update | Abri's met 'homoposters' vernield

06-03-2018 | De campagneposters van kledingmerk Suitsupply, met daarop twee zoenende mannen, worden niet overal in Nederland gewaardeerd. Volgens het bedrijf zijn de afgelopen dagen al meer dan dertig bushaltes en billboards waar de poster op te zien was vernield. Van sommige abri's is het glas ingegooid en is de poster verdwenen. Op andere plekken zijn de zoenende mannen afgeplakt met een zwart kruis van plakband of zelfs geheel onzichtbaar gemaakt door de poster af te plakken met tape.

De vernielingen zijn hoofdzakelijk gepleegd in en rond Rotterdam maar ook op andere plekken in het land was de postercampagne mikpunt van tegenstanders. Bij Kardinge in Groningen werd de poster van de zoenende mannen afgeplakt met gele tape (foto onder artikel).

De posters werden eind vorige week op vijfduizend plaatsen in Nederland opgehangen. Ook zijn de posters te zien in bijna honderd winkels in 22 landen waar Suitsupply actief is. Alleen in Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten worden de posters niet verspreid. Het Nederlandse pakkenbedrijf laat in een reactie weten dat het verrast en geschrokken is. Een woordvoerder zegt dat zij veel positieve maar ook een onverwacht groot aantal negatieve reacties hebben ontvangen. "We hebben bedreigingen ontvangen en er zijn klanten die hun bestelde pak niet meer komen ophalen," aldus de woordvoerder van het bedrijf. Twee weken geleden verloor Suitsupply al zo'n 15.000 volgers op Instagram nadat de nieuwe campagne werd gelanceerd. Een woordvoerder liet toen weten dat de campagne niet zal worden afgeblazen en dat ze de negatieve impact op de business voor lief nemen. De Reclame Code Commissie laat weten dat ook zij inmiddels enkele klachten over de campagne hebben ontvangen.

Update 07-03 | Buitenreclamebedrijf JCDecaux heeft laten weten dat ook in Amsterdam enkele bushokjes met daarin de Suitsupply posters zijn vernield. Om hoeveel gevallen het in Amsterdam gaat kan hetbedrijf niet zeggen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tjah | 06-03-2018

Zelfs posters en abri's worden al in mekaar geslagen. Maar vooralsnog geen verband met homogeweld hoor! Zijn gewoon vrije meningsuitingen, hè pollietie, OM en polletiek? Dat het qua stem ook van toch weer van zulk geteisem moet hebben. Want wie neemt het nou voor een bushokje op? Was maar een gebbetje zeker. Het gaat lekker! Met de "normen en waarden".


Rassenverschil | 06-03-2018

Als 1 vrouw wordt verkracht, en al helemaal door een groep. Verkracht. Er schuift wat in, en gaat wat uit. Is er nog voor gemaakt ook. Maar desalniettemin misdadig. Zeker. Alles wordt opgepakt. Wiens verklaring weegt dan zwaarder? Als die dader of daders zelf gaan verzinnen dat het haar eigen schuld was, of dat ze zelf begon? Wiens verklaring weegt dan zwaarder?
Als een homo of twee compleet gemolesteerd wordt. Door een groep? Dan is het 4 verklaringen tegen 2. En die vier zijn nog zo jong ook. Wat die homo's dan verklaren (als ze het nog kunnen zonder tanden!), dan heeft dat geen zin. Want de meeste stemmen gelden. Dus dat "homogeweld" kan van het lijstje gestreept.

Het ras homo is nu eenmaal heel veel minder waard dan het ras vrouw. Ook voor de rechter. Lekker normaal. Tuut tuut.


Nederland | 06-03-2018

De bewuste posters zijn in 22 landen verspreid. Alleen in Nederland zijn meer dan 30 bushokjes vernield.
Dat betekent dus wel inmiddels dat er 21 andere landen zijn waar je blijkbaar veiliger over straat kan!
En al die debielen in de politiek maar lullen, alsmede onze """eigen""" homo organisatie, die het maar laat bij tja, acceptatie problemen. Hoe krijg je het je bek nog uit, vraagt tante zich dan af.


Ruud | 06-03-2018

Dit komt maar uit één hoek "de islamieten" binnen gehaald door linkse partijen die ons jaar in jaar uit het multiculti virus wilde besmetten.
Ik heb dit reeds lang geleden zien aan komen, men wilde niet luisteren want je werd gelijk bestempeld als grote racist , dan nu niet huilie huilie doen, de salafisten worden zelfs in bescherming genomen door Aartsen die ze als ongevaarlijk benoemde. De stumper, ook uit joodse hoek werden dit soort beschermd door Cohen en Asscher, nu vanavond moeten ze een protest houden tegen joden haat, maar over de gays die het al jaren ondergaan spreken ze niet, hun zijn weer de slachtoffers van het soort wat ze zelf hebben binnen gehaald. Wat een trieste vertoning !!

Laatste nieuws !
AMSTERDAM - Vrijwel alle politieke partijen in Amsterdam ondertekenen vanavond een Joods akkoord. Daarin is opgenomen dat de partijen zich gaan inzetten voor het harder optreden na aanvallen tegen de Joodse gemeenschap. Volgens de partijen moet een halt worden toegeroepen aan de steeds verder groeiende Jodenhaat.


Roy020 | 06-03-2018

Dat Joods akkoord is een poging van de linkse politiek in Amsterdam om FvD wind uit te zeilen te halen voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Realiteit is immers dat deze partijen Joden en homo's al lang hadden laten vallen.


Peter | 06-03-2018

De politiek wil-er-gewoon-niet-aan! Homo's die in elkaar geslagen worden? Nah niet homo-gerelateerd/heeft niets met Islam te maken. Vrouwen en meisjes die zonder meer voor hoer worden uitgemaakt? Heeft niets met Islam te maken. Gevangenissen vol met tuig uit bepaalde landen? Heeft niets met Islam te maken. En uiteraard ben ik nu een rascist. Nou, boeien. Als dat al waar is heeft dat tuig mij zo gemaakt. En dat gelul dat Nederland zo tolerant is voor homo's? Wie kan dat nog geloven. Beetje onsamenhangend allemaal hierboven, maar ik ben gewoon pissed


ZumKotzen | 07-03-2018

NL is zogenaamd tolerant, maar uitingen daarvan kunnen maar beter niet in 't openbaar. Dat is schijntolerantie. Er wordt geklaagd wanneer homo's elkaar in de bosjes ontmoeten, doch 'n poster op 'n abri is (al) te veel. Geen wonder, dat homo's de openbaarheid schuwen. Hetero stellen met 2 kinderen in 'n Vinex wijk met Opel Kadett voor de deur blijft de norm.


JAN2 | 08-03-2018

Het gaat tijd worden dat Amsterdam een andere koers gaat varen en de linkse politiek eens gaat afserveren in een van de amsterdamse grachten. Alles voor de Joodse gemeenschap maar weer geen woord over de homo-gemeenschap. Daar komt ook bij dat Amsterdam schoongeveegd gaat worden van radicale figuren die denken hier de dienst uit te kunnen maken. Ook moeten ze in Den Haag zich eens goed achter de oren krabben wat ze willen met die vrijheid van godsdienst geneuzel. De Islam is geen religie of geloof, maar een ideologie, dus opkrassen met die radicale bende. Nee Zumkotzen, Nederland is best wel tolerant maar met de komst van zoveel immigranten uit met name Arabische landen, is deze tolerantie van deze groep zienderogen gedaald terwijl ze een papier ondertekend hebben dat ze de grondwet in alle vormen zullen respecteren. Nu dat ze dit dus niet doen zou je denken, dan tief je lekker op. Verblijfsvergunning inleveren en oprotten. Maar neen, zo werkt dat helaas niet in dit land want dan staat er meteen een batterij, met name uit de linkse hoek, advocaten klaar. De meesten worden heel snel ook nog Nederlander want ze weten dondersgoed dat het dan nog moeilijker is je het land uit te flikkeren. Nederland is de weg kwijt en is in al zijn facetten doorgeschoten. En de moslims buiten alles uit. Proberen van alles voor mekaar te krijgen. Gaan door tot het uiterste en stellen andere niet moslims op de proef met hun alledaagse gezeik over alles en iedereen, behalve hunzelf uiteraard.


@Jan2 | 08-03-2018

je gaat er heel gemakkelijk vanuit dat dit door mensen zijn met een verblijfvergunning.........dat is inlegkunde..

er zijn homo-haters uit allerlei groepen....
niet perse alleen uit de islam.

op een gemiddelde voetbalwedstrijd is als je daar voor uit komt dat je transgender bent dan word je ook niet in dank afgenomen......zie onlangs nog bij een talkshow.

dit probleem is veel breder.

Nederland is uberhaupt altijd al een benepen land geweest. En die benepenheid vind j e in allerlei vormen terug......dat heeft niets met godsdienst te maken.

Op dit forum word aardig gescholden op zuid europese landen. Goed wat wetgeving lopen ze wat achter. Maar daar worden geen posters vernield hoor.
Of denk je dat wel in Rome, of Mardrid of Barcelona of Milaan?


Godsdiensten | 08-03-2018

Het zou een goed idee zijn om alle speciale fiscale regelingen voor religies eens af te schaffen. Met een goede reden: Veel geweld is gebaseerd op boeken die de verschillende feestmutsen toch niet kunnen veranderen. Zet ze maar op het zelfde niveau als een postduivenclub, een zangvereninging, een operette club, of... het COC. Wie dan echt goed doet, kan altijd nog subsidie vragen. Maar dan gebaseerd op prestatie. Op positieve bijdrage aan de maatschappij.

Nu wordt er zo hier en daar geluisterd wat er van de diverse kansels wordt gepreekt. Maar er zegt dan niemand, om te beginnen moeten jullie vanaf nu onroerendgoed belasting gaan betalen. Net als de schaakvereniging of de voetbalclub.

Het is een mooi moment om de scheiding tussen "kerk en staat" eens echt uit te voeren. Gelijke monniken, gelijke kappen.

Met al die voordelen die religies genieten geeft de staat feitelijk "zijn zegen" aan de misdadige mentaliteit die uit religies voort kunnen komen. Of je het nou hebt over homogeweld of het aan de paal nagelen van vrouwen in die kech-groepjes. Of het verzwijgen van sexueel misbruik binnen de diverse religies. Met de voordelen van de staat, geeft de staat de indruk dat men daar verder in kan gaan dan andere organisaties. De staat keurt dat zelf een beetje goed.

Vrijheid van religie staat in de grondwet. Maar artikel 1 is er ook. Krijgen allen die in artikel 1 bedoeld zijn ook al die mooie voordeeltjes dan? Nee toch? Afschaffen die regelingen voor godshuizen. Juist door ze minder te geven zullen de goeien harder gaan trappelen.


Jezus | 08-03-2018

Ik zit hier net naast de bovenstaande schrijver een broodje kebab te eten, en ben het volmondig, zèlfs met kebab, met hem eens. De tollenaars zijn onzichtbaar gemaakt. Ze halen gewoon extra geld op bij de staat. Zodat het niet meer opvalt. Maar het principe is het zelfde. Het is waar ik toen juist zo boos om werd, en wat me uiteindelijk de kop heeft gekost.


@godsdiensten | 08-03-2018

je weet niet waar je het over hebt. duh...


Lilian | 08-03-2018

Toen ik de reclame van suit supply voor de eerste keer zag (was de twee mannen in pak bij het zwembad) had ik helemaal niet meteen een homo-associatie. Gewoon mannen in pak in een reclame voor herenmode. Pas na de ophef zag ik ook de reclame van de twee zoenende mannen in het pak dacht ik .. ok, daar gaat het om. Toen ik las over de online ophef, en nu over de vernielingen, voelde ik me na√Įef. Leefde ik gisteren nog in een roze droom waarbij ik dacht dat we (op de bekende incidenten na) in een land leefden waar de homo-emancipatie vooruitgang toonde, vandaag werd ik wakker en zie hoeveel er nog moet gebeuren en dat we wellicht teruggaan in plaats van vooruit. #OnschuldVerloren.


Ruud@JAN2 | 08-03-2018

Vernietig het islamitisch fascisme, mooi en goed boek door Zineb El Rhazoui !!

Gisterenavond in Nieuwsuur. !!


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven