Regenboogprotest tijdens Australian Open

16-01-2018 | Tijdens het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne hebben diverse tennissters opgeroepen tot een naamsverandering van één van de speelvelden waar het Australian Open wordt afgewerkt. De Margaret Court Arena, één van de belangrijkste velden tijdens het toernooi, draagt de naam van de Australische tennislegende Margaret Court. Court won in haar carrière 24 grandslamtitels maar raakte vorig jaar in opspraak nadat ze enkele homofobe uitspraken deed. Na haar carrière als tennisster werd de streng christelijke Court actief binnen de kerk en deed ze steeds vaker homofobe uitspraken. Zo vergeleek ze homo's met Hitler en stelde ze dat transseksuelen bezeten zijn van de duivel. De afgelopen tijd, rond de invoering van het homohuwelijk in Australië, maakte ze er ook geen geheim van fel tegenstandster te zijn van de openstelling van het huwelijk voor homoparen.

Tijdens een oproep deze week heeft voormalig speelster Billie Jean King opgeroepen de naam van het stadion te veranderen. Ook riep ze toeschouwers op om in regenboogkleding en met regenboogvlag de wedstrijden in het  Margaret Court Arena op te luisteren. De oproep van King werd onder meer door de eveneens lesbische tennislegende Martina Navratilova onderschreven. De Australische tennisbond heeft inmiddels laten weten begrip te hebben voor de protestacties en afstand te nemen van de denigrerende uitspraken over homoseksuelen van Court. Maar een woordvoerder zegt tevens dat de naam van het tennisveld niet aangepast zal worden. "Wij gaan ons niet mengen in een discussie rond de persoonlijke overtuigingen van Court." De in opspraak geraakte tennislegende zelf heeft zich nog niet laten zien tijdens het toernooi in Melbourne. Volgens een persverklaring was ze niet op de traditionele openingsfeesten omdat ze "familieverplichtingen" had. 

Momenteel draait in de Nederlandse bioscopen de film 'Battle of the Sexes' over, de dan nog getrouwde, Billy Jean King en voormalig grandslam winnaar Bobby Riggs. In de film wordt ook de coming-out van Billy Jean King behandeld en haar relatie met de toen eveneeens zeer bekende en conservatieve Margaret Court.

GaySite.nl berichtte ook:
31-05-2017 | Tenniswereld boos op homofobe collega

Deel dit artikel:  

Reacties:

Sicko | 16-01-2018

Die Court stamt uit 'n voorbij tijdperk. Daar hebben types als zij moeite mee. Geen aandacht aan besteden.Mensen doen tegenwoordig waar ze zin in hebben. Court's mening boeit niemand. We weten dat Christenen tot de laatste snik door zullen gaan met 't verspreiden van hun ziekelijke standpunten.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Ja

Wat is dat?

Nee

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven