Protestmars in Amsterdam tegen LHBT-geweld

23-01-2018 | Een aantal homo-organisaties hebben de handen ineengeslagen en organiseren zondag 28 januari een protestmars met als doel aandacht vragen voor de toenemende onverdraagzaamheid. Volgens de initiatiefnemers is het de hoogste tijd om te protesteren tegen het toenemende geweld tegen LHBT's in Amsterdam. In een persbericht verwijzen de organisatoren naar drie recente incidenten in onze hoofdstad waarbij homo's slachtoffer werden van geweld. Ook vragen ze aandacht voor het toenemend racisme binnen de homoseksuele (uitgaans)scene. "LHBT-personen van kleur worden racistisch bejegend of als een lustobject gezien," aldus het persbericht.

Black Queer & Trans Resistance NL organiseert op 28 januari de mars voor het recht om jezelf te zijn. De mars zal starten bij het Metrostation Wibautstraat en zal eindigen bij Vereniging ons Suriname (Zeeburgerdijk 19A). De mars wordt afgesloten met een gesprek en debat in de Vereniging ons Suriname.

12:30 uur Verzamelen (Bij metrostation Wibautstraat)
12:45 uur Toespraken
13:00 uur Mars tegen racisme en homofobie
14:00 uur Gesprek en debat in de Vereniging ons Suriname
16:00 uur Einde

Surf voor meer informatie naar de Facebookpagina van dit evenement.
Organisatie: o.a. Black Queer & Trans Resistance NL, Daughters of Ivory & Black Queer Diaspora in the Netherlands (project Decade for People of African Descent). Bondgenoten: New Urban Collective, Nederland Wordt Beter, Soul Rebel Movement, Connecting Differences, Radicaal, Bij1 Amsterdam, Trans United Amsterdam, Movement X, Black Gay Holland, House of Vineyard & COC Amsterdam.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 23-01-2018

Een debat, een gesprek, een dialoog, toespraakjes, EINDE.
En nu denken deze organisatoren dat nepbontkraagjes dragende homohaters hiervan zullen schrikken.


Roy020 | 23-01-2018

Ik durf te wedden dat op deze demonstratie met geen woord het daadwerkelijke probleem wordt benoemd. Want dat is dan weer racisme.


JAN2 | 23-01-2018

Inderdaad Roy020. Ze gaan het allemaal weer toedekken met een Liefdesmars. Nou mijn liefde, als die er ooit geweest is, voor een soort ras in onze samenleving, is op een nulpunt gekomen dat ik ze compleet negeer. Wat ze ook raaskallen, blaffen of piepen, ik hoor ze (allang) niet meer en dat steekt uiteraard want ze willen een weerwoord krijgen die ze dan weer niet bevalt.


jelte | 23-01-2018

Terwijl het tuig nog in hun veilige bedjes ligt mag de LHBT groep op zondag gaan lopen, het tuig komt in de avond wel weer kijken of er nog wat te meppen valt vanuit hun zieke geest.


NoPride | 23-01-2018

Dit jaar niet gaan. Doen ze in de voetbal ook als het te gek wordt. Spelen zonder publiek. De reden? We kunnen zelf ook onze veiligheid niet garanderen. Maar we zullen het onderzoeken. Overwegen. En vragen de camerabeelden wel op.


Pim | 23-01-2018

Schandalig dat ons COC meedoet met al die rare Sylvana Simonsclubjes van radicale gekkies. Al die rare clubjes die dit organiseren hebben NIETS te maken met de doodgewone emancipatie van homo's


marc | 23-01-2018

Alle azijnpissers hierboven: wees blij dat er iemand wel iets doet, hoewel nog niet daadkrachtig genoeg. Maar veilig achter de geraniums zitten helpt ons echt niet verder. Organiseer dan zelf iets, zonder die Sylvana Simons en andere pseudo homo lovers die op onze stemmen uit zijn.


Ruud | 24-01-2018

Nou Nou Marc, niet zo hoog van de toren blazen, Toen er 50 gays in Orlando vermoord werden in hun club, en wij op De Dam stondenm te herdenken kwamen er maar net 200 gays opdagen.
Dus nu er ineens steeds meer agressie is ten opzichte van gays in ons land met dank aan Ultra linkse partijen die die troep hebben binnen gehaald, moeten we ineens wel met z'n allen gaan protesteren. Dat hadden jullie ook moeten doen met de grootste aanval op gays ever in Orlando.
Hypocriet !


@Ruud | 24-01-2018

Bij ons staat er tenminste nog een intentie in de grondwet om gelijkwaardig met elkaar om te gaan. In de Amerikaanse wordt die vergezeld met het grondrecht dat iedereen met wapens rond mag lopen.


Kees | 24-01-2018

Ben benieuwd of er moslims meelopen. De daders komen tenslotte voor het overgrote deel uit hun doelgroep. Ik denk dat ik het antwoord wel weet.


Peter | 24-01-2018

Misschien zijn er azijnpissers onder ons. Ik misschien ook wel. Maar wat verwacht men dan na jarenlang getreiter, mishandelingen enz. zonder dat de oorzaak echt aangepakt wordt door de overheid? Ieder nuchter mens weet waar de oorzaak zit, maar dat mag niet uitgesproken worden. Want oh oh, discriminatie. Wel, ik zeg het wel. Het ligt aan de moslims die zich heer op aarde wanen. En waardoor komt dat? Omdat de overheid/overheden zich als een struisvogel gedragen. Waarom? geen idee, hogere politiek ofzo.
Wat ik me alleen afvraag, wat gaat er gebeuren als er een homo opstaat die het niet meer pikt, en dan een wapen grijpt, zoals in Amerika. Is er dan meteen een afschuw richting degene die het recht! in eigen hand neemt, of gaat iedereen weer full swing op het zielige moslim slachtoffertje? Ik ben het er overigens niet mee eens dat alleen links die achterlijke cultuur in Nederland heeft binnengehaald. Dat hebben alle (grote) partijen in Nederland gedaan de laatste 50 jaar.
En wat het COC betreft, die heeft al 30 jaar geleden de geloofwaardigheid verloren.


Moslims | 24-01-2018

Bukken en recht staan tegelijk, dat gaat niet. Dat gaat ook nooit wat worden.


@Ruud | 25-01-2018

Wat een flauwekul. VVD en CDA zijn niet ultralinks dat zijn de partijen die vanaf de jaren 60 de 'gastarbeiders' hebben binnengehaald en anti-inburger-verdragen sloten. Goedkope arbeid en open grenzen zijn nog steeds de toverwoorden van de VVD.

De enige partij die waarschuwde voor verdringing op de arbeidsmarkt was de pvda. De eerstevolgende pvda regering met Joop den Uijl beperkte de instroom van goedkope arbeid fors.

Gaysite verwijdert liever de feiten. Ondanks dat de partij voor de open grenzen, VVD al 40 jaar vrijwel onafgebroken aan de macht, nadat het uit achtergebleven gebieden goedkope moslims van Rifgebergte en oostturkije naar NL importeerde.


Heimwee | 26-01-2018

Ja de vraag is toch hoe komt het dat het de laatste jaren zo is veranderd als het komt homo,s,want dertig jaar geleden voelde ik me toch veiliger en was Amsterdam ook heel gezellig met homobars enz.Hoe zou dat nu komen?Eerst in de vijftig en zestiger jaren zo veel mogelijk Nederlanders laten emigreren om ruimte te maken voor andere bevolkingsgroepen en wordt ons maar voorgehouden tolerant te zijn tegenover vreemde religieuze intolerantie.


JAN2 | 27-01-2018

Ze bidden allemaal richting het oosten en dan lonkt het achterwerk automatisch naar het westen.


BertJan | 28-01-2018

Protestmarsen kunnen nuttig zijn, een lel voor hun (ontbrekende) harses ook.
Van mij krijgen ze 'n stevige opdoffer, gelukkig ben ik solide gebouwd, en dat
scheelt, ze durven me niet te benaderen, blijken trouwens vaak kastnichten..
Ik ken geen enkele gezonde hetero die 1 mallemoer geeft om wat homo's in
elkaar zien. Je kan er vergif op innemen dat homofoben en potenrammers
in feite gewoonweg duikelhomo's zijn die niet durven uit de kast komen.
ALS ze hetero zijn, hebben ze een oervervelend liefdesleven, of géén.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven