Zorgen over onveilige homo-ontmoetingsplek

09-02-2018 | De VVD-fractie in Amsterdam heeft de burgemeester gevraagd snel maatregelen te nemen om de veiligheid rond homo-ontmoetingsplek De Oeverlanden te verbeteren. Het gebied, dat in de homoscene beter bekend staat als de Nieuwe Meer, is al jaren een zeer populaire ontmoetingsplek voor mannen die seks hebben met mannen. Aanleiding van de vragen van de VVD is het SBS-programma 'Undercover in Nederland' van Alberto Stegeman dat donderdagavond werd uitgezonden. In de aflevering was te zien hoe cruisenden homoseksuelen verklaren hoe onveilig de situatie op dit moment is bij De Oeverlanden. Groepjes jongeren gaan er bewust naar toe om homo's te bedreigen en aan te vallen. Er zouden mannen zijn uitgescholden voor 'vieze homo' en zijn geslagen met stokken. Een medewerker van het programma 'Undercover in Nederland' werd bedreigd dat hij het slachtoffer zou worden van een steekpartij.

De Nieuwe Meer is de afgelopen jaren een aantal keer in het nieuws geweest. In 2009 plaatste de gemeente bordjes in het gebied om zo aan te geven waar het cruisen wordt gedoogd. De maatregel kwam er na vele klachten van overige recreanten in het natuurgebied en enkele omwonenden. De overlast leek te verminderen maar in 2015 raakte het gebied weer in opspraak door mannen die in het openbaar seks hebben met elkaar. De gemeente kwam met een plan om het gebied af te zetten om zo homoseksuelen te weren. Deze plannen zijn tot op heden nog niet uitgevoerd. Het COC heeft recent laten weten dat het de hoogste tijd wordt voor een landelijke beleidslijn. Deze moet ervoor zorgen dat de politie meer aandacht heeft voor de veiligheid van de bezoekers van homo-ontmoetingsplekken. Ook roept de homo-organisatie slachtoffers op om sneller aangifte doen.

Bekijk hier de uitzending van 'Undercover in Nederland' van 8 februari j.l.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tjah | 09-02-2018

Dat gebeurt al zo lang in dit gebied dat het wel eens door UNESCO beschermd zou mogen worden. Vooral als SBS-teams alleen maar meer "groepjes jongeren" oproepen om te komen klieren. Het is mijn ding nooit geweest. Noch het opvoeden van zulke jongeren. Maar ik kàn natuurlijk eens een weekendje vrijmaken om die groepjes heel heel heel erg bang te maken.


janssens | 09-02-2018

Zolang gemeenten en Rijkswaterstaat homo's wegjagen worden de daders van het anti-homogeweld aangespoord om maar vooral door te gaan meet het potenrammen! Neem als voorbeeld: https://www.bndestem.nl/overig/homo-s-west-brabant-weggepest-op-ontmoetingsplaatsen~a5c45f72/


Tjah | 10-02-2018

Ik liep eens met mijn hond over een veldje. Die al jong geleerd had om nooit op het gras maar enkel tussen de bosjes te kakken. Komt een vent met een fiets voorbij. Kind op een zitje voorop`en kind op een zitje achterop. Begint me een potje te vloeken dat ik moet oprotten met die hond omdat zijn kinderen daar anders niet kunnen spelen. Nou liep ik elke dag op dat veldje, nooit spelende kinderen gezien, laat staan die kinderen van die fiets. De man was woest.
Moraal: Die omwonenden. Die gaan klagen. Maar dan liefst anoniem. Die nooit komen recre√ęren in zo een bos (Nieuwe Meer ligt juist zo afgelegen om een reden!). Maar wel niet alleen zeggen dat ze daar niet "normaal" kunnen recre√ęren, maar ook gaan zeiken, terwijl ze te mank en te lui zijn om dat hele stuk naar dat bos te lopen.... Die dus. Die jagen de boel aan. En daar zijn er veel van. Ze hebben toen denk ik de verkeerden op de trein gezet. Laf volk.


Die Plekken | 10-02-2018

Bestaan soms al honderden jaren. Overdag moeder met de kinderwagen door het park. En 's nachts haar man, die even sigaretten was gaan trekken, met de kinderzitjes nog achterin. En dat op sommige plekken al sinds eeuwen. Ik weet niet wat politici daaraan menen te kunnen veranderen. Ik weet wel dat ook daar de openbare veiligheid, al heel lang, ernstig verontachtzaamd wordt. Maar goed. Politiemannen neuken nooit. Die voeren enkel af. Als ze tijd en zin hebben.


Roy020 | 10-02-2018

Ik ben sowieso geen voorstander van al die smeerlapperij in het openbaar. Is trouwens ook broedplaats van andere illegale activiteiten. Maar uiteraard ben ik ook tegen potenrammers.


GoneDays | 10-02-2018

15j geleden:Nieuwe Meer bekend in heel Europa,net zoals Bosberg aan A27. Toen begon 't gezeur:struikgewas in 1 x kaalgeschoren;bomen gesnoeid tot a/d stam.Tja,dan is je hele handel te zien. Vervolgens werden Schotse Hooglanders ingezet die alles kapot graasden en onder scheten. In 'n koeienvlaai lig je niet graag. Ten slotte de notoire zeikers,die daar per se willen recre√ęren. NL is niet tolerant,hoogstens onverschillig.Klimaat is er hard op achteruit gegaan. Eind vorige eeuw 'n verademing vergeleken met nu.Alle Hop's zijn exit!


@Roy020 | 10-02-2018

Werk je voor Heikenen of zo?


Lusthof | 10-02-2018

Een oud Hollands woord. Iedereen die goed boerde, in Amsterdam, en zich een "buiten" of landgoed kon permitteren, die had er wel eentje. De lusthof. Voor het "minnekozen". In het Gooi, aan de plassen, of ergens in de Duinen.
Wat denk je zelf dat daar dan gebeurde????? Beetje kusjes op de wang en liefdesgedichtjes lezen? En met rozenblaadjes lopen gooien? En alles uitsluitend hetero?

Niet iedereen kon zich zo een eigen veilige Lusthof permitteren natuurlijk. Dat is het verdriet van Heemstede. Al 28 generaties keurig, en nòg geen eigen Lusthof. Improviseer je er eentje, dan staan de buren links op de keukentrap te loeren, en de buren rechts brieven te schrijven omdat "ze wel weten wat daar gebeurt". En allemaal de ziekte in dat ze het nooit zover geschopt hebben om zelf een Lusthof te hebben. Met butler met een doekje.

Geimproviseerde lusthoven lopen kloten, is Nederlandse historie afbranden. Bomen snoeien. Bosjes weghalen. Hoorzittingen. Dat is gewoon allemaal NSB revival. Ik zeg het niet omdat ik me in mijn eigen genoegens bedreigd voel. Ik ben is met wat liefhebbers meegeweest, en vond het vooral behoorlijk eng. Niet mijn ding. Maar hier tegen zijn, ik bedoel, blaas dan eerst het Stedelijk Museum maar op en het Mauritshuis. Want die hebben dan ook minder betekenis.


Hoe | 10-02-2018

Kun je nou inburgeringsdiplomas eisen van mensen terwijl diezelfde beleidsmakers geen halve lust-kut kennis meer hebben van hun èigen geschiedenis!!!!!!!!!!


raar | 10-02-2018

snap niet dat ze het een homo ontmoetingsplek noemen. het zijn vooral bi mannen die daar stiekem seks hebben. achter de rug van hun vrouw . wij homo``s doen het lekker in een warm bed.


@raar | 10-02-2018

Politiemannen neuken nooit.
Rutte al helemaal niet.
Brievenschrijvers al na hun koperen huwelijk niet meer.
Ik zou het bijna gaan..... geloven????


Spuug | 11-02-2018

Zorgen over dit, zorgen over dat. De politiek praat er nog eens over, en keek er
naar. En alles bleef zoals het altijd al was.


Roerei | 11-02-2018

Je zelf uitlaten of de hond uitlaten, wat is 't verschil? Willen beiden graag naar buiten voor hun behoeftes. Preutsheid is terug in NL. Als 2 mannen in de bosjes staan te frunniken, loop je door of je sluit je aan voor 'n triootje. Getrouwde homo's in de kast moeten ergens hun ei kwijt, dooier doorgeprikt.


@Roerei | 11-02-2018

Heemstede heeft een grotere betonnen hoofddoek om dan Fatima. Laf volk.


Nog... | 11-02-2018

Laffer dan Volkert


JAN2 | 12-02-2018

@roy020. Smeerlapperij??Jij bent niet voor al die smeerlapperij in het openbaar? Het is niet strafbaar wat men daar doet. Het is een door de gemeente en politie afgebakend gebied, waar het Marokkaanse schorum niet eens hoeft te komen en daar moet de politie tegen optreden.
@Raar.....gaan we weer. Ze heten zo omdat het lekker bekt. Dat daar ook biseksuelen, getrouwd en etc komen doet er helemaal niet toe. Sexy is er voor en met iedereen, naar gelang je behoefte. Jouw achterlijke idiote bewering dat homo,s het lekker in een warm doen gaat gelukkig helemaal mank. Jij misschien, maar gelukkig zijn we niet allemaal Raar.

Er is een platform die zich al jaren inzet voor het behoud en open houden van ontmoetingsplekken. Stichting Platform Keelbos. Kijk maar eens op internet waar ze mee bezig zijn. Dan is er ook nog Digigop.nl die alle ontmoetingsplekken in hun bestand heeft staan en nog veel meer.


JAN2 | 12-02-2018

En waar zijn de linkse partijen die zeggen het op te nemen voor de LHBTI gemeenschap?? Waar is het alom bekritiseerde COC? De homo belangen organisatie??
Weer in geen velden of wegen te bekennen.


@Jan2 | 12-02-2018

Links is gewoon totaal kut. Niks van over. Rechts is totaal plat. Als je die aderlaat, dan vind je alleen maar witte bloedcellen.
De tijd zelf schreeuwt om een dictator. Waarmee we dus alweer teruggevallen zijn naar de tijd van de Romeinen. Qua beschaving. Nog even en je kunt ook niet rustig meer een biertje drinken, want dat moet 10 euro kosten (vooral belastingen) en er moet een foto met ontplofte ledematen op. Omdat de staat het beter weet. (Ik steek nog even een peuk op)


Mark. | 12-02-2018

Na de uitzending gaat de VVD ineens vragen stellen; vast binnenkort verkiezingen. bij alle andere "incidenten" die in Amsterdam (of elders) plaatsvonden heb ik ze niet gehoord. Ollogren weet op Forum te reageren, maar racistische / homofobe reacties uit haar eigen partij negeert zij terwijl zij zelf lesbisch is. in Nederland zegt men dat homo-zijn geaccepteerd is, getolereerd komt dichterbij de waarheid. Ik ben bang voor wat er na de gemeenteraadsverkiezingen gaat gebeuren: hoe groot is de invloed van "denk" of bij1... het kan nog wel eens heel vervelend gaan worden hier. En dan een COC-baas die om een beleidslijn vraagt, heerlijk hoor al die vergaderdingen maar je schiet er geen flikker mee op!


@Mark | 13-02-2018

Dat getuthola om om beleidslijnen te vragen! Die moffen, toen, waren binnen een paar dagen binnen. De Grieken, die gladpraters! Die hebben het nog zo twee maanden volgehouden. Meer kloten dan wij. Veel meer.
Trieneke Tanya is wel respresentatief voor de volksaard. Net als Poetin.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven