Geldboetes na homofobe taal

14-03-2018 | In Duitsland is een offensief begonnen tegen beledigingen en bedreigingen van homoseksuelen op onder meer sociale media sites. Begin dit jaar werd een wet van kracht die sites zoals Facebook en Twitter verplicht om 'strafbare inhoud' binnen 24 uur te verwijderen. Duitse homo-organisatie zijn blij met de nieuwe wet omdat steeds vaker homofobe taal wordt aangetroffen op Facebook en Twitter.

Ook het Openbaar Ministerie (OM) is een offensief gestart tegen homofobe uitlatingen op internet. Vorige maand werd een politicus veroordeeld tot een geldboete van 7000 euro omdat hij op zijn Facebookpagina homoseksuelen had bestempeld als een "minderwaardig soort mensen". Deze week werd een 59-jarige vrouw uit het Zuid-Duitse Ostallgäu schuldig bevonden aan het beledigen en bedreigen van homoseksuelen. Zij had op haar Facebookpagina opgeroepen om homo's af te slachten. De vrouw kreeg een boete van 1800 euro opgelegd.

Het OM in Duitsland heeft aangekondigd de komende periode proactief sites als Facebook en Twitter te controleren op strafbare uitlatingen zoals het oproepen tot geweld tegen minderheden. "Mensen die zich hier schuldig aan maken kunnen rekenen op een fikse boete," aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Ook raar? | 14-03-2018

"Minderwaardig" noemen kost 7.000
Terwijl oproepen tot "afslachten" maar 1.800 kost?


andres | 14-03-2018

Misschien zin hem het verschil in een politicus en een 'oudere troel' die iets roepen....


JAN2 | 14-03-2018

1800 is niet veel maar het is een begin. Nu het achterlijke Nederland nog die dergelijke types liever pampert dan ze een fikse boete geven.


NLJustice | 15-03-2018

Laat NL er 'n voorbeeld aan nemen. Wel zich op Wilders richten, maar de rest z'n gang laten gaan. Als er apert homoseksuele aspecten bij zijn betrokken, komt men niet verder dan 't formuleren v/e algemeen delict. Dader lacht in z'n vuistje; slachtoffer heeft 't nakijken. Politie zegt objectief te moeten zijn.


Tientje | 16-03-2018

@ JAN2: de politiek kan zo veel willen, maar, een aggressief, steuntrekkend, hatelijk, a-sociaal, onaangepast bontkraagje zal zich nauwelijks een boete van 1800 Euro kunnen veroorloven, laat staan een van 7000. Bij een veroordeling gaat de dader dus vrijuit. Van een kale kip kun je immers niet plukken. Nou ja, van een uitkeringstrekker krijg je 10 Euro per maand hooguit: ad infinitum.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

Lees nu de eerste column van onze nieuwe columnist AKO. Klik hier voor zijn (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Suitsupply en de actiegroep 'Gezin in Gevaar' | klik hier

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over het jaarverslag van de Europese Commissie over hoe zij gelijke rechten voor LHBTI's bevordert.

Gay op TV

22:00 | MVS

23:45 | The Graham Norton Show

Recent uit de kast!

| Zander Hodgson (acteur/model)

| Kevin McHale (acteur)

| Abbi Jacobson (actrice)

| Robert Páez (schoonspringer)

| Alyson Stoner (zangeres)

| Cory Michael Smith (acteur)

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles