In 2019 pas meerouderschapswet

06-03-2018 | Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming komt op zijn vroegst in maart 2019 met een meerouderschapswet. Dat bleek tijdens een gesprek dat het COC op 6 maart met de minister had. Het COC reageert teleurgesteld en roept de Tweede Kamer op om Dekker tot haast te manen. "Kinderen in meeroudergezinnen wachten al veel te lang op een goede wet," zei COC-voorzitter Tanja Ineke dinsdag tegen minister Dekker.

Het COC pleit al acht jaar voor een goede meerouderschapswet. Twee jaar geleden adviseerde ook de Staatscommissie Herijking Ouderschap om dit te regelen. Een grote Kamermeerderheid beloofde vorig jaar in COC's Regenboog Stembusakkoord om snel voor een wet te zorgen. In het regeerakkoord spraken VVD, CDA, D66 en ChristenUnie af om meerouderschap nader te onderzoeken. Dat onderzoek gaat, naar nu blijkt, 12 maanden duren. Volgens het COC is dit onderzoek niet nodig, omdat de Staatscommissie de kwestie al 2,5 jaar lang heeft onderzocht.

Steeds meer kinderen groeien op in een meeroudergezin, bijvoorbeeld bij een lesbisch paar dat een kind vanaf de geboorte opvoedt samen met een biman of een homopaar. Naar schatting van het COC gaat het om enkele duizenden gezinnen in Nederland. Het COC noemt het "pijnlijk en niet uit te leggen" aan kinderen en ouders in deze gezinnen dat de wet nu net doet alsof er maar twee, in plaats van drie of vier ouders zijn. Ook leidt het gebrek aan een goede wet tot allerlei praktische problemen voor meeroudergezinnen.

Ook draagmoederschap en volledige gelijkstelling van het lesbisch ouderschap gaat minister Dekker op zijn vroegst in maart 2019 regelen, zo liet Dekker het COC weten. Het COC pleit, samen met Meer dan Gewenst, al lang voor goede regeling van deze drie kwesties.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Wacht nog effe | 07-03-2018

Straks worden we nog in mekaar geslagen waar de kinderen bij zijn!


JAN2 | 07-03-2018

Nou nou, niet zo negatief nu.


Roy020 | 07-03-2018

Ik vraag me oprecht af of dit allemaal wel in het belang is van het kind.


Pride @Roy | 08-03-2018

Het is inderdaad goed om het belang van het kind voorop te stellen. Als dit stabiele relaties zijn dan zou dit toch moeten kunnen. Als het alleen maar geen trend wordt en homo's voor de hipperigheid een designbaby willen. Een kknd neem je voor de rest van je leven.


@Pride | 09-03-2018

Het verlangen naar een design baby is niet echt beperkt tot homo's. In ken genoeg voorbeelden van hetero ouders met een kind die wat bleek te mankeren, en baalden dat ze niet met een bonnetje naar de klantenservice konden. Nog even los van secretaresses van 40 jaar jonger die wat met de rijke baas begonnen en absoluut er nog een kindje van moesten. Om hun eigen pensioen veilig te stellen. Daar wordt ook niet bepaald het belang van het kind voorop gesteld.

Dat vooroordeel over homo's altijd. Ook vanuit homo's zelf. Het is meelullen met wat de massa, of RTL, je graag hoort zeggen. Om dan toch maar "geaccepteerd" te worden.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven