"Maak intimidatie homo's strafbaar"

10-03-2018 | Het moet strafbaar worden om homoseksuelen op straat seksueel te intimideren, hinderlijk te achtervolgen of met woord en gebaar te vernederen. Dat vinden Lodewijk Asscher (PvdA) en Madeleine van Toorenburg (CDA), die daarover zaterdag een initiatiefwet indienen. Ook het intimideren van vrouwen op straat moet volgens de nieuwe wet strafbaar worden. Volgens Asscher biedt de nieuwe wet meer mogelijkheden tot handhaving en legt het de norm helder vast. "Want iedereen wil veilig en ongestoord over straat kunnen lopen," aldus de PvdA-voorman.

In sommige wijken in Nederland is volgens de twee partijen seksuele intimidatie aan de orde van dag. Vrouwen en homo's worden uitgescholden, geconfronteerd met seksuele gebaren en bestookt met ongewenst seksuele voorstellen. Slachtoffers van seksuele intimidatie voelen zich vernederd, hun gevoel van veiligheid in de eigen woonomgeving wordt aangetast en hun vrijheid van beweging wordt ernstig beperkt. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen komt er een maximale boete van 8200 euro te staan op seksuele intimidatie.

In diverse Nederlandse steden waaronder Breda, Rotterdam en Amsterdam is al een verbod op intimidatie op homoseksuelen opgenomen in de Algemene Plaatselijk Verordening. Met de nieuwe initiatiefwet die vandaag werd ingediend moet dit plaatselijke beleid worden omgezet in landelijke wetgeving.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Management | 10-03-2018

Cursus management.
Je hebt Rule by Law.
En Rule by Example.
Politici: Hou eens op met lullen en geef het goeie voorbeeld.


Nico | 10-03-2018

Allemaal prachtig hoor. Maar zolang de overheid (gesteund door ook de PvdA en vooral het CDA) zelf nog steeds homo's bij wet geregeld mag discrimineren zijn ze ongeloofwaardig. Jawel de weigerambtenaar (het woord alleen al !).


@Nico | 10-03-2018

Als nou iemand het goeie voorbeeld hoort te geven, dan is het wel die godvergeten weigerambtenaar. De staat, en allen die het werk van de staat uitvoeren horen iedereen gelijk te behandelen. Als je dat niet met je geweten kunt rijmen, vraag dan zelf overplaatsing aan. Er zijn genoeg archiefdozen te verplaatsen. Zelfs als je denkt dat je overtuiging zaligmakend is, misschien bereik je dan wel meer. Fred Teeven gaat ook gewoon op de bus zitten. Waarom kan jij dat niet dan? Ben je beter dan Jezus, om jezelf voor het Woord op te offeren? Omdat je ambtenaar bent?


Intussen | 10-03-2018

Hebben we ook al weiger polities en weiger OM's. Dat is veel erger.


Erger | 10-03-2018

Als je met je blote doos in de sauna bent gefilmd, en op internet staat, met die doos, dan wordt je gewoon weggestuurd. Bij de juut. Geen overzicht meer. Dat zijn allemaal weigerambtenaren geworden. Management by Example. Dan kan dat ook. Met je blote doos in de sauna. Jammer dan.


Zum Kotzen. | 10-03-2018

Homo's en Joden zijn al jaren slachtoffer, en de verkiezingen komen er aan en eerst de VVD nu de P vd A , en groen links gaat ook al over onze ruggen proberen stemmen te winnen.
Daarna mogen deze twee groepen weer dagelijks uit hun huizen geziekt worden.

Vies mannetje die Asscher, zijn eigen joodse soort is al jaren niet veilig, en daar heeft hij geen flikker aan gedaan.


Afschaffen | 11-03-2018

Schaf het bijzonder onderwijs eens af. Gewoon allemaal naar de openbare school. Daar begint het gezeik namelijk. Met al die bijzondere scholen.


Offeh | 11-03-2018

Krijg ik ook subsidie als ik een homoschool begin? Nee? En als ik nou es beweer dat het een religie is? Ja, dan weet je het niet meer hè? Onzin allemaal. Afschaffen. Die kattelieke school, die protestantse, die joodse, die moslim school. Niet van deze tijd maar daar wordt alles wél met de paplepel al ingegoten. Met de hersens van deze tijd geen enkele reden meer voor om dat in stand te houden.


JAN2 | 12-03-2018

Niet lullen, gewoon meteen invoeren in een APV. Hoeft niet bij wet geregeld te worden want voordat die wet door de Eerste Kamer is zijn we twee jaar verder want de Christenen in de Tweede Kamer zullen wel weer tegen stemmen.


Ik vrees... | 12-03-2018

Dat velen de vrijheid van meningsuiting niet goed begrijpen. Zelfs politici niet. Die toch al meer voorrechten en bescherming hebben dan de burger. En bij de politie gaan janken en aangiftes doen. Die dan snel een hele cirkel vormen. Als er een eitje uit de lucht valt! Vind je het gek dan dat er weinig respect meer is voor gezag? Of een ambulance die zijn werk doet? Ook de slechte voorbeelden doen volgen. In plaats van nog weer eens een wet te maken zouden de politici eens kunnen beginnen met het goede voorbeeld te geven. Want er loopt wat bagger rond in die zaaltjes.


JAN2 | 13-03-2018

@ Offeh....Helemaal met je eens. Die vrijheid is mooi, maar daar misbruik van maken is niet ok. Dus wat mij betreft vrijheid van godsdienst afschaffen. Vrijheid van onderwijs afschaffen. Iedereen gaat gewoon naar een openbare school en integreert in de Nederlandse samenleving, zoals het hoort. Niemand zit te wachten op Islamitische scholen die alleen maar haat en waanzin verkondigd.


@JAN2 | 13-03-2018

Het is nog erger. Door alle bijzondere regelingen voor religies geeft de staat de indruk dat dergelijke clubs hoger staan dan de vrije burger. Een discotheek mag geen marrokanen weigeren. Maar een religieuze instantie mag dat wél. En krijgt nog geld en eigen schooltjes toe ook.

Het is onze staat die discriminatie en geweld impliciet sponsort. Dezelfde staat die over homogeweld gewoon zegt, nee hoor, was gewoon een scheldwoord. Homo. Dus dat telt niet. Onze staat steunt onderdrukkers. En dat begint al op school.


@JAN2 | 13-03-2018

Daarom storen mij zulke politici van PvdA (kwam trouwens wel op 1 uit mijn stemwijzer, maar zeker niet 100%) of CDA mij ook. Nòg eens wetten gaan toevoegen. Stel het afschaffen van wetten maar eens ter discussie. En in een "bourgondisch" huis vrij geboren kind wordt op school ingelijfd. Een in een "arabisch" huis vrij geboren kind op de islamitische school. Ook ingelijfd. Onder de vleugels van de leerplicht wordt de plicht om je in te laten lijven bij religie ook als plicht meegegeven. En dan krijg je later hele rare pubers ja. De "leerplicht" wordt gewoon misbruikt als "religieplicht".

Stel dat maar eens aan de orde PvdA en CDA! Begin maar met wat dingen af te schaffen. Dan wordt het allemaal wat overzichtelijker ook.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven