecteerd wordt. Je bent vrij om thuis the jezussen wat je wil, in je kerk ook nog, maar de straat is niet van jou.

Jij bent het juist die de straat niet respecteert.

Mag je nog steeds overheen lopen. Tuurlijk. Maar niet zeiken.


Wereld@Hendrik | 02-04-2018

Wat overigens wèl kan, is dat de politie geen wettelijke grond kan vinden, maar uit oogpunt van de openbare orde of openbare vrede, dringend verzoekt om op bepaalde plekken geen zoenposters op te hangen. Bijvoorbeeld midden in Dordrecht.

De plakker is dan niet verplicht dat op te volgen, maar loopt er dan later wat uit de klauwen dan kan hem wel -eventueel!- uitdagen verweten worden. Opruiing is de term. Dat is echter een zware, dan moeten er echt erge ongelukken van gekomen zijn. Enkel dat je uitzicht verpest is geldt niet. Dan trek je je gordijnen maar dicht.

Zo mooi werkte vroeger de Nederlandse democratie. Officieel nog steeds van kracht, trouwens. Je kunt daar wel over willen discussiëren, maar er valt niks over te discussiëren.


Wereld@Hendrik | 02-04-2018

Anders kan Indiaas Restaurant Thaj Mahal ook wel gaan zeiken dat ze in alle bushokjes van het land geen MacDonalds posters meer willen zien. Omdat die heilige koeien doodmaken en tussen een broodje serveren.


Hendrik boogers | 03-04-2018

Lieve discussie voerder,

U doet alsof ik tegen gay posters ben... ik ben nu al een aantal dagen aan het uitleggen dat ik NIET tegen die posters ben EN DAT IK HET JAMMER VIND DAT MENSEN ER TEGEN ZIJN!!!!!!!

Ik ga nu in herhaling vallen: Het enige statement dat ik wilde maken is het volgende: de acceptatie komt er niet door uitingen die als provocerend gezien worden. Een poster van twee zoenende mannen in een moskee zal ook weinig positief effect opleveren.

DIT IS HET ENIGE DAT IK WIL ZEGGEN. Maar blijkbaar omdat ik heb aangegeven dat ik christelijk ben kom ik uit staphorst(?) ben ik tegen die posters (?) heb ik op verkeerde scholen gezeten(?) loop ik in het zwart(?) en zo kan ik nog wel even doorgaan met die vooroordelen van u. Ik kan u vertellen dat ik in hartje Amsterdam woon en nog nooit op een christelijke school gezeten heb.

Maargoed dat doet er allemaal niet toe. Ik voel me genoodzaakt om mijn punt nog 1 keer te maken. Ik ga nu in herhaling vallen: Het enige statement dat ik wilde maken is het volgende: de acceptatie komt er niet door uitingen die als provocerend gezien worden. Een poster van twee zoenende mannen in een moskee zal ook weinig positief effect opleveren.


Wereld@Hendrik | 03-04-2018

Jouw punt is duidelijk. Maar soms is het zinvoller om rechtop te staan dan te bukken. Want dan word je gepakt, ook als je helemaal geen bottom bent. Als er nou iets is waar het oude testament van vol staat, dan is dat het wel!
Als jij niet vecht, waarom piep je dan? Denk jij dat als ik me niet geaccepteerd voel op straat dat ik dan mijn hol aanbied? Als teken van verzoening? Als handreiking om dan toch maar een beetje getolereerd te worden? Wat nog voor acceptatie gaat? Wat jij vraagt is een kleuren TV voor alle blinden. Dat werkt niet. Sorry.


harrie | 04-04-2018

Hendrik ,ongelovig zijn was en is toch zo gek nog niet,het christendom heeft al onze feestdagen tot de hunne veranderd .Hier in Nederland is in ieder geval meer dan vijftig procent niet religieus.Er is niets zo verdeeld als religies in de wereld er zijn er zo,n zevenduizend.


Wereld@Hendrik | 04-04-2018

Het RD stelt zich een stuk voorzichtiger, maar ook genuanceerder op. De vader zal je nooit verlaten schat, al kun je het in wanhoop wel eens roepen. Om de blinden te helpen heb je geen kleuren TV's nodig. Zelfs geen respect. Enkel liefde.

Dat het je goed gaat, Hendrik. Er staat een deurtje open voor je in het huis dat je afwijst. De laatsten zullen de eersten zijn.


Wereld@RD | 04-04-2018

Lees uw boek nog eens. Er staan maar een paar regels in tegen liefde tussen mannen. Er voor? Lees het nog eens goed. Hoe de onbaatzuchtige liefde tussen mannen als een rode draad door dat boek loopt. Wees niet als de rooms katholieken, die Galllileo in de ban deden omdat hij de planeten en sterren zag. Lees eens goed. En zie de sterren. Ik zie ze in alle hoofdstukken van dat boek. Het hele boek valt uiteen als de mannenliefde eruit wordt gehaald. Het is erop gebaseerd. Van begin tot eind.


Wereld@RD | 04-04-2018

Ik zou bijvoorbeeld zo met god naar bed kunnen, met alle liefde. Jij niet. Je bent niet boos, je bent jaloers. Denk daar maar eens over na.


delamordant | 04-04-2018

Ik lees hier herhaaldelijk het argument "de publieke ruimte is van iedereen". Het is net daarom dat sommige dingen niet kunnen. Een poster die een verheerlijking van Hitler propageert, mag je gerust thuis ophangen maar in de publieke ruimte kan dat niet.
De hier getoonde posters zijn van een totaal andere orde natuurlijk. Ze propageren ook iets: homoseksueel gedrag.
Als ik de ledenadvertenties en de berichten in mijn mailbox hier bekijk, dan kan ik me best voorstellen dat er heel wat mensen zijn die dit soort van gedrag echt niet bevorderd willen zien. Ikzelf ook niet. ik schaam me niet voor wie of wat ik ben maar wel voor het gedrag van vele 'collega's'. Ik zal verder naar deze collega's verwijzen als 'slechte collega's'.
Er zijn uiteraard ook vele 'collega's' die van een ietwat hoger niveau zijn dan de plaatsers van de advertenties en stuurders van berichten waarover ik het al eerder had. Ik zal kortweg spreken over goede collega's.
Wanneer ik nu een poster met daarop 2 mannen hand in hand zie, dan associeer ik dat met de goede collega's.
De poster die nu uitgestald worden associeer ik met de slechte collega's.
Ook de buitenwereld maakt dit soort van associaties. Heel begrijpelijk dan dat er veel protest komt op de uitgehangen posters.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven