"Ga aan de slag met meerouderschapswet!"

24-03-2018 | Ga direct aan de slag met het opstellen van een meerouderschapswet! Die oproep deed het COC op vrijdag 23 maart aan minister Dekker (Rechtsbescherming). Dekker schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat hij het komend jaar alleen meer onderzoek naar meerouderschap zal laten doen. "Er is al genoeg onderzoek naar meerouderschap gedaan," reageert COC-voorzitter Tanja Ineke. "We roepen minister Dekker op om vandaag nog aan de slag te gaan met het schrijven van een wet. Nóg een jaar uitstel is onverantwoord. Kinderen in meeroudergezinnen wachten al te lang op een goede meerouderschapswet."

Het COC pleit samen met Meer dan Gewenst al acht jaar voor een goede meerouderschapswet. Ook pleiten de organisaties samen voor een goede draagmoederschapsregeling. Twee jaar geleden adviseerde ook de Staatscommissie Herijking Ouderschap om dit te regelen. Vorig jaar beloofde een grote Kamermeerderheid in COC's Regenboog Stembusakkoord om snel voor een wet te zorgen. De Staatscommissie Herijking Ouderschap noemt de zaken die minister Dekker nu wil laten onderzoeken 'details'. Het is volgens het COC volstrekt onnodig om een jaar uit te trekken voor het uitzoeken van deze 'details'. De belangenorganisatie roept de minister op om direct aan de slag te gaan met de wet en ondertussen eventuele laatste details uit te zoeken.

Steeds meer kinderen groeien op in een meeroudergezin. Naar schatting van het COC gaat het om enkele duizenden gezinnen in Nederland. Het COC noemt het 'pijnlijk en niet uit te leggen' aan kinderen en ouders in deze gezinnen dat de wet nu net doet alsof er maar twee, in plaats van drie of vier ouders zijn. Ook leidt het gebrek aan een goede wet tot allerlei praktische problemen voor meeroudergezinnen.

Het COC roept minister Dekker verder op om direct aan de slag te gaan met volledige gelijkheid voor kinderen die opgroeien bij lesbische ouderparen. Een kind dat met hulp van een bekende zaaddonor wordt geboren bij een getrouwd hetero echtpaar, heeft vanaf de geboorte direct van rechtswege twee ouders. Een kind dat met hulp van een bekende zaaddonor geboren wordt bij een getrouwd lesbisch echtpaar moet eerst worden erkend door de duomoeder. Het COC en de Staatscommissie Herijking Ouderschap pleiten voor gelijke behandeling. Op dit punt kondigt minister Dekker geen nader onderzoek aan; het kan dus direct in wetgeving worden omgezet.

Deel dit artikel:  

Reacties:

verkracht in azc | 24-03-2018

waarom zwijgt iedereen de verkrachting dood van een transgender in een azc......


@verkracht | 24-03-2018

Omdat velen in het mooie tulpenland al lang in een ieder voor zich modus staan. Het wordt pas relevant als RTL er een programma van kan maken, spelletje, talentenjacht of iets met voetbal. Of als het in een Heineken campange past. Verkiezingen zijn net geweest, dus uit die hoek hoef je al helemaal niks te verwachten.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de aidsconferentie in Amsterdam. | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Pride Amsterdam 2018. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de Pride Walk Amsterdam.

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Louisa & Rosanna

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

22:05 | Geslacht!

23:30 | The Ellen Degeneres Show

23:30 | How To Get Away With Murder

Recent uit de kast!

| Derek Chadwick (acteur)

| Brendon Urie (zanger)

| Rixon Ruas (worstelaar)

| Burçak Sikar (zanger)

| Amandla Stenberg (actrice)

| Jochen Schropp (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven