Eerste drag queen met Walk of Fame-ster

23-03-2018 | RuPaul is de eerste drag queen die is geëerd met een ster op de Hollywood Walk of Fame. "Dit is absoluut het belangrijkste moment in mijn professionele carrière," aldus RuPaul tijdens de onthulling van zijn ster. In het bijzijn van vriendin Jane Fonda (foto) liet hij tevens weten al vele malen over Hollywood Boulevard gelopen te hebben in de hoop dat er ooit een ster van hem zou liggen.

RuPaul is al sinds de jaren 90 één van de bekendste drag queens ter wereld. In 2009 introduceerde hij de talentenjacht RuPaul's Drag Race om op zoek te gaan naar de volgende drag queen superster. RuPaul is de bedenker en de presentator van de serie, alsook het belangrijkste jurylid. Het Amerikaanse talentenjachtprogramma is in de VS zeer populair en wordt ook in vele andere landen uitgezonden. In Nederland en Vlaanderen wordt RuPaul's Drag Race uitgezonden door televisiezender OUTtv. Het tiende seizoen gaat binnenkort van start. Ook dan is weer te zien hoe 13 talentvolle drag queens een onvoorspelbare strijd met elkaar aangaan en wie er met de hoofdprijs van 100.000 dollar en de titel 'America’s Next Drag Superstar' gaat lopen. RuPaul raakte onlangs nog in opspraak door te zeggen dat transvrouwen 'waarschijnlijk niet' mee mogen doen aan zijn drag competitieshow. Toch geld RuPaul als een icoon in de LGBT-gemeenschap in de Verenigde Staten en ver daar buiten.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven