"Aanpak antihomogeweld moet beter"

06-03-2018 | De aanpak van geweld tegen LHBTI's moet anders en beter, het is tijd voor een ommekeer. Die oproep deed COC-voorzitter Tanja Ineke dinsdag tijdens een gesprek met minister Grapperhaus (Veiligheid). De COC-voorzitter was na afloop voorzichtig positief over de uitkomst (foto). "We willen minder geweld en meer veroordelingen van daders," was de boodschap van Tanja Ineke aan minister Grapperhaus. Ze wees er op dat honderdduizenden LHBTI's in Nederland te maken krijgen met discriminatie en geweld, maar dat de rechter jaarlijks maar een stuk of tien daders voor discriminatie veroordeelt, vaak tot een lage boete of een korte taakstraf. De politie stuurt maar een kwart van de discriminatie-aangiften door naar het Openbaar Ministerie, terwijl het OM - in strijd met de regels - vaak géén hogere straf eist bij LHBTI-discriminatie.

Het COC vroeg de minister om de aanpak van anti-LHBTI geweld tot topprioriteit van het kabinet te maken en om met een concreet actieplan te komen. In zo'n plan zou volgens het COC o.a. moeten staan dat de wettelijke straffen op discriminatie worden verhoogd, dat de politie altijd werk maakt van discriminatiezaken en dat het Openbaar Ministerie altijd een hogere straf eist. In de opleiding van agenten en officieren van justitie zou verplicht aandacht moeten komen voor de aanpak van discriminatie. "Geweld en discriminatie tegen LHBTI's kan je het best voorkómen, bijvoorbeeld met aandacht voor acceptatie op school," aldus Ineke. "Maar als er toch geweld plaatsvindt, dan moeten de minister, politie en OM de daders stevig aanpakken."

COC-voorzitter Ineke was na afloop voorzichtig positief over de uitkomst van het gesprek met de minister. Grapperhaus zegde toe dat de aanpak van anti-LHBTI geweld een topprioriteit van het kabinet wordt en dat er een actieplan komt. Hij laat onderzoeken op welke manier de straffen op discriminatie kunnen worden verhoogd en wil meer aandacht voor de aanpak van discriminatie in de opleiding van politieagenten en officieren van justitie. "We zijn pas tevreden als er een stevig actieplan ligt en het geweld afneemt," aldus Ineke na het gesprek.

Actualiteitenrubriek EenVandaag berichtte dinsdag uitgebreid over het gesprek van het COC met de minister.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Roy020 | 06-03-2018

Deze linkse madam zou de hele community een grote dienst bewijzen door haar clubje op te heffen.


FD | 06-03-2018

COC moet worden opgeheven met die idiote linkse muts, werkelijk om te ontploffen zo slecht al het gaat in dit land met aanpakken van geweld tegen gay's


Pride@fd en Roy | 07-03-2018

Dus dan gaan jullie in het vervolg met de minister koffie drinken en even regelen dat het topprioriteit wordt?


Pim | 07-03-2018

De meerderheid van de multiculturele Rotterdamse bevolking wil geen zichtbare homoseksualiteit in het straatbeeld. De burgersoldaten ('bontkraagjes') handhaven op straat de regels die ze in de moskee leren: de homoseksuele identiteit dient te verdwijnen uit de buurten die reeds in handen van Islam zijn gevallen.
Op naar een homovrije, multiculturele sharia-stad! Leve het Links-Islamitisch Pact! Stem op de partijverbinding GroenLinks-NIDA-PvdA-SP!


@Pim | 07-03-2018

De geschiedenis herhaalt zich. Het eerste dat plat gaat is Rotterdam. Je kunt het leger bellen. Maar dat gaat weinig verschil maken. Een beetje leuker met elkaar omgaan zal uit jullie zelf moeten komen. Voor Nederland is alleen de haven belangrijk. Tuut tuut. En de groetjes van.


Wim@Pim | 07-03-2018

Voel je je wel lekker, wanneer je juist op die idioten stemt, is het helemaal te laat, die zijn er juist schuldig aan.


Pride | 08-03-2018

Als je de islamistische cultuur aanvalt op hun gebrek aan tolerantie dan wordt je veelal door links als fascist uitgemaakt. En dat, terwijl ik mezelf als genuanceerd midden zie. Op deze wijze blijft er maar weinig over om op te stemmen. Als politiek modden lijkt de VVD het enige alternatief. Helaas heeft Zijlstra een doodzonde begaan waar ik me nog niet overheen kan zetten. Het vertrouwen in die partij moet nog teruggewonnen worden.
In Amsterdam is er ook nog lijst 25: Queer. Ben benieuwd wat die willen.


Nico | 08-03-2018

Zo lang de overheid in dit land (met goedvinden door het COC) nog steeds zelf homo's bij wet geregeld discrimineert kunnen ze van hun burgers niet verwachten dat zij dit niet doen. De weigerambtenaar mag er van harte op los discrimineren vanwege zijn/haar geloof in een sprookjesboek. Maar niemand vind dit kennelijk interessant. Ik vind het nog steeds schokkend en een grof schandaal in een "beschaafd" land. We lopen hiermee inmiddels ver achter op heel veel andere landen die dit achterlijke fenomeen niet ingericht hebben.


Pride@Nico | 08-03-2018

Rechts beschermt de streng gereformeerde hoek hiermee. Links wil hier graag op schieten, maar vergeet dat zij juist de islamisten hiermee beschermt. Zo zie je maar weer hoezeer extreem links (groenlinks, SP en Denk) lijkt op extreem rechts (FvD, SGP en PVV). Beide extremen zijn ook antisemitisch, op Wilders na, komen op voor de arbeider en zijn slecht in regeren.
Als homo ben je relatief veilig in het midden. Als ke wat wil dan moet je met de middenpartijen praten.


@Pride | 08-03-2018

Middenpartijen houden de kerk in het midden. Terwijl we juist al die kerken eens definitief op hun plek moeten zetten. Aan de zijkant en tegen het randje. De meeste rottigheid komt uit die rotte huizen.


Agressie | 10-03-2018

Protesten van zogenaamd heilig land stichtingen tegen een normale kus is ook homogeweld. Het is massale ophitsing. Zijn er niet al genoeg tanden uit monden geslagen? Oppakken die zooi. Kristalnacht vergeten of zo????


Cees | 10-03-2018

Geen idee waarom iedereen op dit forum zo'n bloedhekel heeft aan het COC en aan Tanja Ineke. Schreeuwen vanaf de zijlijn is zo gemakkelijk, maar het valt wel op dat deze schreeuwers zelden met een constructieve oplossing komen. Ik zou ze nog wel eens willen horen als er straks geen belangenvereniging meer is die het voor ons opneemt.


@ Nico | 10-03-2018

Ik heb liever 3 weigerambtenaren dan al dat moskeevolk wat hier rondloopt. Die weigerambtenaren kregen te maken met een wetswijziging en mogen van mij tegen zijn. Dat moskeevolk hitst elkaar op, neemt steeds meer ruimte in (en niet alleen door het fokken wat zij doen) en links geeft er alleen maar meer ruimte aan. Over 2 weken zien de gemeenteraden van 010 en 020 er slechter uit dan ooit te voren en allerlei lieden in Den Haag gaan zich afvragen hoe dat nu kan. D'66 demoniseert Forum & PVV, maar vergeet voor het gemak wat een van hun eigen leden in Amsterdam de wereld in slingerde, best wel homohaat hoor! PvdA-leiders (Nw West) hebben geen problemen met dit soort uitspraken omdat ze lid zijn van dat islam cluppie. Het wordt eng in Amsterdam... Nederland....


@ Nico | 10-03-2018

En nog even dit ter overdenking: in Amsterdam is een symboolpolitiek akkoord getekend mbt agressie tegen Joden, Denk en Bij1 hebben niet getekend, zegt genoeg toch....


Nico (@Nico?) | 10-03-2018

Dat bedoel ik. Zelfs homo's vinden het kennelijk prima dat onze overheid discrimineert. Triest.


@ Nico | 12-03-2018

Ik zeg alleen dat als ik moet kiezen dan... ff lezen!
Die 3 "weiger ambtenaren" doen iets waar heel veel mensen in dit land niet meer aan doen: voor hun mening uitkomen en niet met de meute meelopen.
En mocht je denken dat homo-zijn in dit land wordt geaccepteerd dan moet ik je teleurstellen: tolereren is een betere omschrijving.


@@Nico | 14-03-2018

Dat is nou precies wat er gierend mis gaat. Wat jij aantipt. Dat weigerambtenaren "voor hun menig opkomen". En dat "heel veel mensen in dit land daar niet meer aan doen". Je hebt blijkbaar geen enkel benul van wat de vrijheid van mening inhoudt. Dan kun je ook wel beweren dat Hitler zo fijn voor zijn mening opkwam. Waar heel veel mensen in Europa niet meer aan deden. Om maar één onbenullig voorbeeldje te noemen. Als je wilt kan ik nog wel een langer lijstje geven.

Weigerambtenaren komen niet voor een mening op. Ze dwingen hun geloof op. Aan burgers die daar geen ene klote boodschap aan hebben. En ze mogen dat nog steeds omdat in Nederland geloof boven de vrijheid gaat. Nog steeds.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven