Fijnste stad voor homoseksuele millennials

05-03-2018 | De woonwebsite Nestpick analyseerde 110 steden om er achter te komen waar millennials het prettigst wonen. Er werd op een groot aantal zaken gelet en alle factoren afwegende, eindigde Berlijn op de eerste plek. Maar de organisatie die wereldwijd optreed als tussenpersoon voor expats en studenten die op zoek zijn naar woonruimte, onderzocht ook hoe individuele steden scoren als het gaat om de LHBT-vriendelijkheid. Op deze lijst scoort Madrid het hoogst. De Spaanse hoofdstad scoorde volgens Nestpick zelfs een tien en is daarmee voor LHBT's de meest prettige stad ter wereld om te wonen. Amsterdam eindigde op een tweede plek met een score van 9,9. De steden Berlijn, Montreal, Toronto, Keulen en het Britse Bristol eindigden ook zeer hoog in de lijst van LHBT-vriendelijke steden. Slecht scoorden Mexico City, Boedapest, Boekarest, Bogota, Bangkok, Kuala Lumpur, Seoul, Warschau, Istanbul en Kaapstad. Opvallend genoeg behoren de Amerikaanse steden Los Angeles en Philadelphia ook tot de slechtsten in de lijst, maar de Russische hoofdstad Moskou heeft de twijfelachtige eer om als allerslechtste uit de bus te komen. 

Naast Amsterdam ((9,9) staan er nog vier Nederlandse steden in de lijst van 110 onderzochte plaatsen door Nestpick. Den Haag (7,3) scoorde net iets beter dan Groningen (7,1). En zeer opvallend, Utrecht (5,7) en Rotterdam (5,4) doen het niet best en zijn slechts middenmoters in de lijst.

Klik hier voor de volledige lijst en alle onderzoeksresultaten.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Ont-Spanje! | 05-03-2018

Madrid numero uno!


Liselotte | 05-03-2018

Ik zou moeten kotsen in een gaygaygay-omgeving. Geef mij dan maar lekker Berlijn waar je behalve Schöneberg/Prenzlauerberg/Friedrichshain ook nog eens een infrastruktuur hebt die neutraal is. Und das ist auch gut so! In Berlijn geeft niemand een zier waar je je pik in steekt: ben je cool, dan ben je overal welkom, ongeacht je geslachtsidentiteit of geaardheid. En die blerende zon en huidkanker in Barcelona mogen ze houden, evenals de lieve charmante aangepaste vrouwelijke importmensen met bonte doekjes op hun lege lichaamsdelen en gordels met dodelijk spul om hun middel. Je bent er namelijk nergens veilig.


@Liselotte | 05-03-2018

Zeker gezellig daar in die kliniek? Met een kamer naast Barbie?


@Liselotte | 05-03-2018

Je schrijft trouwens niet slecht Nederlands, voor een Duitser. Maar ik zien het nog. Stof.


Nou | 06-03-2018

Vlaardingen mag sowieso van de lijst. Daar trappen ze, bij gebrek aan echte homo's op straat, maar de bushokjes in mekaar. Een stad waar je niet eens binnen zou willen blijven dus.


Enneh | 06-03-2018

Hou es op met met termen als "gebrek aan acceptatie" te smijten. Ik zie gewoon geweld. Dat gaat wat verder dan moeite met acceptatie.


Roy020 | 06-03-2018

Berlijn is echt het afvoerputje van de homogemeenschap.


Homotown | 06-03-2018

Een paar Europese, Amerikaanse en Australische steden zijn OK; de rest v/d wereld kun je vergeten. Zolang Christendom en Islam domineren, zal de homosexuele medemens bergen moeten verzetten. Spanje is heel aardig: Barcelona, Sitges, Gran Canaria. Itali√ę hopeloos.


Verschil | 07-03-2018

Steden als San Francsico, New York of Berlijn (en Amsterdam eigenlijk ook) zijn verzamelbakken. Omdat het in de rest van het land niet helemaal leuk lekker leven was. Of helemaal niet. Opgejaagd. Kolonies, net als Vhinatowns of Joodse wijken.
In Spanje zijn de "homobestemmingen" gekomen omdat de toerist daar om vroeg. Ibiza, Gran Canaria, Sitges, Torremolinos. Maar niet echt omdat de homo nergens anders kon leven. Daarom vind je buiten de toeristenplekken (dus ook de twee grote steden), weinig of geen homobars. Andere cultuur. Veronderstellen dat Duitsland leuk is als homo, want Berlijn, is ook een beetje van Liselotje getikt. Ga daar maar eens in een dorp wonen.


@homotown | 08-03-2018

ik ben christen en homo.


@homotown | 08-03-2018

je noemt spanje......maar tevens heb je kritiek op het christendom. spanje heeft een diep katholieke cultuur hoor.

in Italie is het neit zo zeer vanwege het katholieke geloof maar vanwege het machogedrag....


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven