En de 'roze' Oscar gaat naar...

05-03-2018 | Zondag zijn voor de 90ste keer de Oscars uitgereikt in Los Angeles. Tijdens de opvallend brave ceremonie werden ook een aantal HLBT's in het zonnetje gezet. Regisseur en scenarist James Ivory won de Oscar voor beste bewerkte scenario voor de film 'Call Me by Your Name'. De 89-jarige Ivory, die driemaal eerder werd genomineerd, is daarmee officieel de oudste winnaar van een reguliere Oscar. Ivory droeg een keurig pak met een wit overhemd met daarop de afbeelding van Timothée Chalamet, de hoofdrolspeler uit de gelijknamige film. Chalamet was tevens genomineerd voor een Academy Award maar won deze prijs niet. Het homoliefdesdrama 'Call Me by Your Name' was in totaal voor vier Oscars genomineerd, waaronder die voor beste film, maar won dus alleen het beeldje in de categorie beste bewerkte scenario.

Actrice Daniela Vega was de allereerste openlijke transgender die een Oscar mocht uitreiken. 'A Fantastic Woman', de Chileense film over een transgender waarin Vega schittert, won de Oscar voor Beste Niet Engelstalige Film. De Oscar voor Beste Animatiefilm ging naar 'Coco', geproduceerd door de lesbische Darla K. Anderson en de homoseksuele Adrian Molina. Tijdens hun speech bedankten zij beide hun partners.

Olympisch schaatskampioen Adam Rippon was ook aanwezig bij de ceremonie. De openlijk homoseksuele sporter die voor de VS mocht uitkomen trok veel bekijks op de rode loper waar hij verscheen in een pak met leren tuigje. Hem viel op social media veel lof ten deel.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Enquete? | 05-03-2018

Is er al een enquete over van de Romeo?
Dat je kunt stemmen, ohhhh schattig, ooooh mooi, ooooh we kunnen niet wachten tot Eurovisie?

Dat het net weer lijkt dat het toch wel best leuk is om homo te zijn in deze tijd?

Alle foto's, kind kind kind, beeeeldschoon!

Kijk nog een film. Of zo.


Trixi | 07-03-2018

Gut-oh-gut: much a do about nothing. Annie Lennox droeg ook al eens een leren flikkertuigje over haar wit hemd in 1982 en niemand zei er iets over: het was gewoon zo. Nu vinden mensen elke scheet of geweldig of beledigend en denken vaak dat het wiel n√©t is uitgevonden. Men(s) k√°n niets, men(s) w√©√©t niets en men(s)stelt al helemaal niets meer voor. Alleen een acheruit ‚Äúontwikkeling‚ÄĚ kan nog vastgesteld worden.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven