Is volgende bondskanselier homo?

09-03-2018 | De afgelopen week stond in de Duitse media één man centraal: Kevin Kühnert. De 28-jarige politicologie-student uit Berlijn is nog maar drie maanden voorzitter van de Juso, de jongerenafdeling van de Duitse sociaal-democraten, maar wordt nu al getipt als opvolger van Angela Merkel. Vorig weekend stond de openlijk homoseksuele Kühnert (foto) in het middelpunt van de belangstelling omdat hij en zijn jongerenafdeling vervent tegenstander zijn van samenwerking met Merkel. Inmiddels heeft zijn partij, de SPD, toch een akkoord gesloten waardoor de SPD andermaal een coalitie is aangegaan met het CDU van Angela Merkel.

Toch heeft het optreden van Kühnert en zijn fanatieke nee-stem hem geen windeieren gelegd. Van een onbekend jonkie groeide hij de afgelopen weken uit tot een landelijke politicus naar wie geluisterd wordt. In de Duitse media wordt druk gespeculeerd over de politieke toekomst van Kühnert. Meer dan eens wordt hem de titel 'toekomstige bonskanselier' toegeschreven. Dat hij openlijk homoseksueel is speelt daarbij geen enkele rol, ondanks dat Duitsland bekend staat als een christelijk en conservatief land als het gaat om de rechten van homoseksuelen. Duitsland was bijvoorbeeld tot oktober vorig jaar één van de laatste westerse landen zonder homohuwelijk.

Kühnert zegt in een interview met een Duitse krant dat de ex-burgemeester van Berlijn, Klaus Wowereit, een grote rol heeft gespeeld in zijn leven. "Dat Wowereit in 2001 tijdens het SPD-partijcongres uit de kast kwam met de woorden "Ik ben homo en dat is goed zo" heeft indruk gemaakt en was een mijlpaal voor mij," aldus Kühnert in het interview. "Hoewel dat persoonlijk iets te vroeg voor mij was, ik was elf toen hij dat zei, heeft het grote indruk op mij gemaakt." Kühnert valt op mannen en maakt daar al enkele jaren geen geheim van maar loopt er ook niet mee te koop. In het interview zegt hij nog nooit last te hebben gehad van discriminatie "maar dat kan zijn omdat ik niet erg open ben over mijn geaardheid". Mede door zijn gesloten karakter als het gaat om zijn privéleven is er weinig bekend over het liefdesleven van Kühnert.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JohannaLorelei | 09-03-2018

Als corrupte reli-freak en coke-junkie Klaus Wowereit zijn grootste voorbeeld is, die overigens gehŠŠt is door vťťl LGBTQIís in Berlijn omdat het een famewhore en prins Pils was ipv zinvol voor deze gemeenschap!, mogen de Duitse LGBTQIís hun borst wel nat maken. Zo een waardeloze BK verdienen de Duitsers immers niet.


ram1966 | 09-03-2018

Gelukkig heeft de SPD, net als onze PvdA, steeds minder stemmers in Duitsland. De volgende kanselier zou wel eens Jens Spahn kunnen zijn, CDU en ůůk homo!!


Tjah | 09-03-2018

Hier schieten er drie cordons politie naar voren. Als er 1 ei wordt gegooid naar een politicus. 1 ei!!!!


@Wilders | 09-03-2018

Bestaat een mooi woord voor je: Wat een Schlemiel!


ExitMerkel | 10-03-2018

Goede doorsnee gast;niks mis mee. CDU loopt op haar laatste benen;appelleert niet aan jongeren. Merkel (63) kan de macht niet loslaten.Is anachronisme geworden. Oostenrijk heeft ook 'n M-P van 31. Babyboom generatie: achter de geraniums.


Huib | 10-03-2018

Tja van 17.04: Dat ene ei is wijsheid achteraf. Het had iets anders kunnen zijn. Gelukkig dat de politie alert is.


Vincent | 10-03-2018

Opvallend is dat bij een groep zoveel lelijkheid ontstaat als ze naam SPD of PVDA horen. Als je de geschiedenis bekijkt tot op heden zijn juist de Sociaal Democraten altijd het best en in balans opgekomen voor homoseksuelen. Ik denk dat de pure reden is van de constante negatieve houding pure rassendiscriminatie is. Racistische homo's zijn er dus ook en dat komt vooral uit hun eigen tekortkomingen. Schaamteloze lelijkheid.


Cees | 10-03-2018

@Vincent: helemaal mee eens!


@Vincent | 10-03-2018

Ook helemaal mee eens. Dat ge-boterletter van het COC en andere homobewegingen was niet nodig geweest als links niet zo afgetakeld was. Linkse idealen en het hebben van macht, of in elk geval invloed hebben elkaar al eerder gebeten in de geschiedenis. Tien Over Rood bijvoorbeeld. Maar ook de totale arrogante blik van Melkert later. Want die zat al op het pluche in zijn beleving.

Dan krijg je kruimelpikkers als de VVD of D'66. En raar links. Dat je mag zoenen en neuken wat je wil, maar wŤl veganistisch. Pijpen ook. En alles wat binnenkomt is zielig. Ook als ze oorlogsmisdaden hebben gepleegd. Want het blijft discrimineren.

Met als gevolg een hoop zure homo's. Extreem en populistisch rechts is vooral op de stoeltjes van links gaan zitten. Waar er meer en meer, tja, zijn gaan swingen, omdat ze het wel een beetje te gek vonden worden allemaal. In plaats van voor-, ergens gaan tegen stemmen. Met vaak best goeie redenen. Maar alle misere van nu tot gevolg hebbend. Dan krijg je nog wat rare aanslagen, de Russen beginnen ook die smaak te pakken te krijgen met gifgasje spuiten, homo's worden mishandeld, en het hele mooie Nederland staat inmiddels schever dan een huis op palen in Amsterdam.

Zeiken en tegenstemmen is normaal geworden. En wij zijn, als vaker in de geschiedenis, als eersten de lul.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay op TV

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

21:15 | Voor De Mannen

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de 'fantastische' reacties die je als columnist mag ontvangen. | klik hier

Recent uit de kast!

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

| Derek Chadwick (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl Onderzoek

Heb jij jezelf ooit gefilmd (of laten filmen) terwijl je seks had?

Ja

Nee

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven