Regenboogprotest tijdens Australian Open

16-01-2018 | Tijdens het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne hebben diverse tennissters opgeroepen tot een naamsverandering van één van de speelvelden waar het Australian Open wordt afgewerkt. De Margaret Court Arena, één van de belangrijkste velden tijdens het toernooi, draagt de naam van de Australische tennislegende Margaret Court. Court won in haar carrière 24 grandslamtitels maar raakte vorig jaar in opspraak nadat ze enkele homofobe uitspraken deed. Na haar carrière als tennisster werd de streng christelijke Court actief binnen de kerk en deed ze steeds vaker homofobe uitspraken. Zo vergeleek ze homo's met Hitler en stelde ze dat transseksuelen bezeten zijn van de duivel. De afgelopen tijd, rond de invoering van het homohuwelijk in Australië, maakte ze er ook geen geheim van fel tegenstandster te zijn van de openstelling van het huwelijk voor homoparen.

Tijdens een oproep deze week heeft voormalig speelster Billie Jean King opgeroepen de naam van het stadion te veranderen. Ook riep ze toeschouwers op om in regenboogkleding en met regenboogvlag de wedstrijden in het  Margaret Court Arena op te luisteren. De oproep van King werd onder meer door de eveneens lesbische tennislegende Martina Navratilova onderschreven. De Australische tennisbond heeft inmiddels laten weten begrip te hebben voor de protestacties en afstand te nemen van de denigrerende uitspraken over homoseksuelen van Court. Maar een woordvoerder zegt tevens dat de naam van het tennisveld niet aangepast zal worden. "Wij gaan ons niet mengen in een discussie rond de persoonlijke overtuigingen van Court." De in opspraak geraakte tennislegende zelf heeft zich nog niet laten zien tijdens het toernooi in Melbourne. Volgens een persverklaring was ze niet op de traditionele openingsfeesten omdat ze "familieverplichtingen" had. 

Momenteel draait in de Nederlandse bioscopen de film 'Battle of the Sexes' over, de dan nog getrouwde, Billy Jean King en voormalig grandslam winnaar Bobby Riggs. In de film wordt ook de coming-out van Billy Jean King behandeld en haar relatie met de toen eveneeens zeer bekende en conservatieve Margaret Court.

GaySite.nl berichtte ook:
31-05-2017 | Tenniswereld boos op homofobe collega

Deel dit artikel:  

Reacties:

Sicko | 16-01-2018

Die Court stamt uit 'n voorbij tijdperk. Daar hebben types als zij moeite mee. Geen aandacht aan besteden.Mensen doen tegenwoordig waar ze zin in hebben. Court's mening boeit niemand. We weten dat Christenen tot de laatste snik door zullen gaan met 't verspreiden van hun ziekelijke standpunten.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven