Geldboetes na homofobe taal

14-03-2018 | In Duitsland is een offensief begonnen tegen beledigingen en bedreigingen van homoseksuelen op onder meer sociale media sites. Begin dit jaar werd een wet van kracht die sites zoals Facebook en Twitter verplicht om 'strafbare inhoud' binnen 24 uur te verwijderen. Duitse homo-organisatie zijn blij met de nieuwe wet omdat steeds vaker homofobe taal wordt aangetroffen op Facebook en Twitter.

Ook het Openbaar Ministerie (OM) is een offensief gestart tegen homofobe uitlatingen op internet. Vorige maand werd een politicus veroordeeld tot een geldboete van 7000 euro omdat hij op zijn Facebookpagina homoseksuelen had bestempeld als een "minderwaardig soort mensen". Deze week werd een 59-jarige vrouw uit het Zuid-Duitse Ostallgäu schuldig bevonden aan het beledigen en bedreigen van homoseksuelen. Zij had op haar Facebookpagina opgeroepen om homo's af te slachten. De vrouw kreeg een boete van 1800 euro opgelegd.

Het OM in Duitsland heeft aangekondigd de komende periode proactief sites als Facebook en Twitter te controleren op strafbare uitlatingen zoals het oproepen tot geweld tegen minderheden. "Mensen die zich hier schuldig aan maken kunnen rekenen op een fikse boete," aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Ook raar? | 14-03-2018

"Minderwaardig" noemen kost 7.000
Terwijl oproepen tot "afslachten" maar 1.800 kost?


andres | 14-03-2018

Misschien zin hem het verschil in een politicus en een 'oudere troel' die iets roepen....


JAN2 | 14-03-2018

1800 is niet veel maar het is een begin. Nu het achterlijke Nederland nog die dergelijke types liever pampert dan ze een fikse boete geven.


NLJustice | 15-03-2018

Laat NL er 'n voorbeeld aan nemen. Wel zich op Wilders richten, maar de rest z'n gang laten gaan. Als er apert homoseksuele aspecten bij zijn betrokken, komt men niet verder dan 't formuleren v/e algemeen delict. Dader lacht in z'n vuistje; slachtoffer heeft 't nakijken. Politie zegt objectief te moeten zijn.


Tientje | 16-03-2018

@ JAN2: de politiek kan zo veel willen, maar, een aggressief, steuntrekkend, hatelijk, a-sociaal, onaangepast bontkraagje zal zich nauwelijks een boete van 1800 Euro kunnen veroorloven, laat staan een van 7000. Bij een veroordeling gaat de dader dus vrijuit. Van een kale kip kun je immers niet plukken. Nou ja, van een uitkeringstrekker krijg je 10 Euro per maand hooguit: ad infinitum.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven